ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ προσφέρει τρεις υποτροφίες σε δημότες Παιανίας

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ προσφέρει τρεις υποτροφίες σε δημότες Παιανίας

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ και ΙΕΚ AΛΦΑ studies στο πλαίσιο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης προσφέρει τρεις (3) υποτροφίες, με πλήρη απαλλαγή διδάκτρων, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Οι δύο υποτροφίες απευθύνονται σε νέους, απόφοιτους λυκείου, δημότες Παιανίας και η τρίτη σε δημοτικό υπάλληλο.

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, έχει εντάξει τον θεσμό «Υποτροφίες στους Δήμους» στο ευρύτερο πλάνο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των εκπαιδευτικών φορέων, με στόχο να ικανοποιήσει την ανάγκη για σπουδές νέων με επιδόσεις στο Λύκειο, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν.

Υποτροφία για νέους απόφοιτους λυκείου, δημότες Παιανίας

Όροι και προϋποθέσεις:

1. Η υποτροφία αφορά αποκλειστικά σε έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.
2. Από τη διαδικασία αξιολόγησης και απόδοσης υποτροφιών εξαιρούνται ήδη εγγεγραμμένοι ή ενεργοί σπουδαστές στο IEK ΑΛΦΑ.
3. Ο/η δικαιούχος μπορεί να επιλέξει να σπουδάσει σε οποιοδήποτε παράρτημα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ τον/την εξυπηρετεί σε Αθήνα, Πειραιά ή Γλυφάδα.
4. Η υποτροφία στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ είναι πλήρους –διετούς- φοίτησης.
5. Για την κατοχύρωση της υποτροφίας, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις εισαγωγής τους στο πρόγραμμα σπουδών της επιλογής τους.
6. Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ διατηρεί το δικαίωμα να μην προσφέρει κάποιο πρόγραμμα σπουδών, σε περίπτωση χαμηλής συμμετοχής. Σε αυτήν την περίπτωση, ο/η υπότροφος μπορεί να επιλέξει κάποιο άλλο πρόγραμμα.

Οι τομείς σπουδών/ειδικοτήτων : Μαγειρική, Προπονητική, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Τουριστικά, Ναυτιλιακά, Νοσηλευτική, Φυσικοθεραπεία, Αισθητική & Μακιγιάζ, Κομμωτική, Σχέδιο Μόδας, Μηχανοτρονική , Παιδαγωγικά, Βοηθός Φαρμακείου, Γραφιστική, Υποκριτική, Ηλεκτρολογία

Υποτροφία για δημοτικό υπάλληλο

Όροι και προϋποθέσεις:

1. Η υποτροφία αφορά αποκλειστικά σε έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.
2. Ο/η δικαιούχος μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε πρόγραμμα σπουδών τον/την ενδιαφέρει, από την επισυναπτόμενη λίστα APS.
3. Ο/η δικαιούχος μπορεί να επιλέξει να σπουδάσει σε οποιοδήποτε παράρτημα των προαναφερθέντων φορέων τον/την εξυπηρετεί – σε Αθήνα, Πειραιά ή Γλυφάδα.
4. H υποτροφία στο Κ.Δ.Β.Μ.2 «ΑΛΦΑ Studies» είναι πλήρους φοίτησης.
5. Το ΑΛΦΑ studies διατηρεί το δικαίωμα να μην προσφέρει κάποιο πρόγραμμα σπουδών, σε περίπτωση χαμηλής συμμετοχής. Σε αυτήν την περίπτωση, ο/η υπότροφος μπορεί να επιλέξει κάποιο άλλο πρόγραμμα σπουδών.

Οι τομείς των προγραμμάτων σπουδών APS (Executive Diplomas) για δημοτικούς υπαλλήλους :

1. Executive Diploma in Business Administration 2. Executive Diploma in Leadership & Human Resources Management

Η επιλογή για τον νέο απόφοιτο λυκείου, δημότη, θα γίνει από το Τμήμα Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Παιανίας με κριτήρια οικονομικά-κοινωνικά (προτεραιότητα έχουν οι απόφοιτοι οικογενειών που είναι δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, Κοινωνικού Παντοπωλείου, ΤΕΒΑ ή άλλων κοινωνικών παροχών, ΑΜΕΑ κ.ά.) και ακαδημαϊκά (επιδόσεις στο Λύκειο, βαθμός πτυχίου). Τέλος, ο εκπαιδευτικός οργανισμός ανακοινώνει ότι, όσοι δεν επιλεγούν θα τύχουν ειδικής έκπτωσης στα δίδακτρα.

Η επιλογή για το δημοτικό υπάλληλο απόφοιτο λυκείου θα γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου με κριτήρια κοινωνικο-οικονομικά και υπηρεσιακών επιδόσεων.

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά με συμπλήρωση της αντίστοιχης φόρμας συμμετοχής και αποστολή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023.

Δείτε την Φόρμα Συμμετοχής για τους Δημότες

Δείτε την Φόρμα Συμμετοχής για τους Δημοτικούς Υπαλλήλους