ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
"Αλλάζουμε Μαζί - Ισίδωρος Μάδης" : Ανακοίνωση για την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Σπύρου Στάμου

"Αλλάζουμε Μαζί - Ισίδωρος Μάδης" : Ανακοίνωση για την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Σπύρου Στάμου

Εδώ και εννέα περίπου χρόνια, κατά τα οποία ο τέως Δήμαρχος κ. Σπύρος Στάμου έχει θεσμικό ρόλο στην ενασχόλησή του με τα κοινά της Παιανίας και των Γλυκών Νερών, δεν χάνει ευκαιρία, να αναδεικνύει όχι απλώς την πολιτική του ανεπάρκεια αλλά και την παντελή του άγνοια για το τι πρεσβεύουν και για το πως υπηρετούνται τα ιδιαιτέρως τιμητικά αξιώματα τα οποία του ανατέθηκαν από το εκλογικό σώμα σε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις.

Τα «επιτεύγματά» του ως Δήμαρχος, τα βιώσαμε όλοι μας την περίοδο 2014-2019 και μπορεί να θέλουμε να τα ξεχάσουμε, δυστυχώς όμως ο τόπος τα πληρώνει μέχρι σήμερα. Η διοίκησή του κρίθηκε από τους δημότες, οι οποίοι τον κατέταξαν ΤΡΙΤΟ και στις δύο δημοτικές ενότητες.

Μετά και την ευεργετική για την τοπική δημοκρατία και ενημέρωση, απόφαση του Δημάρχου κ. Ισιδώρου Μάδη, για απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων στο διαδίκτυο, ο κάθε δημότης, μπορεί πλέον να παρακολουθήσει και να έχει εμπεριστατωμένη άποψη για την παρουσία του κ. Στάμου ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, με την στάση του, έδειξε πως απαξιώνει την λαϊκή ετυμηγορία. Δεν δέχτηκε ποτέ την ήττα του και δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων που αρμόζει στον θεσμικό του ρόλο. Δεν παρέδωσε ως είθισται στον νέο Δήμαρχο και δεν τον ενημέρωσε ως όφειλε για τα τρέχοντα ζητήματα. Δεν τήρησε ποτέ το πρωτόκολλο, ούτε θεσμικά αλλά ούτε και εξωθεσμικά, με το δεύτερο να δημιουργεί πολύ αλγεινή εντύπωση στην τοπική κοινωνία και να αποτέλει βέβαια πολύ κακό παράδειγμα για όποιον θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά.

Οι φορές που παρενέβη στα δημοτικά συμβούλια και δεν όρισε ειδικό αγορητή είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού κι αυτές σε προσωπικό τόνο και ύφος προς τον Δήμαρχο, για λιγότερα από δύο λεπτά κατά μέσο όρο. Φάνηκε να μη γνωρίζει το πλαίσιο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και τον πρόσφατο κανονισμό του που ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ψήφισε αλλά και τον τρόπο λήψεως των αποφάσεων σε όλα τα θεσμικά όργανα, παρά το γεγονός πως είχε ήδη διατελέσει Δήμαρχος για μία πενταετία. Δεν ζήτησε ούτε μία φορά στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες και δεν συνεργάστηκε μαζί τους για την ορθή άσκηση των καθηκόντων του, ενώ τέσσερα χρόνια σχεδόν τώρα, δεν κατέθεσε ΟΥΤΕ ΜΙΑ πρόταση.

Συνεχίζει μέχρι και σήμερα να επαίρεται για υποτιθέμενες «επιτυχίες» του που «εμπόδισαν» την δημοτική αρχή, παραλείπει όμως διαρκώς να αναφέρει πως στο σύνολό τους κρίθηκαν ως παράνομες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία τον κάλεσε ΤΡΕΙΣ φορές σε απολογία. Δεν συνέβαλε ΟΥΤΕ ΜΙΑ φορά στην αντιμετώπιση προβλημάτων που ενέκυπταν, πράγμα που άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο έπραξαν όλοι οι συνάδελφοι του, αντιθέτως, με τη στάση του, ουκ ολίγες φορές παρακώλυσε την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Απαξίωσε την ανάθεση από το δημοτικό συμβούλιο της θέσης του ως μέλος στην Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου της αποχέτευσης ακαθάρτων δημοτικής ενότητας Γλυκών Νερών και παρά τις εξαγγελίες του για «εξάντληση της επιρροής του ως προς την επίλυση των ζητημάτων στο σύνολό τους», αντιλαμβανόμενος την πραγματικότητα που Ο ΙΔΙΟΣ δημιούργησε στα Γλυκά Νερά, δεν έκανε απολύτως τίποτα, αναγκαζόμενος στο τέλος, πολιτικά ξεγυμνωμένος και ταπεινωμένος, να παραιτηθεί.

Δημοτικός του σύμβουλος ενεπλάκη αρκετές φορές σε επεισόδεια που αμαύρωσαν την εικόνα των συνεδριάσεων και καταφέρθηκε με ύβρεις και απειλές κατά συναδέλφων του, ορισμένοι εκ των οποίων μάλιστα με εξέχουσα πορεία ετών στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έφτασε μάλιστα ο συγκεκριμένος να εγκαλεί τον Δήμαρχο επειδή απουσίαζε από ΜΙΑ συνεδρίαση, όντας ασθενής με COVID! Μέχρι σήμερα ούτε ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος αλλά ούτε ο επικεφαλής του, δεν απολογήθηκαν για τη συμπεριφορά του.

Κι έρχεται σήμερα ο μη παραγωγικός όλη τη θητεία κ. Στάμου, οκτώ μήνες πριν τις εκλογές, να μας πει πως «έχει κάνει το χρέος του» και μπορεί να «αποδεσμευτεί από τα καθήκοντά του αφού θεωρεί απερίφραστα πως έχει ολοκληρώσει τον σκοπό του». Ο κ. Στάμου εξελέγη για να εκπροσωπεί τους δημότες που τον ψήφισαν για το σύνολο της δημοτικής θητείας η οποία λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2023. Μέχρι τότε λοιπόν, εφόσον δεν συνέτραχαν άλλοι, σοβαροί λόγοι, ΟΦΕΙΛΕ να είναι δημοτικός σύμβουλος Παιανίας. Αυτό ΑΠΑΙΤΗΣΕ το κυρίαρχο εκλογικό σώμα με την ψήφο του, την οποία σκοπεύει, κατά δήλωσή του να ξαναζητήσει ο κ. Στάμου.

Τι ακριβώς θα ξαναζητήσει; Αυτό που μόλις απαξίωσε;

Eίτε το θέλει, είτε δεν το θέλει, ο Ισίδωρος Μάδης θα είναι Δήμαρχος Παιανίας, τουλάχιστον, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 και το αν αυτός «έχει σταθεί ανάξιος των περιστάσεων και των καθηκόντων του», θα το κρίνει το εκλογικό σώμα σε λίγους μήνες, τον Οκτώβριο. Η δημοτική αρχή, προφανώς και δεν έχει «ολοκληρώσει το έργο της», όπως ισχυρίζεται ο κ. Στάμου και μέχρι τη λήξη της θητείας της, έχει άπλετο χρόνο για πολλές ουσιαστικές ενέργειες, σαν κι αυτές που έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια και άλλαξαν άρδην και την λειτουργία του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ονομάζεται Δήμος Παιανίας αλλά και την εικόνα του δήμου μας. Από μέρα σε μέρα, ξεκινά το μεγάλο έργο της ασφαλτόστρωσης της δημοτικής ενότητας Γλυκών Νερών, την οποία ο κ. Στάμου καταδίκασε με την υπογραφή του και παρέδωσε άνευ όρων στις κακοτεχνίες του έκπτωτου πλέον εργολάβου και το οποίο ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή εξασφάλισαν και συμπληρώνεται σιγά-σιγά το μοτίβο μίας τιτάνιας προσπάθειας να συμμαζευτούν επιτέλους τα ασυμμάζευτα, που όπως προαναφέραμε, δεν είχε καν το σθένος να παραδώσει ο κ. Στάμου.

Ο κ. Στάμου, με την παραίτηση του από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου, προέβη σε μια απέλπιδα επιλογή διαχείρισης της επερχόμενης ήττας του. Μία ήττα, η οποία θα κλείσει οριστικά ένα μελανό κεφάλαιο στην πολιτική και διοικητική ιστορία του Δήμου, της οποίας το πολιτικό μέγεθος που λέγεται Σπύρος Στάμου, βάσει της έως και σήμερα πορείας του, είναι αρνητικά δυσανάλογο.