ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τοποθετήθηκαν σήμερα Παρασκευή 13/1 ενημερωτικές πινακίδες σε τρία μνημεία τοπόσημα της Παλλήνης

Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιότεροι!

Τοποθετήθηκαν σήμερα (13/1/2023), παρουσία του Δήμαρχου Παλλήνης Αθανασίου Ζούτσου και αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Παλαιών Κατοίκων Παλλήνης «Ο Παλληνεύς», αποτελούμενης από την Πρόεδρο κα Γιακουμή Βασιλική και την Αντιπρόεδρο κα Παναγιώτου Αικατερίνη, ενημερωτικές πινακίδες σε τρία μνημεία, τοπόσημα της Παλλήνης.

Πρόκειται για τον Νερόμυλο (Βυζαντίου & Αγίου Νικολάου), τον Ατμοκίνητο Οδοστρωτήρα (Σαλαμίνος & Λεωφ. Μαραθώνος) και τον Περιστερώνα (Πλατεία Ελευθερίας).

Τα κείμενα των πινακίδων, καθώς και η ιδέα, την οποία αμέσως αποδέχθηκε και υλοποίησε ο Δήμος Παλλήνης, ανήκουν στον Παλληνέα.

Με το πέρασμα του χρόνου, αρκετά πράγματα, ξεχνιούνται, χάνονται, καταστρέφονται… Στόχος του Δήμου Παλλήνης, και του Συλλόγου «Ο Παλληνεύς» είναι να μην ξεχαστεί, να μην χαθεί και να μην καταστραφεί τίποτα! Η Πολιτιστική μας κληρονομιά να περάσει ακέραια στις επόμενες γενιές! Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει στενή και αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων.

Η σημερινή τοποθέτηση των πινακίδων στα μνημεία της Παλλήνης δεν είναι η αρχή.

Είναι ένας σταθμός.

Η αρχή έχει γίνει εδώ και καιρό με τη συνεργασία για τη δημιουργία Διαρκούς Λαογραφικής Εκθέσεως στην Παλλήνη, η οποία στο άμεσο μέλλον θα είναι πραγματικότητα!