ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ένοχος Στάμου με πολύμηνη φυλάκιση και τα 56.000 ευρώ που πλήρωσαν οι Παιανιώτες

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες πουλάει ο πρώην δήμαρχος Παιανίας ο οποίος υποστηρίζει –δια αντιπροσώπων - ότι αθωώθηκε σε πρόσφατο δικαστήριο για ρύπανση του περιβάλλοντος κατά τη θητεία του. Κρύβει όμως ο Σπύρος Στάμου ότι έχει ήδη καταδικαστεί σε πολύμηνη φυλάκιση και περιμένει την έφεση ενώ η ανικανότητα του κόστισε σε πρόστιμα 56.000 ευρώ που φυσικά πλήρωσαν οι Παιανιώτες.

Τι αξία αλήθεια έχει ότι αθωώθηκε τώρα; Το πρόστιμο επειδή έκανε χωματερή τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις το πλήρωσε κανονικά και αυτό από μόνο του είναι καταδίκη. Αν ο Σπύρος Στάμου έχει ξεχάσει να του θυμίσουμε το χρηματικό ένταλμα πληρωμής με ημερομηνία 30 Νοεμβρίου 2017 με το οποίο πλήρωσε  32.695,81 ευρώ στη ΔΟΥ Κορωπίου.

Δεν ήταν το μόνο όμως πρόστιμο που προέκυψε από την ανεπάρκειά του. Λίγους μήνες αργότερα, τον Μάιο του 2018 πλήρωσε άλλα 23.440,88 ευρώ για πρόστιμο που επιβλήθηκε γιατί αυτή τη φορά έκανε χωματερή τον όρχο των οχημάτων. Τα κορόιδα οι Παιανίωτες να πληρώνουν και όλα καλά. Άλλωστε λεφτά υπήρχαν – θεωρούσε- και κάπως έτσι το ταμείο του δήμου μειώθηκε κατά περίπου 3.000.000 ευρώ.

Αυτό ίσως ήταν και το μόνο έργο του, η κατασπατάληση των διαθέσιμων. Γιατί κατά τα άλλα παρέδωσε το έργο της αποχέτευσης των Γλυκών Νερών στην ΕΥΔΑΠ, ναυάγησε το αντίστοιχο έργο της Παιανίας και αγόρασε κάποια απορριμματοφόρα τα οποία αποδεικνύονται κατά τους γνωρίζοντες ακατάλληλα για τον Δήμο Παιανίας.

Στο τελευταίο δε δικαστήριο επιχείρησε να φορτώσει το έγκλημα στους αντιδημάρχους του υποστηρίζοντας ότι εκείνος δεν γνώριζε τίποτα. Ένα πράγμα σαν τους ειδικούς αγορητές που ορίζει σε κάθε δημοτικό συμβούλιο. Φορτώνει σε άλλους τη δουλειά για να καλύψει την δική του ανεπάρκεια.

Εκτός από ξεχασιάρης όμως ο Σπύρος Στάμου είναι και σε σύγχυση. Και μπέρδεψε τη φωτιά του 2016 και πάλι στα ολυμπιακά ακίνητα με την μηνυτήρια αναφορά του Μάδη το 2015 με την οποία ο σημερινός δήμαρχος προειδοποιούσε για τους κινδύνους που υπήρχαν για να επαληθευθεί τελικά.

Ας μην ξεχάσει ο πρώην δήμαρχος πως για αυτή την υπόθεση δεν έχει τελειώσει με τα δικαστήρια. Είναι κρίμα να καταδικαστεί και πάλι ερήμην...