ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Πόλος έλξης για νέους κατοίκους ο Δήμος Παλλήνης επί δημαρχίας Ζούτσου  – Ρεκόρ χρηματοδοτήσεων άνω των 200 εκατ. ευρώ την περίοδο 2011-2023

Πόλος έλξης για νέους κατοίκους ο Δήμος Παλλήνης επί δημαρχίας Ζούτσου – Ρεκόρ χρηματοδοτήσεων άνω των 200 εκατ. ευρώ την περίοδο 2011-2023

Μια πραγματικότητα που ισχύει χωρίς αμφιβολία είναι πως σε ένα Δήμο του οικονομικού μεγέθους της Παλλήνης, τα διαθέσιμα ποσά από ίδιους πόρους, για επενδύσεις ετησίως ανέρχονται σε περίπου 2 εκ. ευρώ, άρα οι χρηματοδοτήσεις που εξασφάλισε ο Δήμος Παλλήνης σε κάτι παραπάνω από 10 χρόνια αντιστοιχούν σε επενδύσεις από ίδιους πόρους ενός αιώνα!

Ακούγεται ίσως εξωφρενικό, όμως τα συνολικά ποσά των χρηματοδοτήσεων που διεκδίκησε και εξασφάλισε ο Δήμος Παλλήνης στην περίοδο 2011-2023 ανέρχονται σε πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό είναι κυριολεκτικά αστρονομικό και προς επιβεβαίωση τα ποσά αυτά επενδύθηκαν και επενδύονται σε:

αποχέτευση ακαθάρτων, σε έργα οδοποιίας και κυκλοφοριακούς κόμβους, σε κατασκευή και αναβάθμιση σχολικών μονάδων, σε αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα,  αθλητικές εγκαταστάσεις, αναπλάσεις πλατειών,  δίκτυο ύδρευσης,  στόλο καθαριότητας και μηχανημάτων έργου, πολεοδομικές μελέτες, περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις και υποδομές, παιδικές χαρές, βρεφονηπιακούς σταθμούς και,  ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους δημότες και δημιουργία τεχνολογικών υποδομών μιας σύγχρονης «έξυπνης πόλης».

2_207f3.jpg

Σε αυτά δεν αθροίζονται οι επενδύσεις που έγιναν από τρίτους με την συνεργασία και/ή την παρέμβαση του Δήμου Παλλήνης, όπως η ανάπτυξη του Δικτύου Φυσικού Αερίου και η ανάπτυξη του Δικτύου οπτικών ινών για παροχή γρήγορου internet.

Η αποτελεσματικότητα του Δήμου Παλλήνης στην διεκδίκηση και εξασφάλιση πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, την Περιφέρεια Αττικής, Το Πράσινο Ταμείο, το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης, το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» αλλά και απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αξιοζήλευτη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να δοθούν λύσεις σε προβλήματα δεκαετιών όπως η αντιπλημμυρική προστασία και η αποχέτευση ακαθάρτων.

Ταυτόχρονα, με δρομολογημένη πλέον την κατασκευή των βασικών υποδομών που απαιτεί μια σύγχρονη πόλη, έχει ξεκινήσει η υλοποίηση παρεμβάσεων λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης της πόλης, όπως κυκλοφοριακοί κόμβοι, ποδηλατόδρομοι, παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας, δημιουργία μεγάλων υπερτοπικών πάρκων (Άλσος Πανοράματος – Ρέμα Παναγίτσας), αναπλάσεις πλατειών και υποδομές έξυπνης πόλης.

3_596ec.jpg

Στις βασικές στοχεύσεις της διοίκησης Ζούτσου, περιλαμβάνεται η προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος με σειρά δράσεων στην ανακύκλωση και εξοικονόμηση ενέργειας.

Συνέπεια των ανωτέρω ήταν μια σταθερή ανοδική αναπτυξιακή πορεία που κατέστησε τον Δήμο Παλλήνης, έναν ιδιαίτερα θελκτικό προορισμό για την μετεγκατάσταση κυρίως νέων οικογενειών από την περιοχή του λεκανοπεδίου. Δεν είναι υπερβολή να τονίσουμε πως ο Δήμος Παλλήνης αποτελεί την τελευταία δεκαετία πόλο έλξης για μετοίκιση στην Αττική και πως η εξέλιξη αυτή έχει από κάτω την υπογραφή του Θανάση Ζούτσου και των αξιόλογων συνεργατών του.

4_e9ae9.jpg

Αδιάψευστο μάρτυρα αποτελεί η απογραφή του 2021 που ανέδειξε τον Δήμο Παλλήνης ως τον Δήμο με την μεγαλύτερη αύξηση πληθυσμού στην Αττική (11,06%) και την τρίτη μεγαλύτερη σε όλη την Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα αυτά, στηρίζονται, αναμφίβολα σε σκληρή και οργανωμένη δουλειά, σε μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και έμπειρα πολιτικά και διοικητικά στελέχη που είμαστε πεπεισμένοι πως θα μεταφραστεί στις επερχόμενες εκλογές σε μια άνετη επανεκλογή, τολμούμε να ποντάρουμε, από την πρώτη Κυριακή!

5_65d26.jpg

6_d3e63.jpg

7_67b55.jpg

8_8065b.jpg

9_7f11e.jpg

10_793b8.jpg

11_27728.jpg

12_f62fd.jpg