ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δήμος Παιανίας- Ισ. Μάδης: Έργο με περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη το ΚΕΛ Κρωπίας-Παιανίας

Δήμος Παιανίας- Ισ. Μάδης: Έργο με περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη το ΚΕΛ Κρωπίας-Παιανίας

Στα εγκαίνια του νέου Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου – Παιανίας (ΚΕΛΚΠ), παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.


Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ Γιώργου Στεργίου, του Διευθύνοντα Συμβούλου της Εταιρείας Χάρη Σαχίνη, του Υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη και του Δημάρχου Κρωπίας Δημήτριου
Κιούση αναφέρθηκε στη σημασία ολοκλήρωσης της κατασκευής του ΚΕΛ τόσο για περιβαλλοντικούς όσο και κοινωνικούς λόγους επισημαίνοντας την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για επανεκκίνηση των έργων αποχέτευσης σε Παιανία και Γλυκά Νερά.
Ακόμα αναφέρθηκε στην ανακούφιση χιλιάδων νοικοκυριών που «εν έτη 2024 καλούνται ακόμα να σηκώνουν ατομικά το βάρος διαχείρισης των υγρών αποβλήτων επιβαρύνοντας τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό».
«Σήμερα είναι μέρα διπλής χαράς καθώς είμαστε λίγες μέρες μόνο μετά τη θετική γνωμοδότηση από το περιφερειακό συμβούλιο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για επέκταση και στο νότιο μέτωπο ενισχύοντας τη λειτουργία του ΚΕΛ.
Γνωρίζω ότι η ΕΥΔΑΠ καταβάλει προσπάθεια να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις ώστε άμεσα να επανεκκινήσει και το έργο στα Γλυκά Νερά που βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωσή του. Με την αποχέτευση της δημοτικής ενότητας ενισχύεται περαιτέρω το ΚΕΛ προς όφελος όλης της τοπικής κοινωνίας. Γνωρίζω επίσης ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την προκήρυξη του έργου στη Δημοτική Ενότητα Παιανίας. Εχουμε εργαστεί στενά με τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ προς αυτή την κατεύθυνση και θα ήθελα και από το βήμα αυτό να ευχαριστήσω καθεμία και καθέναν εμπλεκόμενο για την προσπάθεια που έχει καταβάλλει
τα τελευταία χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Παιανίας.
Ο Ισίδωρος Μάδης σημείωσε πως «είναι γνωστό ότι η κατασκευή του ΚΕΛ άργησε, το μαρτυρούν οι καταδίκες της χώρας μας από την ΕΕ, είναι γνωστό επίσης πως η ολοκλήρωση των δικτύων καθυστερεί. Όχι γιατί οι αρμόδιοι φορείς αδιαφορούν, το αντίθετο θα έλεγα. Αλλά επειδή πρόκειται για μεγάλα έργα, με πολλές απαιτήσεις που εκτελούνται σε ένα πλαίσιο κάποιες φορές προβληματικό» συμπληρώνοντας πως «είναι έργα απαραίτητα σε μια σύγχρονη κοινωνία που δεν επιτρέπεται να κρύβει τα προβλήματά της κάτω από το χαλί».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ο πρωτογενής τομέας με την ορθή αξιοποίηση του νερού που προκύπτει από την επεξεργασία. «Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον πρωτογενή τομέα, διαφυλάσσουμε τον αττικό αμπελώνα» σημείωσε.