ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δήμος Παιανίας-Ισ. Μάδης: Ανεφάρμοστος ο Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων

Δήμος Παιανίας-Ισ. Μάδης: Ανεφάρμοστος ο Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων

Στον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης μιλώντας στη εκπομπή Αυτοδιοίκηση και τη δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη.
Εστίασε ιδιαιτέρως σε απαραίτητη δανειακή σύμβαση με στόχο να γίνουν οι αποκαταστάσεις σε ΠΕ που ενώ έχει γίνει η κύρωση της πράξης εφαρμογής από το 2004 και 2005, μέχρι και σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί τα προβλεπόμενα έργα υποδομών.
«Αυτά πρέπει να γίνουν αφενός για να δώσουμε πρόσθετη αξία στα ακίνητα των δημοτών μας και αφετέρου για να αποκτήσουν οι περιοχές εικόνα σύγχρονης πόλης» σημείωσε ενώ αναφέρθηκε στην πρόθεσή του να προχωρήσει σε αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού ενώ αναμένεται ο ανάδοχος για να υλοποιηθούν τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια.
Ερωτώμενος για τον νέο Κανονισμό Πυροπροστασίας Ακινήτων εξήγησε ότι όλοι οι δήμαρχοι είναι στην ίδια πλευρά. «Είναι ξεκάθαρο πως είναι ανεφάρμοστος. Εμπλέκουν στη διαδικασία τους υποστελεχωμένους δήμους. Μιλάμε για ζητήματα που άπτονται της Πολιτικής Προστασίας. Πώς θα ανταποκριθώ δίχως στελέχωση του συγκεκριμένου τμήματος; Μια υπάλληλο έχουμε» σημείωσε και άφησε αιχμές για τις διαδικασίες που
ακολουθήθηκαν στην νομοθέτηση καυτηριάζοντας το γεγονός πως δεν υπήρξε προσυνεννόηση ή διαβούλευση με την αυτοδιοίκηση. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο κόστος που καλείται να καλύψει κάθε ιδιοκτήτης. Ζήτησε πίστωση χρόνου για την προσαρμογή αλλά και χρηματοδοτικό εργαλείο προς όφελος των ιδιοκτητών ακινήτων.
Ο Ισίδωρος Μάδης επανέφερε την πρόταση για τον περιφερειακό της Παιανίας (από ΜΕC ως Λεωφόρο Μαρκοπούλου) ως τη μόνη λύση για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στη Λεωφόρο Λαυρίου.
Αναφορικά με την αντιπυρική προστασία εξήγησε πως ναι μεν οι πόροι έχουν αυξηθεί αλλά δεν είναι επαρκείς για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών εστιάζοντας στα ιδιόκτητα οικόπεδα. «Ο νόμος μας δίνει δικαίωμα επιβολής προστίμων, όμως ουδείς έχει σκεφθεί αν οι υπηρεσίες μπορούν να ανταποκριθούν στον φόρτο που δημιουργείται» εξήγησε εστιάζοντας στην ανάγκη να αλλάξει ο νόμος επιβάλλοντας τον καθαρισμό από τους
οικοπεδούχους αλλά και στα χωράφια, ακόμα και με τιμωρητική διάθεση. «Είναι τεράστιες οι εκτάσεις. Οι εργολαβίες του δήμου αφορούν την αστική περιοχή με προτεραιότητα τους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους» πρόσθεσε.
Δείτε το βίντεο
https://www.facebook.com/GlikaNeraPaiania/videos/1255554622075335