ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευκρινιστική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Παιανίας με αφορμή την ανακοίνωση-κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας

"Με αφορμή την ανακοίνωση-κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου ΔΣ Παιανίας οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
- Όπως σωστά γράφεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δύο αίθουσες έχουν τοποθετηθεί προ 10ετίας και πλέον, για την κάλυψη των αναγκών.
- Η παρούσα δημοτική αρχή με την ανάληψη των καθηκόντων της προχώρησε σε επισκευή – αντικατάσταση των δαπέδων με εγκεκριμένο υλικό ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα που εντοπίστηκαν ενώ συνεχίζει με παρεμβάσεις για την βελτίωση του περιβάλλοντος που διδάσκονται οι μαθητές.
- Εχει γίνει σαφές σε γονείς και διδάσκοντες ότι οι δύο αίθουσες θα αντικατασταθούν σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
- Η επιλογή του Συλλόγου για λύση «εδώ και τώρα» υποκρύπτει σκοπιμότητες που σε καμία περίπτωση δεν αφορούν την διοίκηση
- Η επίκληση προβλημάτων υγείας των παιδιών χωρίς τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία εκθέτει εκείνους που τα επικαλούνται. Εφόσον υπάρχουν στοιχεία τους καλούμε να τα προσκομίσουν άμεσα ώστε από κοινού να πιέσουμε για λύση τόσο το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας όσο και την ΚΤΥΠ. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι συντάκτες της ανακοίνωσης οφείλουν να απολογηθούν.
- Οσο και αν είναι στόχος της δημοτικής αρχής η ανέγερση νέων σχολικών δομών θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι αυτό δεν θα συμβεί με την χρήση κάποιου μαγικού ραβδιού.

Δυστυχώς για όλους μας οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες ενώ πρόκειται για ένα κόστος πολλών εκατομμυρίων το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί μέσω χρηματοδότησης.
- Διαφεύγει στον Σύλλογο ότι η παρούσα δημοτική αρχή έχει δρομολογήσει ήδη την ανέγερση τριών νέων σχολικών δομών, με το 5ο ΔΣ να βρίσκεται στην τελική ευθεία!
- Διαβεβαιώνουμε τον Σύλλογο πως ούτε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης ούτε και κάποιος άλλος από την διοίκηση επιθυμούν να στεγάζονται τα παιδιά σε προκάτ αίθουσες. Και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια αυτό να αλλάξει. Η εναλλακτική μέχρι αυτό να συμβεί είναι τα παιδιά να μείνουν σπίτι τους. Αν αυτό προτείνει ο Σύλλογος, ας το πει ευθέως.
- Θα συμφωνήσουμε πως το πρόβλημα της σχολικής στέγης μας αφορά όλους. Οπότε περιμένουμε ρεαλιστικές προτάσεις από τον Σύλλογο. Η διοίκηση έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου και δεν θα ακολουθήσει πλέον όσους εξυπηρετούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
  
Τέλος, να γίνει κατανοητό προς όλους, πως ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης και οι συνεργάτες του αντιμετωπίζουν με την δέουσα προσοχή τα προβλήματα της σχολική κοινότητας, δίνοντας λύσεις σε ζητήματα που ταλαιπωρούσαν επί σειρά ετών. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουν.

Αναφορικά δε με εκείνους που επιχειρούν να μετακυλήσουν την δική τους ανεπάρκεια στην δημοτική αρχή, διευκρινίζουμε πως ΟΥΔΕΠΟΤΕ έγινε παρέμβαση για τον τρόπο λειτουργίας και διοίκησης των σχολικών μονάδων. "