ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έκθεση αποτελεσμάτων προϋπολογισμού χωρίς προϋπολογισμό στο Δήμο Μεγαρέων

Τελειώνει και ο τέταρτος μήνας του 2021 και ακόμα στον Δήμο Μεγαρέων δεν έχει εγκριθεί ο προϋπολογισμός του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Λόγω πανδημίας και λειτουργίας του δημοσίου υπό αυτές τις συνθήκες έχει δοθεί από την κυβέρνηση παράταση στην έγκριση προϋπολογισμών. Το παράδοξο είναι ότι ενώ δεν υπάρχει προϋπολογισμός, εγκρίνεται η έκθεση πρώτου τριμήνου.

Η έκθεση προϋπολογισμού πρώτου τριμήνου Δήμου Μεγαρέων για το 2021 ετέθη στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής την Μ. Τρίτη όπου καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Γεωργακής και Σπύρος Νικολάου.

Ο δημ. Σύμβουλος Δ. Γεωργακής καταψήφισε αναφέροντας ότι «λόγω έλλειψης εγκεκριμένου προϋπολογισμού έτους 2021, η έκθεση εκτέλεσης αποτελεσμάτων προϋπολογισμού δεν έχει καμία ουσιαστική χρησιμότητα όπως θα έπρεπε. Η αδυναμία της διοίκησης στην οικονομική διαχείριση, με τα σκανδαλώδη ελλείμματα και χρέη της ΔΕΥΑΜ (βασική αιτία μη ύπαρξης προϋπολογισμού) καθιστά αδύνατη τη χρήση των οικονομικών αναφορών ως απαραίτητο εργαλείο για την ορθή, αποτελεσματική και χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος».

Ο δημ. Σύμβουλος Σπ. Νικολάου καταψήφισε τονίζοντας ότι “είναι παράλογο, να ζητείται από τα μέλη της οικονομικής επιτροπής, να ψηφίσουν την “Έκθεση των αποτελεσμάτων εκτέλεσης του πρ/σμού του Δήμου Μεγαρέων 1ου τριμήνου 2021″, ενός ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ προϋπολογισμού, που ακόμα δεν έχει τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επομένως, θεωρώ απαράδεκτο να ψηφίσω (θετικά) για έναν προϋπολογισμό που δεν υπάρχει”.