ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι ευχαριστίες του Συλλόγου "Αργίθεα" Παιανίας προς τον Δήμο Παιανίας και την Ομάδα Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τον εκχιονισμό της κεντρικής οδού Αργιθέας με στόχο να απελευθερωθούν σταδιακά και οι άλλοι δρόμοι του οικισμού

Η "Μήδεια" στο πέρασμά της έντυσε για τα καλά στα λευκά την Αργιθέα μας, δίνοντάς μας την αίσθηση ότι βρισκόμαστε κάπου αλλού... Ευτυχώς μας έδωσε τη χαρά να απολαύσουμε και να νιώσουμε ευαρέσκεια και όχι απελπισία, όπως δυστυχώς ένιωσαν κάτοικοι σε άλλες περιοχές και της Αττικής αλλά και της χώρας, όπου αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τις καιρικές ακραίες συνθήκες με διακοπές ρεύματος, νερού καθώς και διάφορα άλλα δυσεπίλυτα προβλήματα.

Σ αυτή την θετική για τον οικισμό μας εξέλιξη, θα ήταν σοβαρή παράλειψη να μην επισημάνουμε και επαινέσουμε την ανταπόκριση του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, χθες το πρωί, μέρα Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, μετά από συνεννοήσεις με τον κ. Ισίδωρο Μάδη αλλά και τον κ. Γιώργο Δάβαρη σχετικά με την δυσχερή κατάσταση του οικισμού μας, ο ίδιος ο Δήμαρχος παρενέβη προσωπικά επιβλέποντας τις προσπάθειες διάνοιξης του γκρέιντερ που αποπειράθηκε να απελευθερώσει την οδό προς Παιανία με στόχο να αποκατασταθούν και οι κύριες οδοί του οικισμού. Η πρώτη αυτή απόπειρα δεν τελεσφόρησε με επιτυχία.

Αλλά η υποστήριξη δεν σταμάτησε. Στη συνέχεια, κατά το μεσημέρι, κατέφθασε το ευέλικτο και μικρό όχημα της πολιτικής προστασίας, υπό τον συντονισμό του κ. Γιάννη Μπούα. Πιο συγκεκριμένα το εκχιονιστικό μηχάνημα απεγκλώβισε την κεντρική οδό Αργιθέας με στόχο να απελευθερωθούν σταδιακά και άλλοι δρόμοι του οικισμού. Πρέπει ιδιαιτέρως να δώσουμε τα εύσημά μας, στην ομάδα της πολιτικής προστασίας που αφενός επιδόθηκε άοκνα, από τα χαράματα της μέρας προσπαθώντας κάτω από αντίξοες συνθήκες, να υποστηρίξει και να βοηθήσει στην απελευθέρωση των δρόμων, αλλά αφ' εταίρου να τονιστεί με "κεφαλαία γράμματα" η ΠΡΟΛΗΨΗ για τα οχήματα που συντηρήθηκαν ώστε να είναι "ετοιμοπόλεμα"!

Δηλώνουμε την ηθική συμπαράστασή μας στο δυσχερές και εθελοντικό κατά μια έννοια έργο που επιτελούν! Να τονίσουμε ότι κατά τον παγετό του 2004 - όσοι από μας είχαν την τύχη να τον ζήσουν - είχε μείνει ο οικισμός αποκλεισμένος και αποκομμένος αρκετές μέρες μέχρι να έρθει το εκχιονιστικό.

Γι' αυτό λοιπόν, λέμε συνολικά ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μπράβο στο Δήμαρχο και την ομάδα του, όχι μόνο για την έγκαιρη υποστήριξη μας, αλλά για την πρόληψη για την ετοιμότητα του απαιτούμενου εξοπλισμού! Τέλος, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλείψουμε και τις φιλότιμες προσπάθειες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ Μεσογείων της ΔΕΗ ΑΕ, που κατάφεραν και μέχρι τώρα μας κράτησαν συνδεδεμένους στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς να υπάρξουν διακοπές ρεύματος.

Έτσι ξέγνοιαστα μπορέσαμε να βγούμε και να διασκεδάσουμε το χιονάκι, μιας και ο περιορισμός λόγω covid-19 μας έχει στοιχίσει....Και η "πορεία" συνεχίζεται...