ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ο Μάδης διέλυσε το αφήγημα Στάμου για τα Γλυκά Νερά

Ο Μάδης διέλυσε το αφήγημα Στάμου για τα Γλυκά Νερά

Χωρίς όπλα στη φαρέτρα του μένει ο Σπύρος Στάμου, ο οποίος παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος έναν χρόνο πριν από τις εκλογές με δικαιολογία την προετοιμασία της προεκλογικής του καμπάνιας. Η προετοιμασία αυτή, όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα, μάλλον ήταν ανεπιτυχής ενώ αναμένεται να ομολογήσει και τους πραγματικούς λόγους που τον οδήγησαν στο να εγκαταλείψει το δημοτικό συμβούλιο, κίνηση πρωτόγνωρη στα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επί τέσσερα περίπου χρόνια ο Σπύρος Στάμου και η ομάδα του εγκαλούν τον Δήμαρχο Παιανίας Ισίδωρο Μάδη για εγκατάλειψη των Γλυκών Νερών με αφορμή το έργο της αποχέτευσης, το μοναδικό δηλαδή έργο που υπέγραψε η διοίκηση Στάμου παραδίδοντάς το όμως στην αποκλειστική ευθύνη της ΕΥΔΑΠ και στερώντας από τον Δήμο Παιανίας κάθε εργαλείο ελέγχου. Μάλιστα ακόμα και στο διάστημα που ο πρώην δήμαρχος μετά από πρόταση του Ισίδωρου Μάδη συμμετείχε στην επιτροπή παρακολούθησης, διακρίθηκε δια της απουσίας του και την απραξία του. Αν αναζητήσει κανείς την πηγή του κακού θα βρει τις επιλογές του Σπύρου Στάμου, που καταψηφίστηκε από το σύνολο των δημοτών και κατατάχθηκε τρίτος στην εκλογική αναμέτρηση του 2019 με αποκορύφωμα κανένας από τους συνεργάτες του που έμειναν στο πλευρό του να μην καταφέρει να εκλεγεί. Με τον τρόπο αυτό η κοινωνία επιβεβαίωσε την αποτυχία ενός δημάρχου που φεύγοντας δεν άφησε πίσω του ούτε ένα έργο.

Στον αντίποδα, τα τελευταία χρόνια με υπογραφή Μάδη στα Γλυκά Νερά εξελίσσονται έργα που η περιοχή δεν έχει δει για δεκαετίες. Οι παρεμβάσεις του Ισίδωρου Μάδη αποδείχθηκαν καταλυτικές με αποκορύφωμα την εξασφάλιση χρηματοδότησης περίπου 3.000.000 ευρώ που θα οδηγήσουν στην αποκατάσταση του οδοστρώματος στο σύνολο της δημοτικής ενότητας όπου ο έκπτωτος εργολάβος της αποχέτευσης άφησε έντονα τα σημάδια του ταλαιπωρώντας τους κατοίκους. Το σχετικό έργο αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι σύμφωνα με πληροφορίες.

Την υπογραφή Μάδη φέρει και η κύρωση της πράξης εφαρμογής στη Βόρεια Γειτονιά, μια εκκρεμότητα 25 ετών που καθιστούσε τους ιδιοκτήτες της περιοχής δέσμιους της γραφειοκρατίας και ανήμπορους να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους. Και αν αυτή η επιτυχία δεν είναι έργο με μπουλντόζες που να γίνεται ορατή με το μάτι, οι διανοίξεις και το έργο της ύδρευσης στο Μιχούλι που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλάζουν συνολικά μια περιοχή αναβαθμίζοντάς την συνολικά.

Το έργο ύψους 643.987,47 ευρώ, χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους και αναμένεται, σύμφωνα με τη σύμβαση, να έχει ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο.

Γίνεται διάνοιξη και κατασκευή κρασπεδορείθρων συνολικού μήκους 10.450μ. Πρόκειται για δρόμους που σήμερα είναι εντελώς αδιάνοιχτοι καθώς και δρόμους που αλλάζει η χάραξή τους βάση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου.

Το έργο αναμένεται να αλλάξει συνολικά την εικόνα της περιοχής ανοίγοντας τον δρόμο για την κατασκευή έργων υποδομής και νέων δικτύων ενώ θα εξασφαλίσει την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων, την πρόσβαση στις ιδιοκτησίες και τους κοινόχρηστους χώρους και γενικά την ανάπτυξη της παραπάνω περιοχής.

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται και άλλα δύο έργα στο Φούρεσι τα οποία ήρθαν να προσφέρουν νέους κοινόχρηστους χώρους στους κατοίκους. Και μάλιστα δίχως ο Δήμος Παιανίας να χρειαστεί να δαπανήσει έστω και ένα ευρώ καθώς η χρηματοδότηση προήλθε από δωρεές ιδιωτών.

Πρόκειται για μεγάλη ανάπλαση η οποία περιλαμβάνει πλατεία και παιδική χαρά σε χώρο περίπου 2 στρεμμάτων. Ο χώρος που προοριζόταν για πράσινο είχε αξιοποιηθεί κατά το παρελθόν για την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων γεγονός που απαγόρευε στον Δήμο Παιανίας να υλοποιήσει έργο αποκατάστασής τους. Οι εγκαταστάσεις παρουσίαζαν σημαντικές φθορές ενώ είχαν καταστεί πλέον επικίνδυνες για τους χρήστες.

Σε ότι αφορά τα αυθαίρετα γήπεδα στο Φούρεσι, με ιδιωτική χρηματοδότηση κατασκευάζονται νέα, νόμιμα, σε χώρο που προβλέπεται για τέτοια χρήση και μετά από συμφωνία της δημοτικής αρχής με την ΚΤΥΠ.

Άμεσα ξεκινά -μετά την υπογραφή της σύμβασης- και η ανάπλαση στο ΟΤ 531 (οδός Σολωμού) στην Δημοτική Ενότητα Γλυκών Νερών του Δήμου Παιανίας» για την δημιουργία μιας νέας πλατείας και παιδικής χαράς 340 τ.μ περίπου σε έκταση 2.398,4 τ.μ. Στον ίδιο χώρο δημιουργείται και υπαίθριος χώρος εκγύμνασης ενηλίκων με την τοποθέτηση οργάνων ενώ το υπόλοιπο τμήμα διαμορφώνεται ως χώρος πρασίνου και περιπάτου.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο θέμα του νεκροταφείου των Γλυκών Νερών το οποίο μετά από 44 ολόκληρα χρόνια πέρασε σε φάση νομιμότητας.

Η έκδοση Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων οδήγησε στην επικύρωση της άδειας λειτουργίας του από το Δημοτικό Συμβούλιο Παιανίας και την έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για την εφαρμογή της μελέτης βελτίωσής του με ήδη εξασφαλισμένους ίδιους πόρους. Το έργο βρίσκεται στην φάση της ολοκλήρωσης.