ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

<strong>Δήμος Παιανίας: Επίτιμος Δημότης ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνο</strong>

Σε συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 14 Νοεμβρίου 2022, στο κατάμεστο Μουσείο Βορρέ η ανακήρυξη του κ. Αθανασίου Μαρτίνου σε επίτιμο δημότη Παιανίας και η απονομή του Διάσημου του Αγίου Αθανασίου και του Κλειδιού της Πόλης.

Ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Ισίδωρος Μάδης μιλώντας για τον μεγάλο ευεργέτη της πόλης έκανε λόγο για «έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν αθόρυβο εργάτη της προσφοράς» που «έκανε τρόπο ζωής τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού, έκανε πράξη το «έχων δυο χιτώνες». Χωρίς να φαίνεται, χωρίς να διαφημίζεται».

«Θυμάμαι τη στιγμή που του μετέφερα την επιθυμία μας να τον τιμήσουμε για την προσφορά του στον τόπο μας: ‘’βρε παιδί μου δεν υπάρχει λόγος’’ μου απάντησε ενώ αντιλαμβανόμενος την επιμονή μου έθεσε έναν όρο: ‘’όσο πιο απλά’’» σημείωσε ο Δήμαρχος Παιανίας μεταφέροντας την συνομιλία τους.

Αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο του κ. Μαρτίνου σε όλη τη χώρα τονίζοντας πως «η λίστα των ευεργετηθέντων είναι τεράστια. Γι’ αυτό και κατατάσσεται στην κατηγορία των σύγχρονων, μεγάλων ευεργετών αυτού του τόπου».

Εστιάζοντας στον Δήμο Παιανίας απαρίθμησε «το νέο μας δημαρχείο είναι εξ ολοκλήρου προσφορά του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου από τη μελέτη, την έκδοση άδειας μέχρι την κατασκευή. Η μελέτη για το 5ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας εκπονήθηκε με δωρεά του. Εντάχθηκε σε χρηματοδότηση και σύντομα θα ξεκινήσει η ανέγερσή του. Το ίδιο και η μελέτη για την αποκατάσταση των Ολυμπιακών Ακινήτων με το έργο να χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής. Δωρεά του κ. Μαρτίνου είναι και η μελέτη για την αντιπλημμυρική θωράκιση των Γλυκών Νερών. Η αποκατάσταση και μόνωση της στέγης του 1ου Δημοτικού Σχολείου των Γλυκών Νερών και των γηπέδων στην Αργιθέα είναι έργο της Αιγέας ΑΜΚΕ. Όπως και η δημιουργία νέων γηπέδων στην οδό Ηφαίστου που σύντομα θα ξεκινήσει στο Φούρεσι.  Ο Δήμος Παιανίας διαθέτει αίθουσα δημοτικού συμβουλίου χάρη στην προσφορά του κ. Μαρτίνου. Η μελέτη οριοθέτησης και διευθέτησης ρέματος στο κοιμητήριο Παιανίας είναι δική του δωρεά» ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη στήριξη που παρέχει σε θρησκευτικό επίπεδο. Λίγο πριν την εκδήλωση μάλιστα πραγματοποιήθηκαν τα θυρανοίξια του ΙΝ Αγίου Παντελεήμονος ενώ όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος «Σήμερα ξεκίνησαν και οι εργασίες ανέγερσης του νέου Δημαρχείου Παιανίας».

«Σας διαβεβαιώνω πως η προσφορά του δεν περιορίζεται σε αυτά. Είναι καθημερινή προς όποιον έχει ανάγκη, προς κάθε πολίτη που βιώνει δύσκολες στιγμές. Είναι εκατοντάδες οι περιπτώσεις συμπολιτών μας που βρήκαν στήριγμα στον κ. Θανάση Μαρτίνο» συνέχισε ο κ. Ισίδωρος Μάδης και συμπλήρωσε:

«Η ανιδιοτελής προσφορά, η αλληλεγγύη, η συνδρομή και η γενναιοδωρία αποκτούν υπόσταση στο πρόσωπό του και της συζύγου του Μαρίνας με την οποία βρίσκονται στο τιμόνι της Αιγέας ΑΜΚΕ.

Γενναιόδωρα συνδράμουν, στηρίζουν τις προσπάθειες μας και αναλαμβάνουν ευθύνες και υποχρεώσεις που δεν τους αναλογούν δίνοντας το παράδειγμα σε όσους βρίσκονται σε πλεονεκτικότερη θέση.

Ήδη βρίσκονται στο πάνθεον των μεγάλων ευεργετών της πατρίδας που δεν επαναπαύθηκαν στους καρπούς της προσωπικής τους επιτυχίας, δεν έστρεψαν την πλάτη όταν ο τόπος τούς χρειαζόταν αλλά έσκυψαν με πραγματικό ενδιαφέρον πάνω από τις ανάγκες της κοινωνίας.

Για αυτό σας ευχαριστούμε.

Από σήμερα για όλους εμάς είναι μεγάλη τιμή να αποκαλούμε συνδημότη μας έναν παγκόσμιο Έλληνα, έναν εθνικό ευεργέτη. Και του απονέμουμε το Διάσημο του Αγίου Αθανασίου και το Κλειδί της Πόλης ως την ελάχιστη αναγνώριση για τα όσα έχει προσφέρει.

Αγαπητέ Θανάση Μαρτίνο, σε ευχαριστούμε που καθημερινά αποδεικνύεις πως υπάρχει και ο άλλος δρόμος, αυτός της προσφοράς».

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος αναφερόμενος στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο σημείωσε πως «αιφνιδιάζει συχνά με τα όσα προσφέρει αλλά και τον τρόπο που τα προσφέρει για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας». «Μια βαθιά ευγνωμοσύνη μέσα από την καρδιά μας για το τεράστιο έργο στις τόσο δύσκολες μέρες τις οποίες διανύουμε και κυρίως για το αποτύπωμα ήθους το οποίο μας παρέχει στη σύγχρονη κοινωνία».

Από την πλευρά του ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος έκανε λόγο για την μεγάλη τιμή να ανακηρυχθεί «επίτιμος δημότης του ιστορικού και δήμου της Αττικής που όλοι αγαπάμε». «Είμαστε με τη σύζυγό μου και τις κόρες μου κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Η μητέρα μου τα τελευταία 50 χρόνια διαμένει στα Μεσόγεια» σημείωσε αποκαλύπτοντας τους στενούς δεσμούς της οικογένειας με την ευρύτερη περιοχή ενώ συμπλήρωσε πως «αγαπάμε την ευλογημένη αυτή γη των Μεσογείων, τις παραδόσεις και τους ανθρώπους της». «Πιστοί στην ορθόδοξη θρησκεία που θεωρούμε μέρος της ελληνικής ταυτότητας στηρίζουμε και  έργο της εκκλησίας» συνέχισε.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας, o υφυπουργός ΠΡΟΠΟ Λευτέρης Οικονόμου, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, οι βουλευτές Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου και Νάσος Αθανασίου, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, οι αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Νίκος Πέππας και Αν. Αττικής Θανάσης Αυγερινός, οι δήμαρχοι Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου, Μαρκοπούλου Κώστας Αλλαγιάννης, Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος, ο επιτελάρχης της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Διευθυντής Τμήματος Δωρεών ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ Γιώργος Παγώνης κ.ά.