ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήμος Παιανίας: Συνεδρίασε το ΣΤΟ ενόψει της χειμερινής περιόδου

Το σχέδιο δράσεων της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό εν όψει της χειμερινής περιόδου εξετάστηκε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) Δήμου Παιανίας.

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Σαμωνάς-Ξύκης παρουσίασε την προετοιμασία που έχει ολοκληρωθεί σε προμήθειες ενώ ενημέρωση για τα διαθέσιμα οχήματα και μέσα της υπηρεσίας αλλά και τη δυνατότητα ενίσχυσης αυτών μέσω μισθώσεων εφόσον προκύψει ανάγκη.

Κατά τη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα των υπηρεσίων που εμπλέκονται σε δράσεις Πολιτικής Προστασία ενώ παρουσιάστηκε η επικαιροποιημένη λίστα επικοινωνίας των εμπλεκομένων. Επιβεβαιώθηκε δε η άρτια συνεργασία όλων των υπηρεσιών (Περιφέρεια Αττικής, ΠΥ, ΕΛΑΣ, Δασαρχείο κτλ).

Επιπλέον ορίστηκαν επικεφαλής συντονιστές για εργασίες αποχιονισμού και αντιμετώπισης παγετού στο εσωτερικό δίκτυο ενώ έγινε και η προτεραιοποίηση των οδών.

Ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των εμπλεκομένων φορέων για την άρτια έως σήμερα συνεργασία που έχει παράξει απτά αποτελέσματα και τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί.

«Τόσο κατά την περυσινή χειμερινή περίοδο όσο και κατά το θέρος, η συνεργασία υπήρξε άριστη με αποτέλεσμα να μην προκύψουν απώλειες ενώ κάθε πρόκληση να αντιμετωπίζεται επιτυχώς. Ως Δήμος Παιανίας έχουμε ολοκληρώσει τις απαραίτητες ενέργειες για να είμαστε έτοιμοι εφόσον υπάρξει ανάγκη να παρέμβουμε. Η Πολιτική Προστασία έχει αποδείξει στην πράξη τις ικανότητές της ακόμα και σε περιπτώσεις που επί της ουσίας ήταν αναρμόδια. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της ομάδας για την εργατικότητα και προσφορά και εσάς προσωπικά τον καθένα και την καθεμία για την αγαστή συνεργασία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισίδωρος Μάδης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν η Αν. Πρ. Τμ. Ανατ. Αττικής ΠΠ της Περ. Αττικής Σ. Μπάιμπου, ο Διοικητής του 12ου ΠΣ Παλλήνης Πύραρχος Β. Μαρινάκης, ο Διοικητής της ΣΔΑΜ Γ. Νούσιας, εκ μέρους του ΣΕΠΠΒΑΤΥ ο κ. Ανθόπουλος, η προϊσταμένη ΠΠ Δήμου Παιανίας Ελ. Θεοδοκάτου, η προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Ελ. Μουντράκη, ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Α. Αναστόπουλος και ο εθελοντής ΠΠ Χρ. Δημητριάδης.

Επικοινωνία υπήρξε επίσης με τους Β. Γκουνέλα, Διοικητή ΑΤ Δήμου Παιανίας και Σ. Ξυνό, Διοικητή Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής οι οποίοι λόγω υπηρεσιακών υποχρεώσεων δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση.

Δήμος Παιανίας: Συνεδρίασε το ΣΤΟ ενόψει της χειμερινής περιόδου