ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δήμος Παιανίας: Στις 24 Σεπτεμβρίου οι «Αγώνες Δρόμου - Σκιάδεια 2023», στη μνήμη του Βαλκανιονίκη Αθλητή Γιάννη Σκιαδά

Δήμος Παιανίας: Στις 24 Σεπτεμβρίου οι «Αγώνες Δρόμου - Σκιάδεια 2023», στη μνήμη του Βαλκανιονίκη Αθλητή Γιάννη Σκιαδά

Επιστρέφουν οι αγώνες δρόμου «Σκιάδεια» στην Παιανία, στη μνήμη του Βαλκανιονίκη Αθλητή Γιάννη Σκιαδά, με ελεύθερη συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες. Οι αγώνες που είχαν ακυρωθεί τα προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας του COVID, πλέον υλοποιούνται Σεπτέμβριο, μήνα θανάτου του Βαλκανιονίκη και πριν την έναρξη θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση.


«Με τους αγώνες δρόμου ‘’Σκιάδεια’’ τιμούμε τον Βαλκανιονίκη μας Γιάννη Σκιαδά και υποδεχόμαστε στον δήμο μας δρομείς από όλη την Ελλάδα. Στόχος μας παραμένει οι αγώνες να λάβουν πανελλαδικό χαρακτήρα και να ενταχθούν στο πρόγραμμα αγώνων του ΣΕΓΑΣ. Για αυτό και προχωρήσαμε στην αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής τους: αφενός για να τοποθετηθεί ο αγώνας στην έναρξη μιας περιόδου με έντονη δράση και αποκορύφωμα τον κλασσικό Μαραθώνιο και αφετέρου για να ταυτιστεί με τον μήνα θανάτου του Γιάννη Σκιαδά. Δίνουμε ραντεβού στην πλατεία Βασιλέως Κωνσταντίνου στις 24 Σεπτεμβρίου» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.
«Ο Δήμος Παιανίας επιστρέφει στο καλεντάρι των αγώνων δρόμου μετά από μικρό διάλλειμα και υποδέχεται τους φίλους του αθλητισμού σε μια διαδρομή με θέα τον Υμηττό. Στόχος μας δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το κυριαρχήσουν τα ‘’Σκιάδεια’’ στην ατζέντα όλων των αθλητών και να αναδειχθούν σε έναν κορυφαίο αγώνα δρόμου. Η μεγάλη συμμετοχή στο Koutoukitrail μας δεσμεύει για έναν αγώνα άρτια σχεδιασμένο και κυρίως ασφαλή για τους συμμετέχοντες. Για μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στη μνήμη του Γιάννη Σκιαδά» σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΠ Κωνσταντίνα Βλάχου.  

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι η υποβολή αίτησης εγγραφής. Για τους ανήλικους συμμετέχοντες αθλητές απαιτείται η συμπλήρωση της αίτηση εγγραφής στους αγώνες,  από τους ασκούντες τη γονική μέριμνα και φροντίδα και συμμετέχουν με αποκλειστική ευθύνη των γονέων τους (έγγραφη συγκατάθεση γονέων).
Φορέας υλοποίησης είναι ο Πολιτιστικός – Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Παιανίας, με συν-διοργανωτές τους Αθλητικούς και Πολιτιστικούς φορείς της πόλης. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού έχει οριστεί η Πλατεία Βασιλέως Κωνσταντίνου (Κεντρική Πλατεία Παιανίας) ενώ ηλεκτρονικοί χάρτες των διαδρομών θα αναρτηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και μπλουζάκι. Απονομή μεταλλίων θα γίνει στους 3 πρώτους νικητές ανά αγώνα, φύλο και κατηγορία (αγόρια/κορίτσια στα 1.500μ για Γυμνάσια/Λύκεια, άνδρες/γυναίκες στα 5.000μ), καθώς και στους 3 πρώτους (άνδρες και γυναίκες) της γενικής κατάταξης των 5χλμ. Κύπελλο θα δοθεί στους 1ους νικητές των 5χλμ. Η συμμετοχή στα 1.500μ. δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και επομένως δεν θα απονεμηθούν έπαθλα για αυτόν τον Αγώνα.
Στους παιδικούς αγώνες ΔΕΝ θα γίνουν βραβεύσεις και δεν θα υπάρχουν νικητές με στόχο την συμμετοχή όλων των παιδιών στα αθλητικά δρώμενα με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε Όλοι Νικητές». Όλα τα παιδιά θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής.
Οι αριθμοί συμμετοχής θα δοθούν την προηγούμενη μέρα σε χώρο και ώρα που θα ενημερώσει η οργανωτική επιτροπή.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην οργάνωση του αγώνα ως εθελοντές, μπορούν να στείλουν τη συμμετοχή τους στο email του Δήμου: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή να δηλώσουν συμμετοχή στην ειδική πλατφόρμα.
Όλοι οι συμμετέχοντες/ουσες θα αγωνιστούν με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ζητήματα που θα προκύψουν λόγω έλλειψης προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Link εγγραφών: https://event.athletopia.com/skiadeia2023
Περισσότερες πληροφορίες: paodip.gr