ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μαρία Γρατσία: Η σύμβουλος του Βορίδη που καταψηφίζει την κυβέρνηση

Η εκ του Μαραθώνος ορμώμενη Μαρία Γρατσία – Πλατανιώτη και με θητεία στο δημοτικό συμβούλιο Παλλήνης, διδάσκει «ανεξαρτησία» ως δημοτική σύμβουλος σήμερα στο Δήμο Παιανίας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Μαρία Γρατσία είναι στενή συνεργάτιδα του Μάκη Βορίδη, στο πλευρό του όσο εκείνος ήταν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τώρα στο πλευρό του γενικού γραμματέα του ΥΠΑΑΤ Κώστα Μπαγινέτα. Δίχως άλλο μιλάμε για ένα κυβερνητικό στέλεχος το οποίο όμως ίσως νιώθει μια πίκρα.

Δεν επιβεβαιώνεται αν νιώθει ριγμένη που ο Βορίδης την άφησε την πλατεία Βάθη όταν εκείνος μετακόμισε στο υπουργείο Εσωτερικών στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Και να νιώθει βέβαια ένα δίκιο το έχει: ίσα και όμοια να κυκλοφορεί στην πλέον υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας με το να βρίσκεται μια ανάσα από το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο;

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, η Μαρία αποδεικνύει πως η ίδια δεν υπακούει σε κομματικές (κυβερνητικές) εντολές και υπηρετεί τον λαό. Όταν λοιπόν στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παιανίας έφτασε το θέμα της σύστασης Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μια ξεκάθαρη επιλογή της παρούσας κυβέρνησης που υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών (εκεί που σήμερα είναι ο Βορίδης) εκείνη το καταψήφισε!

Επί της ουσίας καταψήφισε την δυνατότητα του δήμου να παρεμβαίνει χωρίς αγκυλώσεις και γραφειοκρατικά κολλήματα και να δίνει λύσεις. Όχι γιατί διαφωνεί αλλά –όπως προκύπτει από το αιτιολογικό της ψήφου- για να υπακούσει στην γραμμή του αφεντικού της Σπύρου Στάμου!

Το ίδιο άλλωστε είχε πράξει και όταν η παράταξη με την οποία συμμετείχε στις εκλογές κατέβαζε ανεφάρμοστες προτάσεις για τον προϋπολογισμό. Ψήφιζε και με τα δυο χέρια κατά παράβαση καθήκοντος!

Και μένουν τρία αναπάντητα ερωτήματα:

1)         Στην αποκεντρωμένη διοίκηση απολογήθηκε; Δυο φορές έχει κληθεί...

2)         Ο Μάκης Βορίδης τι άραγε να λέει; Ή μήπως την φόρτωσε στον Μπαγινέτα για να την ξεφορτωθεί;

3)         Στις επόμενες εκλογές θα κατέβει πάλι Παιανία ή θα πάει κατά Σπάτα για να επαναπατριστεί στο Μαραθώνα;

4)         Αλήθεια, η Μαρία Γρατσία του Βορίδη είναι η ίδια με τη Μαρία Γρατσία του Θωμόπουλου και της ΣΤΑΣΥ που επί ΣΥΡΙΖΑ ξέχναγε να κόψει τιμολόγια 65.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ;