ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ισίδωρος Μάδης:H πολυσχιδής προσωπικότητα του π. Δημάρχου Παιανίας κ. Σπύρου Στάμου, κάποτε απλώς εξέπληττε και προκαλούσε θυμηδία. Πλέον τρομάζει

Όμως, τελικά πως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο κύριος Στάμου; Δημαγωγός; Ανίδεος; Εμμονικός; Αυτάρεσκος ή απλώς..
Καιροσκόπος;
Θα λέγαμε, πως ίσως και τα πέντε:
Δημαγωγός, διότι σε μία περίοδο που η κοινωνία έχει ανάγκη από ελπίδα, από ψυχική ανάταση, από εξέλιξη και πρόοδο, αλλά κυρίως από ομοψυχία, εκείνος πασχίζει νύχτα-ημέρα, να ανακαλύψει πεδία, στα οποία δήθεν, κατά εκείνον πάντοτε, υπάρχει πρόσφορο αντιπολιτευτικό έδαφος για να αντιπολιτευτεί την δημοτική αρχή που έχει ριχτεί στην μάχη της βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών σε Παιανία και Γλυκά Νερά. Στην προσπάθειά του αυτή όμως, αντιπολιτεύεται ακόμη και τον ίδιο του εαυτό, στηλιτεύοντας, χωρίς να το αντιλαμβάνεται προφανώς, τα δικά του λάθη και τις δικές του παραλείψεις του χθες, που οδήγησαν σε δύσκολα διαχειρίσιμες καταστάσεις στο σήμερα.
Ανίδεος, διότι αδυνατεί να αντιληφθεί, πως υπάρχει μεγάλη απόσταση από το να δημιουργείται για παράδειγμα ένας κωδικός στον προϋπολογισμό, μέχρι να ξεκινήσουν οι εργασίες για ένα έργο και τον κανόνα περι συνεχείας που διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση πολύ πριν εκείνος εκλεγεί Δήμαρχος, αλλά και όλες εκείνες τις χρονοβόρες διαδικασίες που μεσολαβούν μέχρι να φτάσουμε απ' το ένα σημείο στο άλλο. Δεν έχει ιδέα για το τί σημαίνει προγραμματισμός και ιεράρχηση προτεραιοτήτων, γιατί πολύ απλά δεν το έκανε ποτέ επί θητείας του. Δεν μπορεί να αντιληφθεί επίσης την ειδοποιό διαφορά, αναμέσα στον ευσεβή πόθο ενός διαδίκου και την ετυμηγορία ενός δικαστηρίου που είναι απολύτως δεσμευτική. Και τέλος, δεν έχει ιδέα τι υπέγραφε όσο ήταν Δήμαρχος, όπως για παράδειγμα συμβάσεις που θα έδεναν στο μέλλον τα χέρια των επομένων διοικήσεων του Δήμου.
Εμμονικός, διότι ακόμη και σε εντελώς άσχετα περιστατικά με την διοίκηση και χωρίς να έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο, βλέπει πίσω απ' αυτά τον Δήμαρχο, Ισίδωρο Μάδη! Είναι πρόδηλο, πως δεν έχει ξεπεράσει ακόμη την εκλογική του ήττα. Αλλά όταν φτάνει στο σημείο να φαντάζεται «σκάνδαλα», «χαλκευμένα στοιχεία», «ύποπτες και προδοτικές ενέργειες», αλλά και ένα δήθεν οργανωμένο σχέδιο σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής του και όλο αυτό το εξωτερικεύει, δηλητηριάζοντας τον δημόσιο διάλογο και σκορπίζοντας τοξικότητα στην τοπική κοινωνία, η εμμονή του, φαίνεται πως έχει πάρει περίεργη τροπή.
Αυτάρεσκος, διότι επιμένει να αυτοδιαφημίζεται για τα ανύπαρκτα έργα επί των ημερών του, γεγονός που οδήγησε φυσικά στην αποδοκιμασία του από το εκλογικό σώμα, το οποίο κατέταξε την δημοτική του κίνηση τρίτη και στις δύο δημοτικές ενότητες, αλλά και για τις ανύπαρκτες.. «πρωτιές του» που καθήλωσαν τον Δήμο μας ουραγό σε αναπτυξιακό επίπεδο στην Ανατολική Αττική. Επίσης, αρέσκεται να μιλά πάντοτε σε πρώτο ενικό πρόσωπο, ακυρώνοντας την φιλότιμη κατά τα άλλα προσπάθεια που κατέβαλαν ορισμένοι εκ των συνεργατών του στην προηγούμενη, αλλά και στην παρούσα δημοτική περίοδο. Εξού και οι πρόσφατες ανεξαρτητοποιήσεις των δύο πρώτων δημοτικών του συμβούλων σε Παιανία και Γλυκά Νερά, με τελευταία αυτή του π. Δημάρχου Γλυκών Νερών κ. Λάμπρου Κασαγιάννη. Δυστυχώς ο κύριος Στάμου, δεν μπορεί να εμπνεύσει, παρά μόνον εμπνέεται από τον ναρκισσισμό του. Το «Εγώ» του κυρίου Στάμου όμως, ευτυχώς, δεν πρόκειται να καταπνίξει το «Εμείς» που οραματίζεται και ήδη εφαρμόζει η νέα δημοτική αρχή για τον Δήμο Παιανίας.
Καιροσκόπος, διότι έσπευσε, εν μέσω μιας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, που αδιαμφισβήτητα έχει δημιουργήσει ένα αίσθημα αβεβαιότητας και ρευστότητας των πάντων στην κοινωνία, ούτε δύο χρόνια μετά τις απολύτως αποτυχημένες για εκείνον εκλογές του 2019, να διαφημίσει με πηχυαίους τίτλους, την πρόθεσή του να ξαναδιεκδικήσει την διοίκηση του Δήμου! Και φυσικά, για μία ακόμη φορά, χωρίς κανένα όραμα, χωρίς κανένα στρατηγικό πλάνο, χωρίς καμία ουσιαστική δυνατότητα να προσφέρει κάτι στον τόπο εκτός από την παραφιλολογία του.
Ο κ. Στάμου θέλει να μας γυρίσει στο χθες. Δεν θα του κάνουμε όμως την χάρη. Με ψηλά τον πήχη και χαμηλά τους τόνους, με έργα και όχι με λόγια, προχωράμε μπροστά και με βήμα σταθερό, χτίζουμε την πόλη που μας αξίζει!
Τον Δήμο Παιανίας του αύριο!