Ωρωπού
Διπλή γιορτή στο Καπανδρίτι για τη μνήμη της Αγίας Άννας και της Αγίας Παρασκευής
Με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια γιορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Άννας στο γραφικό παρεκκλήσι του Καπανδριτίου, το οποίο είναι χτισμένο μέσα στη φύση, προσφέροντας πανοραμική θέα προς τη λίμνη του Μαραθώνα. Πλήθος πιστών τίμησε τη μνήμη της μητέρας της Παναγίας και γιαγιάς του Χριστού, προσφέροντας τις προσευχές τους για υγεία, οικογενειακή ευλογία και ενίσχυση της πίστης.
Η Αγία Άννα υπήρξε σύζυγος του Ιωακείμ και μητέρα της Παναγίας. Παρά τα χρόνια ατεκνίας, δεν έπαψε ποτέ να προσεύχεται. Ο Θεός άκουσε τις προσευχές της και της χάρισε, σε μεγάλη ηλικία, την κόρη της Μαρία, τη μελλοντική Θεοτόκο. Η Εκκλησία τιμά την Κοίμηση της στις 25 Ιουλίου, ενώ η μορφή της παραμένει διαχρονικό σύμβολο πίστης, υπομονής και μητρικής αφοσίωσης.
Η μνήμη της Αγίας Άννας τιμάται 3 φορές το χρόνο, 2 με ξεχωριστές γιορτές (9 Δεκεμβρίου & 25 Ιουλίου) και μια φορά σε συλλογική μνήμη (Κυριακή Προπατόρων).
Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Το εορταστικό κλίμα συνεχίζεται απόψε στο Καπανδρίτι, όπου θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στην εκκλησία του χωριού. Μετά την ακολουθία, οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στην κεντρική πλατεία, όπου θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική, χορό και κεράσματα στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ωρωπού.
Χρόνια πολλά!
