ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Χρύσα Γκοσδή, Πρόεδρος Δημ. Κοινότητας Μεγάρων, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Youth Elected Politicians Community

«Στόχος μου να λάβω ιδέες και τακτικές για την βέλτιστη επίλυση θεμάτων και αντιμετώπιση προκλήσεων που προκύπτουν στο δήμο μας»

Η Χρύσα Γκοσδή, πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων, επελέγη να είναι ένα από́ τα 10 άτομα, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο «Youth Elected Politicians Community» (Κοινότητα Νέων Εκλεγμένων Πολιτικών) με στόχο την ένωση των κοινοτήτων της Ευρώπης.

Μιλήσαμε μαζί της για αυτή τη δράση και την ρωτήσαμε πώς η ίδια θα συμβάλλει μέσα από αυτό στα θέματα που αφορούν την περιοχή μας.

Το Y.E.P. (Young Elected Politicians), δηλαδή Νέοι Εκλεγμένοι Πολιτικοί αποτελεί μια κοινότητα πολιτικών, οι οποίοι είναι μικρότεροι ηλικιακά από την ηλικία των 40 ετών καθώς και κατέχουν μια εκλογική θέση περιφερειακή ή τοπική σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Κοινότητα δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των περιφερειών το 2019 και έχει ως στόχο να υποδεχθεί νέους πολιτικούς δίνοντάς τους την ευκαιρία και την δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και πρακτικές σε παρόμοια ζητήματα, να ενημερωθούν πάνω στον Ευρωπαϊκό Δίκαιο και στις Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και εν γένει να συνεισφέρουν στην αποστολή της Επιτροπής.

«Τα κριτήρια ώστε να καταστεί ένα άτομο μέλος αυτής της Κοινότητας είναι δυο: να είναι κάτω των 40 ετών και να κατέχει πολιτικό αξίωμα. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχό μας, τον κ.Γρηγόριο Σταμούλη που μου έδωσε την ευκαιρία να συνδράμω στον εκλογικό του αγώνα καθώς και τον Μεγαρίτικο λαό που με εμπιστεύθηκε και με εξέλεξε, μας ανέφερε η Χρυσή Α.Γκοσδη, Πρόεδρος κοινότητας Μεγάρων.

Στόχος μου είναι μέσα από την συγκεκριμένη κοινότητα να λάβω ιδέες και τακτικές για την βέλτιστη επίλυση θεμάτων και αντιμετώπιση προκλήσεων που προκύπτουν στο δήμο μας. Όντας μια από τους ελάχιστους εκπροσώπους της χώρας μας στόχος μου είναι να συνεργαστώ με τους υπόλοιπους συμπατριώτες μας πολιτικούς που συμμετέχουν στην εν λόγω κοινότητα και να μεταλαμπαδεύσω στο δήμο και σε όποιον άλλο επιθυμεί πρακτικές διαχείρισης καταστάσεων και πιθανώς κρίσεων από την οπτική γωνία άλλων λαών.

Επιπλέον, σκοπεύω να καταστήσω γνωστό στην Κοινότητα και κατ’ επέκταση στις πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ιστορία της πόλης μας καθώς πολλές μεγάλες παραθαλάσσιες πόλεις αποτελούν αποικία της αρχαίας Μεγαρίδος, όπως η Μασσαλία. Ταυτόχρονα, επιθυμώ να προσεγγίσω διάφορα κοινωνικά θέματα της «εποχής του κορωνοϊού», μερικά εξ αυτών ο αθλητισμός, η παχυσαρκία, η βία κτλπ.

Η άφιξη της πανδημίας του COVID-19 μας ανάγκασε να αλλάξουμε συνήθειες και γενικά τρόπο ζωής. Εμένα όμως με βοήθησε να αντιληφθώ πως τελικά μέσα από αυτό εκμηδενίστηκε η χιλιομετρική απόσταση και άλλα εμπόδια ώστε να μπορώ να γίνω μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας νέων πολιτικών. Η τεχνολογία έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας είτε αυτή αφορά την εκπαίδευση είτε την εργασία είτε την πολιτική. Μέσα στην απογοήτευση που ίσως γεννάται θα ήθελα να μεταφέρω μια δόση αισιοδοξίας πως όποιος θέλει την σημερινή εποχή θα βρει τον τρόπο να δημιουργήσει, να συμμετάσχει, να μάθει, να εκπαιδευτεί και να επικοινωνήσει. Τα μέτρα περιορισμού μετάδοσης του κορωνοιού μας αποξένωσαν σε επίπεδο φυσικής παρουσίας αλλά μας έφεραν πιο κοντά στο πλαίσιο της ψηφιακής πραγματικότητας. Οι κοινωνικές δραστηριότητες περιορίστηκαν με βάση τα μέτρα περιορισμού μετάδοσης της πανδημίας και τα απαγορευτικά κίνησης, δηλαδή «lockdowns», δεν επέτρεψαν την δημόσια και κοινωνικά δρώμενα».

Πηγη enimerosi-news.gr