ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ: Διευρυμένη Συνάντηση για το 1ο Γυμνάσιο Παιανίας

Σε συνέχεια των ενεργειών του δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη για την αντιμετώπιση του προβλήματος με το κτήριο του 1ου Γυμνασίου Παιανίας, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη ενημερωτικού χαρακτήρα, αλλά και συντονισμού των ενεργειών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι:


Από τον Δήμο Παιανίας:


-Η Γ.Γ. Φώφη Τολούδη
-Οι Αντιδήμαρχοι, Οικονομικών Γιώργος Δάβαρης και Παιδείας Κλειώ Ανδρέου
-Ο Ειδικός Σύμβουλος Παιδείας Θανάσης Μιχαλόπουλος
-Οι κες Κλωνή Ράνια και Μήτση Μαίρη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου
-Ο κ. Παύλος Χάρδας ως συντάκτης της μελέτης


Από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων:


- ο Πρόεδρος Πέτρος Πολύζος και τα μέλη του Δ.Σ., όπως επίσης οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Γυμνασίου, κ. Βαγγέλης Ανδρέου και κα. Κατερίνα Νικολογιάννη, αντίστοιχα.
Ο μελετητής κ. Χάρδας μαζί με συνεργάτες του ανέλυσαν εκτενώς τα πορίσματα της μελέτης και απάντησαν σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των γονέων σχετικά με τα ζητήματα στατικότητας και τις αναγκαίες επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Χαρδά, το κτήριο βγήκε σεισμικά ακατάλληλο, ακόμη και με τα χαλαρότερα κριτήρια που εφαρμόζονται σε παλαιά κτίρια σε σχέση με τα σύγχρονα.
Οι μετρήσεις για το Γυμνάσιο ξεκίνησαν με καθυστέρηση τον Ιούνιο 2022 λόγω μη παροχής από την ΚΤΥΠ στο μελετητικό γραφείο των σχεδίων στατικής δομής του κτιρίου (ξυλότυπος).

Το αποτέλεσμα είναι ότι εκπονήθηκαν νέα σχέδια από τον μηχανικό με βάση επιτόπου μετρήσεις και εξαρχής υπολογισμοί.

Τα προβλήματα του κτιρίου οφείλονται, σε κατασκευαστικά λάθη και όχι σε ανεπαρκή συντήρηση.

Το κτήριο βρέθηκε ότι δεν έχει επαρκείς εξόδους κινδύνου και θα προστεθούν στη φάση της επιδιόρθωσης-ενίσχυσης.

Η διάρκεια του έργου αποκατάστασης υπολογίζεται σε 4-6 μήνες.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων ενημερώθηκαν για τις πιέσεις που έχουν ασκηθεί από τον Δήμαρχο Παιανίας για την στέγαση των μαθητών σε αίθουσες προκάτ μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτήριο.

Ο Ισίδωρος Μάδης συγκεκριμένα πρότεινε την εγκατάσταση προκατασκευασμένων αιθουσών σχολικών προδιαγραφών για κανονικά πρωινά μαθήματα. Έχει ζητήσει προμήθεια αιθουσών από ΚΤΥΠ με έγγραφο στις 26/8/22 και αναμένεται απάντηση στο αίτημα.

Ως δεύτερη επιλογή ο Δήμαρχος Παιανίας πρότεινε τη χρήση των υφιστάμενων 7 προκατ αιθουσών και των 6 του νέου κτιρίου, στον χώρο του Γυμνασίου, οι οποίες δεν χρήζουν παρεμβάσεων, για μειωμένα πρωινά μαθήματα, σε 2 βάρδιες, είτε με περικοπή διδακτικών ωρών από δευτερεύοντα μαθήματα, είτε με μείωση σε διάρκεια των διδακτικών ωρών στο πρότυπο του WEBEX.

Σε κάθε περίπτωση η διάρκεια της σχολικής μέρας θα είναι περίπου 4 ώρες.

Αναμένεται στις 30/8/22 αυτοψία της ΚΤΥΠ στο χώρο για την οργάνωση των ενεργειών αποκατάστασης ώστε να αρχίσουν το συντομότερο δυνατόν, έχοντας ως βάση τη μελέτη του ιδιωτικού τεχνικού γραφείου και την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στο χώρο του Γυμνασίου από τον Γ. Γ. του Υπ. Παιδείας και σύσκεψη με το Δήμο παρουσία και του Προέδρου της Ένωσης Γονέων, με στόχο εύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης.

Κατά την συνάντηση και με γνώμονα την αποφυγή ταλαιπωρίας μαθητών και γονέων, συν αποφασίστηκε ότι όσοι γονείς επιθυμούν μετεγγραφή του παιδιού τους σε άλλο Γυμνάσιο του Δήμου, μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά αίτηση στο 1ο γυμνάσιο του δήμου Παιανίας και στο Γυμνάσιο υποδοχής.