ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δήμος Παιανίας: Ξεκινούν για τέταρτη χρονιά οι Βραδιές Θερινού Σινεμά

Δήμος Παιανίας: Ξεκινούν για τέταρτη χρονιά οι Βραδιές Θερινού Σινεμά

Από την πλατεία Κορυτσάς στα Γλυκά Νερά ξεκινούν, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023, οι Βραδιές Θερινού Σινεμά, μια ιδέα που αγαπήθηκε από τους κατοίκους και έγινε θεσμός για τον Δήμο Παιανίας.

Η αυλαία ανοίγει με την ταινία «Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες», μια δραματική ταινία του 2022 σε σκηνοθεσία της Ολίβια Νιούμαν με τους Ντέιβιντ Στράδερν, Ντέιζι Εντγκαρ-Τζόουνς και Τέιλορ Τζον Σμιθ.

Οι φετινές Βραδιές Θερινού Σινεμά έχουν εμπλουτιστεί και με νέες δράσεις όπως το Θέατρο Σκιών, Θέατρο Μαριονέτας και διαδραστικές παραστάσεις για μικρά παιδιά.

Η δράση θα διαρκέσει έξι εβδομάδες και για πρώτη φορά φέτος... αποκεντρώνεται! Οι Βραδιές Θερινού Σινεμά φιλοξενούνται στον Εξωραϊστικό –Μορφωτικό Σύλλογο Αργιθέας, στον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Προσήλιον», την παιδική χαρά της Οδού Αττικής, στον Εξωραϊστικό - Πολιτιστικό Σύλλογο  Φούρεσι και την πλατεία Κορυτσάς.

Οι προβολές ξεκινούν στις 21.15 με ελεύθερη είσοδο και λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για τις παιδικές παραστάσεις η συνοδεία θα γίνεται αποκλειστικά από έναν γονέα.

«Μια ιδέα που ξεκίνησε δειλά το καλοκαίρι του 2020, οι Νύχτες Θερινού Σινεμά, αγκαλιάστηκαν από όλες και όλους εσάς με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε θεσμό και φέτος να γίνονται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Από τις 19 Ιουνίου μετατρέπουμε κοινόχρηστους χώρους σε κινηματογράφους προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους ξεχωριστές στιγμές. Φέτος όμως προχωράμε λίγο παραπάνω και εντάσσουμε στο σχεδιασμό επιπλέον δράσεις: δίνουμε τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά να γνωρίζουν το Θέατρο Σκιών, φιλοξενούμε παραστάσεις με μαριονέτες αλλά και διαδραστικές παραστάσεις.   Και όλα αυτά χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση για τους δημότες» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Η πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΠ Κωνσταντίνα Βλάχου σημειώνει πως «Οι Βραδιές θερινού σινεμά που τόσο αγαπήθηκαν επιστρέφουν για να χαρίσουν μοναδικές καλοκαιρινές νύχτες σε όσους συμμετάσχουν στις προβολές. Ξεχωριστές ταινίες αλλά και ζωντανές παραστάσεις θα φιλοξενηθούν σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Παιανίας δίνοντας δυνατότητα απόδρασης σε όσες και όσους επιλέξουν να συμμετάσχουν. Προτεραιότητα έχουν τα μικρά παιδιά για τα οποία επιλέξαμε με πολύ αγάπη ταινίες και παραστάσεις που θα ενισχύσουν τη φαντασία τους και θα διευρύνουν τον ορίζοντά τους.

Οι Βραδιές Θερινού Σινεμά όμως γίνονται ευκαιρία απόδρασης για όλους. Ραντεβού στις προβολές για να αφεθούμε στη μαγεία της μεγάλης οθόνης».

Δείτε το πρόγραμμα