ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Το δεύτερο τριήμερο Σεμινάριο/Εργαστήριο «EMPACT – Empathy and Sustainability: The Art of Thinking like a Mountain» του Δήμου Παιανίας, πραγματοποιείται το τριήμερο 16-18/6

Το δεύτερο τριήμερο Σεμινάριο/Εργαστήριο «EMPACT – Empathy and Sustainability: The Art of Thinking like a Mountain» του Δήμου Παιανίας, πραγματοποιείται το τριήμερο 16-18/6

Το δεύτερο τριήμερο Σεμινάριο/Εργαστήριο που διοργανώνεται από το Μουσείο Βορρέ στο πλαίσιο του καινοτόμου έργου «EMPACT – Empathy and Sustainability: The Art of Thinking like a Mountain», που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Creative Europe της ΕΕ. (101055903 – EMPACT – CREA-CULT-2021-COOP-2) πραγματοποιείται το τριήμερο 16-18 Ιουνίου 2023.

Το Σεμινάριο-Εργαστηρίο Creative Sustainability (Δημιουργική Βιωσιμότητα) πραγματεύεται τόσο τις θεωρητικές πτυχές της βιωσιμότητας όσο και την πρακτική πτυχή (πραγματικά παραδείγματα δημιουργικής βιωσιμότητας, συνοικία και κοινωνική οικολογία, προσαρμογή σε πιο πράσινα μοντέλα παραγωγής).

Είναι ο συνειδητός σχεδιασμός και η συντήρηση παραγωγικών οικοσυστημάτων που έχουν την ποικιλομορφία, τη σταθερότητα και την ανθεκτικότητα των φυσικών οικοσυστημάτων.

Μέσα από συνεργατικές και δημιουργικές πρακτικές, στο πλαίσιο του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν αυτή τη συμβίωση μεταξύ των γενεών δημιουργώντας σχέσεις διασύνδεσης και φροντίδας.

Οι ομιλητές, Θωμάς Δοξιάδης, Καθ. Θεοφάνης Κωνσταντινίδης, Δρ. Νίκος Κρίγκας, Πηνελόπη Ηλιάσκου, Ελευθέριος Δαριώτης και οι καλλιτέχνες: Δημήτρης Αληθεινός, Επίτιμος Διδάκτορας Α.Π.Θ., Catriona Gallagher, είναι καταξιωμένοι ειδικοί και επαγγελματίες στον τομέα της θεωρίας της τέχνης, της διαχείρισης τέχνης, των ειδικών στο περιβάλλον, των ιδρυμάτων και της αειφόρου ανάπτυξης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν ενώ το σεμινάριο θα γίνει στα ελληνικά.

Φόρμα Συμμετοχής:

https://forms.gle/nQ9HrhRUutGyXvfN9

Περισσότερα: https://www.vorresmuseum.gr/content/131/cccccc-/