ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία γονέων μαθητών του Δήμου Παιανίας είχε την Πέμπτη 22/10 ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης

Κατά τη συνάντηση ανακοίνωσε πως ενισχύεται η καθαριότητα στα σχολεία με την πρόσληψη 15 επιπλέον καθαριστριών τετράμηνης σύμβασης ενώ παράλληλα γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε οι συμβάσεις να παραταθούν κατά τη λήξη τους και να καλύψουν τις ανάγκες μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Επιπλέον, το προσεχές διάστημα θα μοιραστεί στο σχολείο υγειονομικό υλικό.
 
«Τα θέματα της Παιδείας είναι σε πρώτη ιεράρχηση ακριβώς επειδή έχουμε μείνει πολύ πίσω» είπε χαρακτηριστικά ενώ ειδικά για τις καθαρίστριες σημείωσε πως «το προσωπικό πρέπει να είναι μόνιμο» και ότι «δεν μπορούμε να τις κάνουμε τρενάκι από σχολείο σε σχολείο».
 
Ο Ισίδωρος Μάδης αποσαφήνισε πως οι αρμοδιότητες για την πλειοψηφία των αιτημάτων ανήκουν στην κεντρική διοίκηση, παρόλα αυτά ο ίδιος όλο το προηγούμενο διάστημα ασκεί πιέσεις για να δρομολογηθούν λύσεις σε μια σειρά από αντικειμενικά προβλήματα.
 
Θύμισε πως στην έναρξη της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκαν covid tests σε όλο το προσωπικό των σχολείων ενώ ξεκαθάρισε πως είναι αδύνατον ο δήμος να σηκώσει το υψηλό κόστος ώστε να εξεταστούν όλοι μαθητές. Παρόλα αυτά εξήγησε πως ο Δήμος Παιανίας θα σταθεί αρωγός στις οικογένειες εκείνες που αδυνατούν να καλύψουν το κόστος όταν προκύπτει λόγος τεστ.
 
Ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί ώστε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του 2ου Νηπιαγωγείου Γλυκών Νερών κάτι που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες ώστε να τεθεί άμεσα σε λειτουργία. Όσον αφορά το 5ο νηπιαγωγείο Παιανίας διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο φημολογία που θέλει να αυξάνονται οι μαθητές στα τμήματα.
 
Τέλος, ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης δεσμεύτηκε να εξεταστεί η δυνατότητα σύστασης σχολιατρικής υπηρεσίας.