ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δήμος Παιανίας: Ανακοίνωση-απάντηση  για το κλείσιμο καταστήματος ΕΛΤΑ

Δήμος Παιανίας: Ανακοίνωση-απάντηση για το κλείσιμο καταστήματος ΕΛΤΑ

Δήμος Παιανίας: Ανακοίνωση-απάντηση  για το κλείσιμο καταστήματος ΕΛΤΑ



Σε απάντηση των ανυπόστατων ισχυρισμών μερίδας πολιτών μετά την ανακοίνωση από τα ΕΛΤΑ της διακοπής λειτουργίας του καταστήματος ΔΕ Παιανίας θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι:

  • Ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης από την πρώτη στιγμή με επιστολές του αφενός προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Παπαστεργίου (ΑΠ 12479) και αφετέρου προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χατζηδάκη (ΑΠ 12605) χαρακτηρίζει «ολέθριο σφάλμα» την διακοπή των υπηρεσιών επισημαίνοντας πως από το κατάστημα εξυπηρετούνται χιλιάδες πολίτες. Ως εκ τούτου πέφτουν στο κενό οι ισχυρισμοί όσων υποστηρίζουν πως η Δημοτική Αρχή δεν υπερασπίζεται τους δημότες. Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση της Alpha Bank για διακοπή λειτουργίας του καταστήματος στη ΔΕ Παιανίας και μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Ισίδωρου Μάδη εξασφαλίστηκε η λειτουργία ΑΤΜ για την διευκόλυνση των κατοίκων.
  • Ο Δήμος Παιανίας δεν θα μείνει χωρίς υπηρεσίες ΕΛΤΑ. Κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι ο δήμος μας είναι ένας και αδιαίρετος αποτελούμενος από τη ΔΕ Παιανίας και τη ΔΕ Γλυκών Νερών. Το κατάστημα των ΕΛΤΑ στα Γλυκά Νερά συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του και θα εξυπηρετεί τους κατοίκους.
  • Πολλές από τις υπηρεσίες που παρέχουν τα ΕΛΤΑ (πχ πληρωμή λογαριασμών) προσφέρονται και από άλλες εταιρίες για όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη διέξοδο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.
  • Τα ΕΛΤΑ ανήκουν κατά 100% στο Υπερταμείο με ότι αυτό συνεπάγεται. Είναι ανώνυμη εταιρεία και όχι δημόσια υπηρεσία. Ως εκ τούτου στόχος της δεν μπορεί να είναι άλλος από το κέρδος. Αυτό επισημαίνεται και στη σχετική επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Σλύκα προς τους εργαζομένους με την οποία τους ενημερώνει ότι «βρισκόμαστε στα πρώτα βήματα ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αναδιοργάνωσης και ολιστικής επαναπροσέγγισης της εξυπηρέτησης των πελατών μας και των υπηρεσιών μας» το οποίο θα έχει ορίζοντα 18 μηνών. Ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει ήδη από το 2019 με τον τότε υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη να δηλώνει από το βήμα της Βουλής ότι «το σχέδιο διάσωσης θέλει χρόνο για να καταρτιστεί. Θεωρήστε όμως δεδομένο ότι θα καταρτιστεί. Είναι στα χέρια μας και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μ’ αυτό». Όσοι σήμερα αντελήφθησαν όσα συμβαίνουν επί σειρά ετών δεν δικαιούνται σήμερα να παρουσιάζονται ως όψιμοι υποστηρικτές της κοινωνίας.
  • Τα ΕΛΤΑ έχουν σύμβαση καθολικών υπηρεσιών με το Δημόσιο έως το 2028 ενώ βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Κομισιόν μετά από καταγγελία για οικονομική ενίσχυση που έλαβαν.