ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Αναστάτωση με εικαστικό έργο με 11 σφαγμένα αρνιά στην Παιανία

Αναστάτωση με εικαστικό έργο με 11 σφαγμένα αρνιά στην Παιανία

Η εικόνα θύμιζε σατανιστική τελετή - Τρόμαξαν από το θέαμα τα παιδιά - Οι κάτοικοι έκαναν καταγγελία στο ΑΤ 

Μία μακάβρια εικόνα με 11 νεκρά αρνιά πεταμένα σε λάκκο, δίπλα σε ένα κυκλικό σχέδιο, που οι γείτονες φαίνεται να το μπέρδεψαν με παγανιστικό σύμβολο, καταγράφηκε προχθές δίπλα από το μουσείο λαϊκής και σύγχρονης τέχνης στην Παιανία, Βορρέ.

Πλησίον των νεκρών ζώων κείτονταν γδαρμένες προβιές και η δυσοσμία, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, ήταν τόσο έντονη «που μύριζε όλο το οικοδομικό τετράγωνο». Ισχυρίζονται, κάτι το οποίο κατήγγειλαν και στην αστυνομία, ότι τα παιδιά τους, κατά την επιστροφή τους από το σχολείο, αντίκρισαν το αποκρουστικό θέαμα με αποτέλεσμα να τρομάξουν.

Οι γονείς έσπευσαν στο σημείο, έβγαλαν φωτογραφίες και στη συνέχεια επισκέφτηκαν το τοπικό Α.Τ. για να καταγγείλουν το συμβάν.

Επικράτησε αναστάτωση διότι η πρώτη εντύπωση, είπαν, ότι πιθανόν επρόκειτο για μέρος σατανιστικής ή παγανιστικής τελετής.

Οι αστυνομικοί που κατέφθασαν στο σημείο ζήτησαν να μιλήσουν με τους υπεύθυνους του μουσείου Βορρέ και τότε δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με την κυρία Όλγα Δανιηλοπούλου, διευθύντρια του Ιδρύματος Σπυροπούλου που μίλησε στο protothema.gr, τα 11 νεκρά αρνιά και οι γδαρμένες προβιές δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια performance του Δημήτρη Αλειθινού, ενός εκ των σημαντικότερων σύγχρονων Ελλήνων ζωγράφων διεθνώς.

«Ο Δημήτρης Αλειθινός ζήτησε από το μουσείο Βορρέ να του διατεθεί ένας χώρος για μια performance που έχει να κάνει με την ωμότητα της ανθρώπινης συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα», εξηγεί η κυρία Δανιηλοπούλου η οποία ήταν επιμελήτρια του συγκεκριμένου έργου. Το σκηνικό, σύμφωνα με την ίδια, βιντεοσκοπήθηκε και η όλη διαδικασία δεν διήρκησε πάνω από δυο ώρες.

Πώς όμως βρέθηκαν τα νεκρά ζώα μέσα στο οικόπεδο, είναι ένα εύλογο ερώτημα. Ο Αναστάσης Βορρές, μέλος του ΔΣ του μουσείου Βορρέ, ξεκαθαρίζει στο protothema.gr, ότι τα 11 αρνιά δεν σφαγιάστηκαν αλλά αγοράστηκαν από κρεοπωλείο.

Σύμφωνα με το σχετικό τιμολόγιο το οποίο βλέπετε παρακάτω, τα αρνιά συνολικού βάρος 152,550 κιλών αγοράστηκαν από τους υπεύθυνους του μουσείου έναντι 1.523, 78 ευρώ. Όσον για τις γδαρμένες προβιές, αυτές αγοράστηκαν, σύμφωνα με το δεύτερο αναρτημένο τιμολόγιο, από βυρσοδεψείο στην περιοχή του Βοτανικού έναντι 178, 56 ευρώ.

apodeiksi-2Τα αρνιά συνολικού βάρος 152 κιλών αγοράστηκαν από τους υπεύθυνους του μουσείου έναντι 1.523 ευρώapodeiksi-1
Η εικαστική παρέμβαση του Δημήτρη Αλειθινού, θύμισε τον σάλο που είχε ξεσπάσει με την ταινία μικρού μήκους της Λένας Κιτσοπούλου η οποία προβλήθηκε διαδικτυακά, στο πλαίσιο της σειράς ENTER του Ιδρύματος Ωνάση. Ξεσήκωσε αντιδράσεις για τις φυσικές κατά την ίδια, σοκαριστικά σκληρές και ωμές, σύμφωνα με αρκετούς άλλους, εικόνες της. Συγκεκριμένα η γνωστή σκηνοθέτις, ηθοποιός και συγγραφέας εμφανιζόταν κατά την διάρκεια της ταινίας να πυροβολεί το θήραμά της με ένα κυνηγετικό όπλο ενώ λίγα λεπτά αργότερα ακολουθεί μια πολύ άγρια σκηνή, με ένα ελάφι που σφαγιάζεται, γδέρνεται και τρώγεται.

Πηγή:https://www.protothema.gr/