ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Των Φύλων του Δήμου Παλλήνης

Τις τελευταίες  ημέρες, παρακολουθούμε με θλίψη τις καταγγελίες της Ολυμπιονίκη μας Σοφίας Μπεκατώρου για τα όσα συνέβησαν. 

 Πρόκειται για ένα ζήτημα, με το οποίο καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι. Και μας αφορά όλους. Δεν αφορά μόνο στη φίλη, στην αδερφή, στην συνάδελφο, στη σύντροφο, στην κόρη μας. Αφορά τον κάθε ένα και την κάθε μια από μας.

 Το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης, της έμφυλης βίας και των ψυχολογικών εκβιασμών είναι συνεχές. 

 Δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα κανείς να εκμεταλλεύεται τη θέση ισχύος του για ικανοποιήσει ό,τι έχει στο μυαλό του στιγματίζοντας ανεξίτηλα την ζωή και την ψυχή ενός άλλου ανθρώπου. Η ιστορία της Σοφίας αυτό δείχνει. 

Χρειάζεται μεγάλη ενθάρρυνση και στήριξη προς τα θύματα τέτοιων υποθέσεων. Να βγουν και να πουν την ιστορία τους. Είμαστε στο πλευρό τους.

Όταν οποιοσδήποτε, λέει "όχι" σημαίνει όχι. 

 Για να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους στο δικαίωμα να ζήσουν τη ζωή τους όπως την ονειρεύονται, ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους που τους σέβονται. Αυτούς και τη ζωή τους. Και να δείξουμε ότι κανένας δράστης όσο ψηλά και να είναι, δεν θα μείνει ατιμώρητος. 

 Η Σοφία αυτή τη φορά ενώνει την φωνή της με όλες τις φωνές των θυμάτων και των κινημάτων και συμμετέχει σε έναν διαφορετικό αγώνα. Έναν αγώνα ζωής, σεβασμού και αλληλεγγύης.

Είμαστε δίπλα σε κάθε Σοφία.

 

Η    Πρόεδρος

Βασιλική  Μελισσά

  

Τα   Μέλη

Μαρία  Αμοργιανού

Μαριλένα   Γούνια

Ελίνα  Κωνσταντίνου

Κατερίνα  Πλατανιά

Ρούλα Σκαλκώτου

Κωνσταντίνος  Σμέρος

Σταυρούλα  Χριστοφιλοπούλου