ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δεκάδες έργα άνω των 50.000.000 ευρώ παρουσίασε ο Ισίδωρος Μάδης στον Απολογισμό για την 3ετία 2019-2022

Στον απολογισμό έργου για την τριετία 2019-2022 προχώρησε η διοίκηση του Δήμου Παιανίας σε ανοιχτή εκδήλωση στο Κλειστό Γυμναστήριο Γλυκών Νερών την Κυριακή 23 Οκτωβρίου.
 
Παρουσία εκατοντάδων δημοτών ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης παρουσίασε δεκάδες έργα που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, ενώ αναφέρθηκε και όσα βρίσκονται στην τελική ευθεία για δημοπράτηση
 
«Είναι μεγάλη η χαρά μου που σήμερα βρισκόμαστε εδώ, στα Γλυκά Νερά για τον 3ετη απολογισμό των έργων που έχουμε τιμώντας την εντολή που μας δώσατε με την ψήφο σας το 2019 να αλλάξουμε τον Δήμο μας.  Και το πράξαμε, κόντρα σε πρωτόγνωρες συνθήκες όχι μόνο για τον τόπο μας αλλά παγκοσμίως» είπε ο Δήμαρχος Παιανίας ξεκινώντας την τοποθέτησή του κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών που επέτρεψαν στην διοίκηση να κινείται με ταχύτητα να και αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προέκυπταν.
«Σήμερα, μετά από δύο χρόνια κρίσεων, τα οικονομικά του δήμου μας είναι καλύτερα από ότι τα παραλάβαμε. Εχοντας καλύψει και έκτακτες ανάγκες όπως η στέγαση των γυμνασίων Παιανίας, έχοντας εκκινήσει έργα με αυτοχρηματοδότηση και φυσικά έχοντας αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις που προκάλεσε ο κορωνοϊός» επεσήμανε.
 
«Στον απολογισμό για τα δύο χρόνια ανακοινώσαμε την διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων περίπου 25.000.000 ευρώ. Σήμερα ενημερώνουμε πως φέραμε για έργα στον Δήμο Παιανίας περίπου 10.000.000 ευρώ και συνεχίζουμε. Χωρίς σε αυτά τα συνυπολογίζεται και το μεγάλο έργο της αποχέτευσης στη ΔΕ Παιανίας ύψους περίπου 25.000.000 ευρώ.
 
Αυτά τα χρήματα δεν μας τα χάρισε κανείς. Είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς όλων, υπηρεσιών, αιρετών και συνεργατών. Εκπονήσαμε 198 μελέτες σε τρία χρόνια! Αριθμός πρωτοφανής για τον δήμο μας που μας επιτρέπει να αντλούμε χρηματοδοτήσεις από κάθε πηγή. Για έργα μεγάλα και μικρότερα που τόσο έχουμε ανάγκη.
 
Τα 10.000.000 ευρώ δεν είναι ένας αόριστος αριθμός. Δεν είναι υπόσχεση αλλά δέσμευση.
 
-      Είναι το 5ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας προϋπολογισμού 4.700.000 ευρώ
-      Είναι το έργο αντικατάστασης και επέκτασης δικτύου ύδρευσης στο Μιχούλι ύψους 2.000.000 ευρώ
-      Είναι δύο νέοι κοινόχρηστοι χώροι – που τόσο έχουμε ανάγκη- ύψους 500.000 ευρώ
-      Είναι η ηλεκτροκίνηση και η Δημοτική Συγκοινωνία ύψους 2.500.000 περίπου
-      Είναι ο νέος κοινόχρηστος χώρος στο Μιχούλι ύψους 500.000 ευρώ
 
Σε αυτά δεν υπολογίζουμε καν ένα έργο που θα αποκαταστήσει όχι μόνο τα Ολυμπιακά Ακίνητα αλλά και την τιμή του δήμου μας που τα άφησε να ρημάζουν επί σειρά ετών. Το έργο αποκατάστασης των δύο ακινήτων αγγίζει τα 5.000.000 ευρώ και ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Αττικής, τον φίλο Γιώργο Πατούλη για την χρηματοδότηση του και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που στέκεται στο πλευρό μας.
 
Δεν υπολογίζουμε το έργο της αγροτικής οδοποιΐας στον κάμπο μας και τις διανοίξεις ύψους 1.000.000 – πολύ σύντομα 2.400.000 ευρω- που αλλάζουν την εικόνα του δήμου μας συνολικά και δίνουν αξία σε χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα γης» συμπλήρωσε ο Ισίδωρος Μάδης.
 
Επιπροσθέτως αναφέρθηκε:
-      στην επένδυση σε σύγχρονο και οικονομικό φωτισμό led και στην ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη.
-      Στην πράξη εφαρμογή στη Βόρεια Γειτονιά που κυρώθηκε μετά τις επίπονες προσπάθειες, μια εκκρεμότητα 25 ετών όπως εξήγησε.
-      Την κατασκευή ενός νέου κοινόχρηστου χώρου περίπου 3.000 τμ με αυτοχρηματοδότηση
-      Την προμήθεια νέων κάδων απορριμμάτων που καλύπτουν το σύνολο του δήμου
-      Την επένδυση στην ανακύκλωση εντάσσοντας και νέα ρεύματα με αποτέλεσμα ο Δήμος Παιανίας να ανακηρυχθεί στη δεύτερη θέση σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΔΣΝΑ. «Αυτή η επιτυχία είναι δική σας, όλων των δημοτών και κατοίκων που αγκάλιασαν την προσπάθειά μας» σημείωσε.
-      Την ενίσχυση των σχολείων, με επενδύσεις χιλιάδων ευρώ σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές, και
-      Τις τρεις νέες μελέτες που είναι δρομολογημένες: για το  3ο Νηπιαγωγείο Γλυκών Νερών, το 4ο Νηπιαγωγείο Παιανίας και το ειδικό σχολείο.
 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συνεργασία με «τον πρόεδρο του ΣΠΑΥ, τον Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, τον φίλο Γιάννη Κωνσταντάτο» τονίζοντας πως «ο Δήμος Παιανίας έχει ενισχυθεί όσο ποτέ πριν ώστε να προστατέψει στο βουνό στην περιοχή ευθύνης του, με κοινές δράσεις έχουμε απομακρύνει από τον Υμηττό τόνους σκουπιδιών, πραγματοποιήσαμε μια μεγάλη δράση δεντροφύτευσης με 1000 επιπλέον δενδρύλλια στην παλαιά χωματερή ενισχύοντας το πράσινο στον τόπο μας.
Περίπου 1.500.000 ευρώ από τις συνολικές υποβολές του ΣΠΑΥ στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης αφορούν την περιοχή του Δήμου Παιανίας».
 
Σε ότι αφορά τη ΔΕ Γλυκών Νερών, αναφέρθηκε στη μεγάλη ανάπλαση  ένα πάρκο 6.000 τετραγωνικών μέτρων στους πρόποδες του Υμηττού, έργο ενταγμένο στις προτάσεις του ΣΠΑΥ ενώ ανακοίνωσε
δύο νέα έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Νέα γήπεδα στο Φούρεσι, έναν πολυχώρο επί της ουσίας με γηπεδάκια και μια νέα παιδική χαρά. Εργα συνολικού ύψους 555.000 ευρώ.  


Αναφορά έκανε και στην έλλειψη δημοτικού κτιρίου: «Αυτό το διορθώνουμε και καλύπτουμε τις αντικειμενικές ανάγκες. Με την ανάπλαση της πλατείας Κορυτσάς  και την ανέγερση ενός νέου πολυχώρου. Η μελέτη είναι ήδη έτοιμη» είπε ο δήμαρχος Παιανίας. 
Ιδιαίτερης αναφοράς αξίζει μια μελέτη για έργο ύψους 14.000.000. Πρόκειται για την μελέτη των ομβρίων υδάτων που εξασφαλίζει ότι η πόλη δεν θα αντιμετωπίσει πλημμυρικά φαινόμενα. «Για την ένταξή της στα εκτελεστέα της Περιφέρειας Αττικής υπάρχει μια εκκρεμότητα που δεν αφορά ούτε τον δήμο μας ούτε και την περιφέρεια. Πιέζουμε όμως και οι δύο για να επιλυθεί στο συντομότερο δυνατό» εξήγησε.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Παιανίας το έργο της αποχέτευσης στα Γλυκά Νερά, βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή του. Στο 80% στο Φούρεσι και στο 90% στα Γλυκά Νερά. «Ένα έργο μνημειώδες, το οποίο είναι φυσικό να προκαλεί προσωρινή αναστάτωση» όπως είπε επαναλαμβάνοντας πως «το έργο δεν εκτελείται από τον Δήμο Παιανίας και επί της ουσίας δεν έχουμε κανένα περιθώριο παρέμβασης λόγω της σύμβασης παραχώρησης που είχε υπογραφεί.
 
Με την ολοκλήρωση του έργου και την παραλαβή του είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε για να αποκαταστήσουμε τις πληγές στο οδικό δίκτυο οπότε για τους κατοίκους να μείνει μόνο το κέρδος της αποχέτευσης».
 
«Πριν ένα χρόνο υποσχέθηκα πως το επόμενο έτος οι δημότες θα έβλεπαν όσα είχαμε δρομολογήσει. Σήμερα σας τα παρουσιάζω κρατώντας τον λόγο μου.
 
Αλλά δεν τελειώνουμε εδώ. Ήδη σχεδιάζουμε για τα επόμενα χρόνια. Γιατί ο δήμος μας αλλάζει, μεγαλώνει, έχει νέες ανάγκες. Και εμείς καλούμαστε να προλάβουμε τις εξελίξεις. Για αυτό ακολουθούμε μια εξωστρεφή τακτική, βρισκόμαστε στο επίκεντρο των εξελίξεων, μαθαίνουμε από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι δήμοι. Δεν απομονωνόμαστε.
 
Εχουμε μπροστά μας άλλον ένα χρόνο και από εδώ θέλω να κάνω σαφές πως είναι ένας χρόνος σκληρής δουλειάς και όχι προεκλογικός. Το έργο μας άλλωστε είναι αυτό που θα κρίνει το αποτέλεσμα της κάλπης και όχι η μικροπολιτική και οι δημόσιες σχέσεις. Αυτά τα ζήσαμε τα δοκιμάσαμε και χρεωθήκαμε την αποτυχία.
 
Σε ένα χρόνο θέλουμε όλοι μαζί, οι συνεργάτες μου και εγώ, να σας κοιτάξουμε στα μάτια και να σας πούμε «Το είπαμε, το κάναμε» και να ζητήσουμε ξεκάθαρη εντολή από την 1η Κυριακή για να πάμε τον δήμο μας ακόμα ψηλότερα. Όλοι μαζί σε έναν κοινο σκοπό. Χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς αποκλεισμούς» συνέχισε ο Δήμαρχος Παιανίας.
 
Δεν παρέληψε να ευχαριστήσει την Αιγέας ΑΜΚΕ και τον κ. Θανάση Μαρτίνο, την INTRAKAT, την COSMOTE, τη LAVIPHARM, την KAFEATERRA, τις Αττικές Διαδρομές και την Wind που «έχουν συμβάλλει χρηματοδοτώντας ή εκπονώντας μελέτες που χρειαζόμασταν και αναλαμβάνοντας τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων».
 
Αλλά και το σύνολο των συνεργατών του: «ευχαριστώ όλους εσάς, αντιδημάρχους, δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους που επί τρία χρόνια σηκώνετε το βάρος των συνεπειών μιας μεγάλης μεταρρύθμισης που όπως περιμέναμε ενοχλεί πολλούς. Στέκεστε όρθιοι και βοηθάτε, ο καθένας από τη θέση που έχει αναλάβει, ώστε ο Δήμος Παιανίας να γίνει ένα σύγχρονος δήμος αντάξιος των δημοτών του» είπε χαρακτηριστικά.
 
Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή κατά την οποία ο αναπληρωτής δήμαρχος, αντιδήμαρχος Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γλυκών Νερών και επικεφαλής της παράταξης Νίκη Ενωμένοι Μπορούμε ανακοίνωσε την απόφαση της παράταξής του να συμπορευθεί με τον Ισίδωρο Μάδη. «Η προγραμματική σύγκληση των δύο συνδυασμών πρέπει να γίνει προγραμματική ταύτιση. Μια συνεργασία που θα βασίζεται σε αρχές και αξίες, αμοιβαία εκτίμηση και εμπιστοσύνη. Μια συνεργασία που σκοπό έχει να δίνει λύσεις στα προβλήματα του δήμου και των δημοτών μας, προβλήματα συσσωρευμένα. Μια συνεργασία για την Παιανία και τα Γλυκά νερά που θα προχωρήσει εμπρός, κοιτώντας το αύριο, λέγοντας οριστικά όχι στο χθες.  Μια ένωση δημιουργικών δυνάμεων, με έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη και νέα με ενθουσιασμό και νέες ιδέες. Η παράταξη μου και εγώ αποφασίσαμε λοιπόν την κοινή κάθοδο στις επόμενες δημοτικές και κοινοτικές εκλογές με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Ισίδωρο Μάδη. Μια πορεία που πρέπει να συνεχιστεί, ένα έργο που πρέπει να ολοκληρωθεί» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "123 121 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ TO ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ"
 
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος. «Ηξερα ότι ο Ισίδωρος Μάδης είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος και ένας εξαιρετικός φίλος. Ηξερα ότι νυχθημερόν ασχολείται με το δήμο του και παλεύει για το καλύτερο για όλους εσάς. Πραγματικά δεν ήξερα το έργο που έχει επιτελέσει στην Παιανία» σχολίασε και ευχήθηκε «καλή δύναμη, καλή υπομονή στην νέα πενταετία που έρχεται».

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος αναφέρθηκε στα δύο χαρακτηριστικά που εκείνος έχει διακρίνει στον Ισίδωρο Μάδη: «πρώτα από όλα είναι πολύ καλός άνθρωπος. Αρκεί αυτό για να είναι καλός δήμαρχος; Ναι, γιατί η αυτοδιοίκηση είναι η υπηρεσία των ανθρώπων. Και δεν μπορείς να υπηρετήσεις τους ανθρώπους αν δεν μπορείς να δοθείς ολοκληρωτικά σε αυτούς. Είστε πάρα πολύ τυχεροί που έχετε έναν καλό άνθρωπο για δήμαρχο. Το δεύτερο είναι πως ο Ισίδωρος είναι ένας πολύ αποτελεσματικός αυτοδιοικητικός άνδρας. Θέλω μόνο να σας πω πως μόνο μέσα από το ΣΠΑΥ για τον δικό σας δήμο έχει εξασφαλίσει 1.500.000 ευρώ παρεμβάσεις, δύο νέα οχήματα που έρχονται, κάμερες θερμικής ανίχνευσης και το σημαντικότερο ένα εκπαιδευτικό πάρκο που είναι αποτέλεσμα της δικής του δουλειάς μέσα από τον ΣΠΑΥ. Τον ευχαριστώ από καρδιάς γιατί όσα έχουμε καταφέρει τα έχουμε καταφέρει μαζί».

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται
 
Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Νικόλαος Πέππας μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη αναφέρθηκε σε τρία χρόνια ανάπτυξης στον Δήμο Παιανίας κάτω από δύσκολες συνθήκες που «δεν στάθηκαν εμπόδιο στην υλοποίηση του οράματός του Ισίδωρου Μάδη». Ο κ. Πέππας αναφέρθηκε στις κοινές προσπάθειες του Δήμου Παιανίας και της Περιφέρειας Αττική απαριθμώντας τα έργα που έχουν γίνει και όσα έχουν προγραμματιστεί. «Ο δήμος υπό την διοίκηση του Ισίδωρου Μάδη παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο» στην προσπάθεια για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σημείωσε.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ TO ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ XEPV 123"
 
Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, οι βουλευτές Αττικής Γιώργος Βλάχος και Βασίλης Οικονόμου, οι δήμαρχοι: Σπάτων – Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου, Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, Ωρωπού Γιώργος Γιασεμάκης, 3Β Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος, Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, η πρόεδρος της ΔΕΕΠ Βανίτα Σοφρώνη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Παιανίας Παντελής Χριστοφορίδης, ο γραμματέας της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Αλμπάνης, η αναπληρώτρια γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Βασ. Αναστασίου, η πρόεδρος του ΔΣ Σαρωνικού Δήμητρα Ράπτη, ο πρόεδρος του ΔΣ Παλλήνης Κώστας Σμέρος, η αντιδήμαρχος Διονύσου Σοφία Κατσίγιαννη, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Σάκης Κολλάτος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Βαγγέλης Αλμπάνης και Γιάννης Σμέρος,  ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σοφρώνης, ο Αρχιπύραρχος Ιωάννης Ζαμάνης, διοικητής Πυροσβεστικής Ανατολής Αττικής κ.ά.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κάθεται