ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Τι κρύβεται πίσω από την κουρτίνα …..Όλοι οι... κρυφοί άνθρωποι του Αηδόνη

Τι κρύβεται πίσω από την κουρτίνα …..Όλοι οι... κρυφοί άνθρωποι του Αηδόνη

Όλο το παλιό κατεστημένο της Παλλήνης, πίσω από τη κουρτίνα μοιράζει ήδη καρέκλες και οφίτσιαΜερτύρης, Κωνσταντάς, Καρκούλιας, Σμυρλιάδης, Κουτσικούρης, Βίτσιος και Μήλας κινούν τα νήματα. Μαριονέτα ο Χρήστος Αηδόνης;

Το μόνο καινούριο που φαίνεται να έφερε τελικά στον Δήμο Παλλήνης ο Χρήστος Αηδόνης, είναι μάλλον η... φυσική του παρουσία  ως υποψήφιου Δημάρχου.

Μια παρουσία στημένη επικοινωνιακά -όχι με ιδιαίτερα πετυχημένο τρόπο, για να κρύψει ίσως την παντελή, έως τώρα, απουσία του από τα κοινά του Δήμου στον οποίον κατοικεί και συνεπακόλουθα και την άγνοια του για τα ζητήματα της πόλης αλλά και για τα έργα και δράσεις που υλοποιούνται .

Αλλά και για να κρύψει ίσως ότι, το υφ-υπουργικό του βιογραφικό το οποίο προμοτάρουν οι υποψήφιοι του, δεν είναι και τόσο βαρύ ούτε και τόσο θετικό τελικά.

Ο κ. Αηδόνης ήταν μόνο για δεκατέσσερις μήνες υφυπουργός Υγείας, στην πρώτη μνημονιακή κυβέρνηση επί των  ημερών της οποίας έγιναν – μεταξύ άλλων- δραματικές περικοπές στην Υγεία με θύματα τους πολίτες.

Από το 2015 πάντως, όταν δεν κατάφερε να επανεκλεγεί βουλευτής, ασχολήθηκε με τη μουσική.

Μέχρι που κάποιοι από τον Γέρακα, την Παλλήνη και την Ανθούσα, «τοπικοί παράγοντες»- που χρόνια τώρα ηττώνται στις εκλογές του Δήμου Παλλήνης, από τον Θανάση Ζούτσο και ψάχνουν κάποιον «σελέμπριτι» που να μένει στην περιοχή τους, για να βάλουν μπροστά  μήπως και καταφέρουν επιτέλους να κερδίσουν, είχαν την ιδέα να του χτυπήσουν την πόρτα. (Όπως κάποιοι από αυτούς έκαναν το 2019 και με την Ραχήλ Μακρή.)

Μαζί – όπως ακούγεται – και με έναν πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, φίλο του κ. Αηδόνη που φαντασιωνόταν, πριν το στραπάτσο των τελευταίων εθνικών εκλογών, ότι θα πάρει τον έλεγχο και των Δήμων της περιφέρειας όπου εκλεγόταν.

Παρότι οι πρώτοι δήλωναν  φανατικοί αντι-ΣΥΡΙΖΑ, δεν δίστασαν να μπουν στον χορό, βρίσκοντας ίσως σε αυτό το πολιτικό παράδοξο, τη μόνη τους ελπίδα να κερδίσουν τον Δήμο, αφού τελικά οι γραμμές τους με τα κεντρικά των κομμάτων στα οποία ανήκουν, είναι  κομμένες (μάλλον όχι τυχαία), όπως φάνηκε κι από την αποδοκιμασία της Νομαρχιακής της ΝΔ στα fake news που κυκλοφόρησαν, ότι δήθεν το κυβερνών κόμμα θα στηρίξει την υποψηφιότητα Αηδόνη.

Τελικώς έφεραν τον Χρ. Αηδόνη στην τοπική πολιτική σκηνή, εννέα μήνες πριν τις εκλογές, παρουσιάζοντας τον ως "ανεξάρτητο υποψήφιο" που «κατεβαίνει από προσωπικό ενδιαφέρον για τη πόλη και συσπειρώνει τον κόσμο εναντίον του Ζούτσου».

Όλοι  -πλην του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ που μετά τις εθνικές εκλογές, αγνοείται η τύχη του- συμμετέχουν τώρα στο ψηφοδέλτιο του κ. Αηδόνη ενώ αποτελούν την κλειστή ομάδα που αποφασίζει και οργανώνει τη στρατηγική για την… «εισβολή» στο Δημαρχείο (ευχόμαστε όχι και στα 10.000.000 ευρώ του πλεονάσματος της διοίκησης Ζούτσου).

Και φυσικά η φαρέτρα των όπλων περιέχει από όλα. Από φραστικές επιθέσεις, τραμπουκισμούς και διαρροή fake news στα social media μέχρι και απειλές ότι θα ρίξουν τον Ζούτσο στον… τάφο, με αφορμή μια πρόσφατη τελετή αποκαλυπτηρίων ενός μνημείου που έκανε ο Δήμαρχος Παλλήνης στο κοιμητήριο της πόλης. 

Όπως οι ίδιοι διαδίδουν στον κύκλο τους, θεωρούν (εσφαλμένα και πάλι) ότι σίγουρα θα κερδίσουν κι έχουν μοιράσει ήδη και τις καρέκλες της επόμενης ημέρας ενώ την ίδια στιγμή άλλοι υποψήφιοι κάνουν αγώνα στον δρόμο και νομίζουν ότι θα δικαιωθούν μετεκλογικά από το Αηδόνη.

Ακούγεται μάλιστα ότι προαλείφεται για Γενικός Γραμματέας ο πρώην Δήμαρχος Παλλήνης Σπύρος Κωνσταντάς ενώ καρέκλες αντιδημάρχων αλλά και της διοίκησης της Κοινωφελούς, φαίνεται να έχουν «δεσμεύσει» ο πρώην κοινοτάρχης Ανθούσας, Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης, οι «σκληροπηρυνικοί» Άρης Βίτσιος, Κώστας Μήλας και Θοδωρής Σμυρλιάδης καθώς και ο Δημήτρης Καρκούλιας. Οι τελευταίοι είχαν κατέβει στις προηγούμενες εκλογές με την Ραχήλ Μακρή πριν την… διαγράψουν από την ίδια της την παράταξη επειδή δεν έλεγε όχι σε όλα.

Όσο για τον νυν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου, Παναγιώτη Μερτύρη που μετά από δυο ήττες ως υποψήφιος Δήμαρχος, αποφάσισε να διαλύσει την παράταξη του και να κατέβει υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Χρ. Αηδόνη, δεν φαίνεται να ενθουσιάζεται με την ιδέα του Αντιδημάρχου και ακούγεται ότι θα προτιμούσε την… τιμητική θέση του Προέδρου του ΔΣ.

Μια θέση πάντως, την οποία μάλλον θα ήθελε και η σημερινή Αντιπρόεδρος του ΔΣ, Φιλίτσα Δασκαλάκη η οποία όμως δεν φαίνεται να παίζει κάποιο ρόλο στην «κλειστή ομάδα».

Όλοι όσοι συνθέτουν την ομάδα αυτή, έχουν έναν κοινό παρονομαστή που δεν αμφισβητείται κι ούτε οι ίδιοι το κρύβουν. Το άσβεστο μίσος τους για τον Θανάση Ζούτσο. Αυτό φαίνεται αρκετό για να τους ενώσει παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι ήταν στο παρελθόν αντίπαλοι μεταξύ τους.

Τώρα δηλώνουν  σίγουροι ότι οι πολίτες θα γοητευτούν από το επικοινωνιακό χαμόγελο του πρωταγωνιστή  κι ότι αυτή τη φορά θα τα καταφέρουν να… «εισβάλουν» στο Δημαρχείο και να εκπαραθυρώσουν τον Ζούτσο, καβάλα στην πλάτη του Αηδόνη.

Ποιοι είναι οι άνθρωποι πίσω από την κουρτίνα;

«Δεν μπορείς να φτιάξεις καινούργιο σπίτι με υλικά από κατεδάφιση», σχολίασε, ένας αναγνώστης, την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Αηδόνη, πριν από μερικούς μήνες και μάλλον η επικοινωνιακή ομάδα του κ. Αηδόνη το έλαβε σοβαρά υπόψη της, αφού φρόντισαν να κρύψουν επιμελώς πίσω από την κουρτίνα τα βασικά στελέχη που «θα αλλάξουν την πόλη».

Καρκούλιας Δημήτρης

Επιδιώκει αποτυχημένα την είσοδο του στη Διοίκηση του Δήμου από το 1990, είτε ως υποψήφιος Σύμβουλος, είτε ως υποψήφιος Δήμαρχος. Τελικά το καταφέρνει το 2010 ως υποψήφιος σύμβουλος με τον Θανάση Ζούτσο και αμέσως στρέφεται κατά του πρώην αρχηγού του, του αείμνηστου Δημήτρη Βελιώτη.

Όταν το 2017, δεν ανανεώνεται η θητεία του ως Αντιδημάρχου, ανεξαρτητοποιείται από τον συνδυασμό του Θανάση Ζούτσου και υποκινεί την Ραχήλ Μακρή να δημιουργήσει παράταξη για να διεκδικήσει την Δημαρχία. Άμεσα στρέφεται προκλητικά και υβριστικά κατά του Θανάση Ζούτσου.

Δύο χρόνια μετά διαγράφει μαζί με τον Κώστα Μήλα, την επικεφαλής της παράταξης Ραχήλ Μακρή και πλέον στρέφεται προκλητικά και υβριστικά και ενάντια στην Μακρή, χωρίς βέβαια να ξεχνάει τον Ζούτσο.

2023: Βασικό στέλεχος της παράταξης που θα αλλάξει σελίδα!!!

Μήλας Κώστας

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος το 2006, με τον συνδυασμό του Θανάση Ζούτσου. Αντιδήμαρχος του Θανάση Ζούτσου, έφυγε από τον συνδυασμό το 2010 αφού πρώτα διάλυσε σπίτια.

Από τότε επιδιώκει αποτυχημένα την εκ νέου είσοδό του στην Διοίκηση του Δήμου.  Το 2021 διαγράφει μαζί με τον Δημήτρη Καρκούλια, την επικεφαλής της παράταξης Ραχήλ Μακρή.

2023: Βασικό στέλεχος της παράταξης που θα αλλάξει σελίδα!!!

Μερτύρης Τάκης

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος το 2010, με τον συνδυασμό του Σπύρου Κωνσταντά. Λίγους μήνες μετά, μαζί με τον Τριαντάφυλλο Κουτσικούρη, οργανώνουν την διαγραφή του επικεφαλής της παράταξης Σπύρου Κωνσταντά και τίθεται επικεφαλής του συνδυασμού.

Μετά από δύο συντριπτικές ήττες το 2014 και 2019, ανακοινώνει τον Μάϊο του 2022 ότι έκλεισε τον πολιτικό του κύκλο και διάδοχος του και νέος υποψήφιος Δήμαρχος θα είναι ο Γιώργος Καρατζάς. Ένα χρόνο μετά, ο Γιώργος Καρατζάς θα πληροφορηθεί από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ότι η παράταξη της οποίας θα ηγηθεί στις εκλογές, με πρωτοβουλία του Τάκη Μερτύρη, προσχώρησε υπό τον Χρήστο Αηδόνη.

Άλλωστε στους κατασκευαστές είναι γνωστός ο όρος της «αντιπαροχής».

2023: Βασικό στέλεχος της παράταξης που θα αλλάξει σελίδα!!!

Σμυρλιάδης Θόδωρος

Εκλέγεται το 1994, 1998, 2002 και 2006 με τον Σπύρο Κωνσταντά στον πρώην Δήμο Παλλήνης. Χαρακτηρισμένος ως το δεξί χέρι του Κωνσταντά, ήταν ο άνθρωπος για τις «ειδικές αποστολές» και τα ρουσφέτια.

Εκλέγεται το 2010 και ανεξαρτητοποιείται μετά την διαγραφή του Κωνσταντά από τους Μερτύρη, Κουτσικούρη. Επανεκλέγεται το 2019 με τη Ραχήλ Μακρή και ανεξαρτητοποιείται λίγο πριν την διαγραφή της Μακρή από τους Καρκούλια, Μήλα. Μετά την διαγραφή της επικεφαλής επανέρχεται στην παράταξη.

2023: Βασικό στέλεχος της παράταξης που θα αλλάξει σελίδα!!!

Κουτσικούρης Τριαντάφυλλος

Υποψήφιος Κοινοτάρχης Ανθούσας, το 1998 και 2002 έχασε τις εκλογές από τον Θωμά Μπακαλάκο. Το 2006 κερδίζει τις εκλογές και διατελεί 2007-2010 κοινοτάρχης Ανθούσας. Γνωστά και ως «πέτρινα χρόνια», όχι γιατί η Κοινότητα αντιμετώπισε δυσκολίες, αλλά λόγω της ιδιαίτερης αδυναμίας που είχε ο Κοινοτάρχης στην πέτρα.  Εκτός άλλωστε από  διάφορα μέρη της κοινότητας, η ίδια πέτρα κοσμεί και δικές του κατοικίες.

Το 2010 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης, με τον συνδυασμό του Σπύρου Κωνσταντά, ενάντια στον Θανάση Ζούτσο, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές. Λίγους μήνες μετά, μαζί με τον Τάκη Μερτύρη, οργανώνουν την διαγραφή του επικεφαλής της παράταξης Σπύρου Κωνσταντά.

Το 2019 ανακοινώνει δικιά του υποψηφιότητα ως Δήμαρχος αλλά τελικά κατεβαίνει με τον Τάκη Μερτύρη, εκλέγεται και ανεξαρτητοποιείται σχεδόν αμέσως και λίγο μετά αναλαμβάνει εντεταλμένος σύμβουλος του Ζούτσου, θέση την οποία κατέχει έως σήμερα.

Ο Κοινοτάρχης είναι μάλλον λίγο αδύναμος στην αριθμητική, καθώς οι πληροφορίες μας λένε, ότι όταν υπολογιζόντουσαν τα δημοτικά τέλη στην Ανθούσα, για μεγάλες εμπορικές ιδιοκτησίες, το 10 x 5 έκανε 2,5.

2023: Βασικό στέλεχος της παράταξης που θα αλλάξει σελίδα!!!

Κωνσταντάς Σπύρος

Πρώην Δήμαρχος Παλλήνης για 12 χρόνια, ο Σπύρος Κωνσταντάς έκλεισε το 2010 τον κύκλο του στην Διοίκηση, αφήνοντας πάνω από 10.000.000 ευρώ σε κρυφό και φανερό χρέος στον πρώην Δήμο Παλλήνης.

Το 2014 ανακοίνωσε την οριστική του αποχώρηση από την τοπική πολιτική σκηνή για να επανέλθει το 2019 ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Ραχήλ Μακρή. Λίγους μήνες μετά ανεξαρτητοποιήθηκε για να επανέλθει μετά την διαγραφή της επικεφαλής της παράταξης.

Μολονότι δεν μετέχει στις εκλογές, οι πληροφορίες μας λένε ότι έχει στα χέρια του υποσχετική για μετακλητή θέση στην Διοίκηση. Κρίμα είναι να πηγαίνει τόσο ταλέντο χαμένο.

2023: Βασικό στέλεχος της παράταξης που θα αλλάξει σελίδα!!!

Αυτοί είναι οι άνθρωποι πίσω από την κουρτίνα!! Αυτοί είναι που επιδιώκουν να πάρουν την τύχη της πόλης στα χέρια τους!!!