ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Στην Παιανία το Κύπελλο Ελλάδος Ξίφους Μονομαχίας «Ανδρέας Γερμακόπουλος - Νίκη Σιδηροπούλου»

Στην Παιανία το Κύπελλο Ελλάδος Ξίφους Μονομαχίας «Ανδρέας Γερμακόπουλος - Νίκη Σιδηροπούλου»

Ο Δήμος Παιανίας φιλοξενεί για 5η χρονιά το βαθμολογούμενο Κύπελλο Ελλάδος Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών και Γυναικών «Ανδρέας Γερμακόπουλος – Νίκη Σιδηροπούλου» σε μια συνδιοργάνωση με τον Αθλητικό Όμιλο Αρίστων Παιανίας και την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας.


Το συγκεκριμένο Κύπελλο Ελλάδος είναι αφιερωμένο σε δύο σπουδαίους αθλητές της Ελληνικής Ξιφασκίας, τον Ανδρέα Γερμακόπουλο, χρυσό Βαλκανιονίκη και πολυνίκη του Ξίφους Μονομαχίας και τη Νίκη –Κατερίνα Σιδηροπούλου, Ολυμπιονίκη του 2004 και Πρωταθλήτρια Ελλάδος για περισσότερες από δέκα φορές και οι οποίοι θα τιμήσουν με την παρουσία τους τη διοργάνωση.
Η διεξαγωγή των αγώνων έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 22 Απριλίου 2023 στο Κλειστό Γυμναστήριο Παιανίας (τέρμα Αγίας Τριάδος), ενώ την Κυριακή 23 Απριλίου θα διεξαχθούν μη βαθμολογούμενοι αγώνες μικρών κατηγοριών για -13 και -10 ετών, με την ονομασία « 2nd Ariston Cup».
Οι αθλητές όλων των κατηγοριών αναμένονται να φτάσουν τους 250, με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, όπως Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Φλώρινα κ.α. Επιπλέον το Κύπελλο Ελλάδος « Ανδρέας Γερμακόπουλος – Νίκη Σιδηροπούλου» είναι πόλος έλξης για τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές του Ξίφους Μονομαχίας καθώς είναι ο πρώτος αγώνας στα πλαίσια της προ-Ολυμπιακής χρονιάς.
 
«Ο Δήμος Παιανίας στέκεται σταθερά στο πλευρό εκείνων που προωθούν τον αθλητισμό. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην στηρίξουμε τον Αθλητικό Όμιλο Αρίστων Παιανίας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας που μας έχουν κάνει πολλές φορές περήφανους με τις επιτυχίες τους. Θα είμαστε παρόντες το Σαββατοκύριακο για να χειροκροτήσουμε τους αθλητές μας» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Η διεξαγωγή των τελικών αναμετρήσεων για την κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών έχει προγραμματιστεί για τις 19:30 το απόγευμα του Σαββάτου και είναι ανοιχτή προς το κοινό.

1234567_32c0d.png