Ο κοντός αλαζόνας δήμαρχος που ζητάει προμήθεια πιο πολλά από αυτά που θα βγάλει ο εργολάβος. Σε λίγο κανείς δεν θα πλησιάζει σε έργα του μη παραλιακού δήμου.
Ο κοντός αλαζόνας δήμαρχος που ζητάει προμήθεια πιο πολλά από αυτά που θα βγάλει ο εργολάβος. Σε λίγο κανείς δεν θα πλησιάζει σε έργα του μη παραλιακού δήμου.
Με ιδιαίτερη κατάνυξη και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στο Πολυδένδρι ο αρχιερατικός εσπερινός και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή.
Στο Πολυδένδρι αναβιώνει κάθε χρόνο το συγκλονιστικό θαύμα της Αγίας Βαρβάρας που σημειώθηκε στις 15 Ιουλίου 1917, όταν το χωριό πλήττονταν από επιδημία ευλογιάς με θανάτους και διαρκή εξάπλωση.
Ένας νεαρός, ο Παναγιώτης, είδε σε όραμα την Αγία να του λέει να φέρουν την εικόνα της από τον ναό της στο Αιγάλεω στο χωριό.
Την επόμενη, με ευλάβεια έφεραν την εικόνα. Ο δρόμος στρώθηκε με δάφνες, οι πιστοί κραύγαζαν: «Βοήθησέ μας Αγία Βαρβάρα! Διώξε την αρρώστια».
Καθ’ όλη τη διάρκεια της λιτανείας τα περιστατικά σταμάτησαν. H επιδημία σταμάτησε, οι άρρωστοι θεραπεύτηκαν και δεν εμφανίστηκαν νέες περιπτώσεις.
Τιμητικό άγημα από την 180 Μ/Κ Β Αντιαεροπορική Πυροβολαρχία ΧΩΚ και η φιλαρμονική του Δήμου Ωρωπού τίμησαν τη μνήμη της Αγίας Βαρβάρας.



