ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήμος Παιανίας: Στο Δημοσθένειο Λύκειο το ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς»  αύριο 29/11 για την ενημέρωση των μαθητών/τριών για την οδική ασφάλεια 

Στο Δημοσθένειο Λύκειο θα βρίσκεται αύριο, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών και μαθητριών για την οδική ασφάλεια που εδράζεται στο τρίπτυχο «Μαθαίνω – Προσέχω – Νοιάζομαι».

Ο Δήμος Παιανίας συμμετέχει με το Δημοσθένειο Λύκειο στην εκστρατεία της Περιφέρειας Αττικής τίτλο «Κάν’ το Σωστά – Μπορείς» που πραγματοποιείται σε πρώτη φάση σε 25 σχολικές μονάδες της Αττικής. 

Μέσω του προγράμματος, οι μαθητές και οι μαθήτριες  διδάσκονται στη θεωρία και στην πράξη τις αρχές της οδικής ασφάλειας και ασφαλούς συμπεριφοράς στο δρόμο. Ενημερώνονται αναλυτικά και διαδραστικά, τόσο για τις αιτίες πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων, όσο και για την ευθύνη που βαραίνει κάθε οδηγό όταν πιάνει το τιμόνι. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετέχουν σε βιωματικές δραστηριότητες με τη χρήση προσομοιωτών μέθης, ανατροπής και πρόσκρουσης οχήματος υπό την καθοδήγηση των εξειδικευμένων στελεχών του ΙΟΑΣ.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας «Κάν’ το Σωστά» είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και έχει σχεδιαστεί από έμπειρους εκπαιδευτικούς και ειδικούς συγκοινωνιολόγους. Υλοποιείται από εκπαιδευμένο προσωπικό του Ι.Ο.ΑΣ, διαρκεί ~4 διδακτικές ώρες και περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση.

Σημειώνεται πως δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση οχημάτων προς τον χώρο πρόσβασης στάθμευσης των οχημάτων στο χώρο του σχολείου και καλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν το πρωί να εισέρχονται προς την οδό Αγίου Δημητρίου για την αποφυγή συμφόρησης.