ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στάμου – Κασαγιάννης: Η… Ευτυχία και το ψέμα ανάμεσά τους

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στη συνέντευξη του Σπύρου Στάμου, με την οποία επιχείρησε να δηλώσει «παρών», και οι εξελίξεις ήδη τον προσπέρασαν. Η ανεξαρτητοποίηση του πρώην δημάρχου Γλυκών Νερών Λάμπρου Κασαγιάννη από τον συνδυασμό ήρθε για να ακυρώσει τον πρώην δήμαρχο Παιανίας και να του θυμίσει πως σχεδιάζει χωρίς τον ξενοδόχο.

Επίσημα ο Λάμπρος Κασαγιάννης κάνει λόγο για «διαφορετικές μας απόψεις – αντιλήψεις, κυρίως αφορώσες στη λειτουργία της Παράταξης επί συγκεκριμένων θεμάτων του δημοτικού μας συμβουλίου».

Στο παρασκήνιο όμως τα σενάρια έχουν πάρει φωτιά. Έχει άλλωστε ήδη γραφεί και δεν έχει διαψευσθεί πως Σπύρος Στάμου και Ευτυχία Κρεμμυδά έχουν δώσει τα χέρια για κοινή κάθοδο στις εκλογές με εκ περιτροπής ανάληψη της δημαρχίας. Η εξέλιξη αυτή δεν φαίνεται να χαροποίησε τον Λάμπρο Κασαγιάννη καθώς όπως ψιθυρίζεται στα Γλυκά Νερά είχε συμφωνήσει με τον Στάμου να είναι εκείνος επικεφαλής στις επόμενες εκλογές σε κοινό συνδυασμό.

Η σταγόνα που φαίνεται να ξεχείλισε το ποτήρι είναι το άνοιγμα που έκανε ο Στάμου και στη Χρυσούλα Σταμπέλου. Στην πρόσφατη συνέντευξη του μίλησε θετικά για την δημοτική σύμβουλο που δίνει ρεσιτάλ σε κάθε συνεδρίαση του ΔΣ, με τους γνωρίζοντες να υποστηρίζουν ότι είναι στα σκαριά μια ακόμα συμφωνία. Φαίνεται πως έχουν αντιληφθεί ότι κατά μόνας δεν έχουν τύχη απέναντι στον Μάδη και έχουν αποφασίσει να ενώσουν δυνάμεις.

Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσει κανείς και τις κακοήθειες περί συναλλαγής κάτω από το τραπέζι Κασαγιάννη – Στάμου,-το ίδιο φημολογείτο και για τον έτερο ανεξαρτηθέντα Χατζηδάβαρη- γίνεται κατανοητό γιατί ο πρώην δήμαρχος Γλυκών Νερών επέλεξε την έξοδο. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως για χάρη των δύο, δεν πριμοδότησε κανέναν από τους αντιδημάρχους της θητείας του.

Άλλωστε και σε επίπεδο εκπροσώπησης του συνδυασμού στο δημοτικό συμβούλιο, η αφωνία του Σπύρου Στάμου -ο οποίος κινδυνεύει να γίνει γραφικός με το να ορίζει «ειδικό αγορητή» πότε τον Ανδρέου και πότε τον Ντζακώστα, με τον δεύτερο ενίοτε να είναι και ανενημέρωτος για τα θέματα και να επενδύει μόνο στον εντυπωσιασμό και την φασαρία- προκαλούσε την εύλογη δυσφορία του Λάμπρου Κασαγιάννη.

Σε κάθε περίπτωση, με την τελευταία του συνέντευξη ο Σπύρος Στάμου άνοιξε μια σειρά από ζητήματα τα οποία οι συνεργάτες του προσπαθούσαν να ξεχάσουν. Ομολόγησε την άγνοιά του σε σχέση με τις εξελίξεις στην υπόθεση του αεροδρομίου, μίλησε για έργα που όμως όλα είναι στα χαρτιά ενώ κατά την θητεία του έδωσε την αποχέτευση των Γλυκών Νερών στην ΕΥΔΑΠ ενώ «έθαψε» την αποχέτευση της Παιανίας παρά τις προειδοποιήσεις. Είναι δε χαρακτηριστικό πως το όνομα του αναδόχου ήταν γνωστό τουλάχιστον έξι μήνες πριν ανακοινωθεί. Πόσο τυχαίο άραγε;

Την ίδια ώρα δεν είχε ούτε μία κουβέντα να πει για τα 3.000.000 και πλέον ευρώ που έκαναν φτερά από τα ταμεία του δήμου χωρίς να έχει να παρουσιάσει ένα έργο – εκτός και αν ο ίδιος θεωρεί έργο τα πανηγύρια- λέει συνειδητά ψέματα υποστηρίζοντας πως «τον απαλλάξαμε , επί της θητείας μας, από κάθε οφειλή προς τρίτους. Άρα, τουλάχιστον μέχρι τώρα είναι καθαρός από χρέη) εννοώντας τον δήμο. Αρκεί μόνο να δει κανείς τους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς στους οποίους προχώρησε ο δήμος με τον Μάδη, με όφελος πάνω από μισό εκατομμύριο, για να καταλάβει πως ο Σπύρος Στάμου χωρίς ντροπή παραμυθιάζει τους δημότες της Παιανίας. Και αν για με τέτοιο εξόφθαλμο τρόπο ψεύδεται για κάτι που εύκολα αποδεικνύεται, πώς μπορεί κανείς να τον πιστέψει για όλα τα άλλα;

Το μέλλον για τον πρώην δήμαρχο αναμένεται δύσκολο και εκείνοι που γνωρίζουν καλύτερα σχολιάζουν πως μέρα με τη μέρα ξεμένει από συμμάχους.