ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος επισκέφτηκε τα Δημοτικά Ιατρεία και συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, τους ψυχολόγους καθώς και τους εργαζόμενους του Τμήματος Υγείας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αλλά και την έναρξη του Προγράμματος Ψυχολογικής Υποστήριξης για όλους τους δημότες, ο Δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος ( Θανάσης Ζούτσος ) επισκέφτηκε τα Δημοτικά Ιατρεία και συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, τους ψυχολόγους καθώς και τους εργαζόμενους του Τμήματος Υγείας.

Τον Δήμαρχο συνόδευσαν οι Αντιδήμαρχοι Υγείας Δρ. Μανώλης Στεφανάκης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Δρ. Georgios Mertzanos

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τη μεγάλη ανταπόκριση των κατοίκων στο Πρόγραμμα Ψυχολογικής Υποστήριξης αλλά και για τους πάνω από 700 πολίτες που σε μηνιαία βάση, εξυπηρετούνται από τα Δημοτικά Ιατρεία με δωρεάν εξετάσεις και συνταγογραφήσεις.

Ο Δήμος Παλλήνης παρέχει:

🔸 πλήρη πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα

🔸 ψυχολογική υποστήριξη

🔸 τακτικούς προληπτικούς ελέγχους (μαστογραφία, μέτρηση οστικής πυκνότητας, μέτρηση σακχάρου, μετρήσεις ζωτικών σημείων, έλεγχο για καρκίνο του παχέος εντέρου, όπως και ελέγχους για την προστασία της Δημόσιας Υγείας (π.χ. αντιμετώπιση Covid-19, γρίπης)

🔸 αιμοδοσίες

🔸 μαθήματα πρώτων βοηθειών

🔸 ενημερωτικές δράσεις και σεμινάρια.

Επίσης, διατηρεί και διαχειρίζεται Τράπεζα Αίματος ενώ συμμετέχει ενεργά, στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας.

Ο κ. Ζούτσος τόνισε ότι "η δωρεάν πρόσβαση όλων των κατοίκων στην Υγεία, αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή και

για αυτό το λόγο ενισχύονται και επεκτείνονται συνεχώς οι δομές και οι δράσεις του Δήμου" ενώ συνεχάρη και ευχαρίστησε το προσωπικό και τους εργαζόμενους του Τμήματος Υγείας για το σημαντικό έργο που επιτελούν.