ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δραπέτευσε δια της παραίτησης από την Παιανία o... μουσαφίρης Στάμου

Δραπέτευσε δια της παραίτησης από την Παιανία o... μουσαφίρης Στάμου

Με μια ανόητη δικαιολογία δραπέτευσε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο σαν πρώην δήμαρχος Σπύρος Στάμου παραδίδοντας την παράταξή του στο δίδυμο Ντζακώστα-Ανδρέου.
Ο -ούτως ή άλλως μουσαφίρης- σαν πρώην δήμαρχος (και σαν δημοτικός σύμβουλος) έστειλε το μεσημέρι της Πέμπτης (2/2) την επιστολή παραίτησης αποδεικνύοντας ακόμα και με αυτή του την κίνηση ότι πέντε χρόνια στη διοίκηση του δήμου δεν πήρε μυρωδιά. Ετσι εξηγείται και η τραγική κατάσταση

που είχε περιέλθει ο δήμος και το χάος που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Μάδης.

Ο παντελώς άσχετος σαν πρώην δήμαρχος αντί να στείλει την παραίτησή του στην πρόεδρο του σώματος Μάρθα Λεκκάκου ως όφειλε, την έστειλε στον δήμαρχο και την κοινοποίησε σε εκείνη!

Οι «κακές» πάντως γλώσσες υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή είναι προπέτασμα καπνού μπροστά σε εξελίξεις που έρχονται και έχουν να κάνουν με την βαριά του τιμωρία από την αποκεντρωμένη διοίκηση και όχι με «την προεκλογική μου ετοιμασία σαν υποψήφιος Δήμαρχος Παιανίας» όπως ο ίδιος σημειώνει αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τη γύμνια του και την αδυναμία του να καταλάβει πόσο αυτοχαστουκίζεται κάθε φορά που χρησιμοποιεί τη λέξη «σαν».

Θυμίζεται πως όπως αποκλειστικά είχαμε αποκαλύψει:

"Σε αργία ή έκπτωση ο Στάμου - Πώς ζημίωσε με 5.365.089,50 ευρώ τον Δήμο Παιανίας

Δεν έχουν τέλος οι περιπέτειες για τον Σπύρο Στάμου ο οποίος ζει με ένα πόθο μόνο: να ξαναγίνει δήμαρχος Παιανίας παρά τα σημάδια που του δείχνουν με ξεκάθαρο τρόπο πως το σώφρον για εκείνον θα ήταν να αποσυρθεί από την πολιτική όπου δεν είχε και ιδιαίτερες επιδόσεις.

O ίδιος πάλι, κόντρα στην πραγματικότητα, προσπαθεί – μάταια- να κλείσει υποψηφίους, διαρρέει ονόματα ανθρώπων που από καιρό του έχουν γυρίσει την πλάτη, για να τον διαψεύσουν λίγο αργότερα και μετρά τα λιγοστά κουκιά αποτέλεσμα και της τραγικής θητείας του που δεν άφησε απτό αποτέλεσμα αλλά και της πορείας του στη συνέχεια ως αντιπολίτευση όπου με εμμονικό τρόπο αναφέρεται σε δύο –τρια ζητήματα (μεταξύ των οποίων το αεροδρόμιο και τα τέλη) όταν η ίδια η πραγματικότητα τον έχει διαψεύσει και προσπεράσει.

Επί τρία χρόνια δεν έχει υποβληθεί ούτε μία ρεαλιστική πρόταση από την παράταξή του. Αντιπολιτευτική γραμμή είναι ο λαϊκισμός και οι δήθεν καταγγελίες γεγονός που έφερε κοντά του τον ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζοντας κάποιον φορέα όμοιο με το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού. Οι κακές γλώσσες λένε μάλιστα πως αναζητείται φόρμουλα για να στηριχθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό που δεν λένε είναι αν στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν το παρελθόν του πρωτοπαλίκαρου του Στάμου, Θανάση Ντζακώστα αλλά και τις περιπέτειες του ίδιου του πρώην δημάρχου ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας.

Συγκεκριμένα, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η αποκεντρωμένη διοίκηση έχει θέσει ερώτημα για να τεθεί σε αργία ή να τιμωρηθεί με έκπτωση – βγάζοντάς τον και από τη δύσκολη θέση μιας ακόμα ήττας στις εκλογές-«για σοβαρή παράβαση καθήκοντος από δόλο ή βαριά αμέλεια».

Και αυτό διότι, , σε έγγραφο «με αντικείμενο την εξέταση της διαχείρισης των χρημάτων που έχουν καταβληθεί από τους κατοίκους της Πολεοδομικής Ενότητας δύο (2) της Νότιας Γειτονιάς των Γλυκών Νερών για την υλοποίηση της υπ’ αριθμ. Πρωτ. 27913 Πράξης Εφαρμογής, διαπιστώθηκε ότι. ως Δήμαρχος Παιανίας και προϊστάμενος των Υπηρεσιών του Δήμου κατά την υπό έλεγχο χρονική περίοδο δεν προέβη στις εκ του νόμου απαιτούμενες ενέργειες (αποστολή ατομικών ειδοποιήσεων, βεβαίωση των χρηματικών καταλόγων) προκειμένου να εισπραχθούν οι εισφορές του ν. 1337/1983 έως τις 31-12-2017 με αποτέλεσμα να παραγραφεί το σχετικό δικαίωμα του δήμου για το ποσό των 5.365.089,50 ευρώ».

Σε απλά ελληνικά για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει – αμέλειας; Ρουσφετολογικούς; Ανικανότητας;- ζημίωσε τον Δήμο Παιανίας με το παραπάνω ποσό το οποίο τώρα θα πρέπει να καλύψουν όλοι οι δημότες!

Όπως αποκαλύπτεται πλέον σε όλο του το μεγαλείο, η θητεία Στάμου αποτελεί για τον Δήμο Παιανίας μια μαύρη σελίδα χωρίς προς ώρας να έχουν αποκαλυφθεί όλες οι συνέπειες των πράξεων του επί πέντε χρόνια όπου ήταν «σαν» δήμαρχος όπως ο ίδιος κατ’ επανάληψη έχει πει προφανώς χωρίς να αντιλαμβάνεται την ομολογία αποτυχίας.

Και σε κάθε περίπτωση η αγωνία του για τις επόμενες εκλογές το πιθανότερο είναι να κριθεί ανούσια μιας και δεν θα είναι σε θέση να θέσει υποψηφιότητα αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες των πράξεών του. Και φυσικά θα αφήσει «ορφανούς» εκείνους που συμπορεύθηκαν μαζί του τα τελευταία χρόνια για προσωπικούς τους λόγους αδιαφορώντας για το γεγονός πως όλοι οι στενοί συνεργάτες του παρελθόντος του γύρισαν την πλάτη και πήραν αποστάσεις καταγγέλλοντας με τον τρόπο αυτό τον υπαίτιο μιας χαμένης πενταετίας."

stamou_se_argia_h_ekptosi_fyllo_efhmeridas_dekembrios_2022_6c95a.jpg

Κατά τα λοιπά, ο Σπύρος Στάμου στην ανοιχτή επιστολή επαναλαμβάνει αοριστίες, ψεύδη και ανυπόστατες κατηγορίες για να σημειώσει πως το έργο του ολοκληρώθηκε! Ο Τσίπρας την κοπάνησε από τη Βουλή (αλλά δεν παραιτήθηκε) ο Στάμου έκανε και το τελευταίο βήμα αυτοκτονώντας πολιτικά. Όχι ότι του είχε μείνει και πολλή (πολιτική) ζωή…