ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΦΩΤΟ - Δήμος Παιανίας: Συμμετοχή ρεκόρ στο Summer Camp

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε το Summer Camp που ξεκίνησε την Δευτέρα 20 Ιουλίου. Μετά από δύο χρόνια αναστολής της δραστηριότητας λόγω πανδημίας, οι συμμετοχές έφτασαν τις 850 με τον Δήμο Παιανίας να δίνει διέξοδο δημιουργικής απασχόλησης σε παιδιά ηλικίας 5 έως 13 ετών, διευκολύνοντας τους εργαζόμενους γονείς και κηδεμόνες.

Το πρόγραμμα διάρκειας 25 εργάσιμων ημερών (5 εβδομάδες) περιλαμβάνει αθλητικές, καλλιτεχνικές, ψυχαγωγικές & εκπαιδευτικές -δημιουργικές δραστηριότητες και πραγματοποιείται στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Παιανίας (κλειστό γυμναστήριο και ανοιχτό γήπεδο) και στο 1ο Δημ. Σχολείο Γλυκών Νερών καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) από τις 8:00 έως τις 16:00.

Στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών περιλαμβάνονται:

• Αθλητικές δραστηριότητες
• Χορός
• Μουσικοκινητική αγωγή
• Θεατρικό παιχνίδι
• Δραστηριότητες για το περιβάλλον
• Εκπαιδευτικά προγράμματα
• Εκπαιδευτικά Project

Οι δραστηριότητες γίνονται από καθηγητές φυσικής αγωγής με την αντίστοιχη ειδικότητα όπου προβλέπεται, καθώς επίσης από πτυχιούχους παιδαγωγούς, καλλιτέχνες, χοροδιδάσκαλους, καθηγητές μουσικής–μουσικοκινητικής αγωγής, κλπ., με εμπειρία και εξειδίκευση στο χώρο αυτό, που συνεπικουρούνται από το απαραίτητο ειδικευμένο βοηθητικό προσωπικό γενικών καθηκόντων (γραμματεία υποδοχής- τήρησης παρουσιολογίου, παραλαβής και παράδοσης παιδιών, επίβλεψη - καθαριότητα όλων των χώρων κλπ.).

Για την ασφάλεια των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, υπάρχει καθημερινή παρουσία ιατρού πιστοποιημένου στην παροχή υπηρεσιών Α΄ βοηθειών (συμπεριλαμβανομένου του απαιτούμενου ιατροφαρμακευτικού υλικού), και στους δύο χώρους υλοποίησης του προγράμματος.

«Μόνο ικανοποίηση μπορεί να προκαλεί η μεγάλη ανταπόκριση των δημοτών στο πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης παιδιών. Το Summer Camp επανασχεδιάστηκε εκ του μηδενός από τον ΠΑΟΔΗΠ έτσι ώστε να είναι εποικοδομητική η συμμετοχή και να μην λειτουργήσει ως parking για τα παιδιά όσο οι γονείς βρίσκονται στην εργασία τους. Και αυτός ο στόχος επετεύχθη αν δει κανείς τον προγραμματισμό. Με το μικρότερο δυνατό κόστος για τους γονείς» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

«Η φετινή διοργάνωση, μετά από δύο χρόνια υποχρεωτικής αναστολής του προγράμματος, αποτελεί για εμάς οδηγό για το μέλλον. Αφενός λόγω της μεγάλης συμμετοχής που δείχνει την πραγματική ανάγκη και αφετέρου λόγω της ανταπόκρισης των ίδιων των παιδιών τις δύο πρώτες κιόλας μέρες. Επί οχτώ ώρες μαθαίνουν νέα πράγματα υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση μιας ομάδας έμπειρων εκπαιδευτικών. Στον ΠΑΟΔΗΠ έχουμε βάλει στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους δημότες με νέες δραστηριότητες που έλειπαν από τον δήμο μας» δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος του οργανισμού Κωνσταντίνα Βλάχου.

 

Δήμος Παιανίας: Συμμετοχή ρεκόρ στο Summer Camp

Δήμος Παιανίας: Συμμετοχή ρεκόρ στο Summer Camp

Δήμος Παιανίας: Συμμετοχή ρεκόρ στο Summer Camp

Δήμος Παιανίας: Συμμετοχή ρεκόρ στο Summer Camp

Δήμος Παιανίας: Συμμετοχή ρεκόρ στο Summer Camp

Δήμος Παιανίας: Συμμετοχή ρεκόρ στο Summer Camp

Δήμος Παιανίας: Συμμετοχή ρεκόρ στο Summer Camp