ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Εκδήλωση ενημέρωσης -επιβράβευσης σχολείων και μαθητών, στο πλαίσιο ένταξης του Δήμου Παλλήνης στο Παγκόσμιο Δίκτυο Πόλεων Μάθησης της UNESCO

Εκδήλωση ενημέρωσης -επιβράβευσης σχολείων και μαθητών, στο πλαίσιο ένταξης του Δήμου Παλλήνης στο Παγκόσμιο Δίκτυο Πόλεων Μάθησης της UNESCO

Κάλεσμα συμμετοχής στην ενημερωτική εκδήλωση για το Διεθνές Πρόγραμμα «Συνδεδεμένα Σχολεία της UNESCO-ASPnet», που πραγματοποιεί ο Δήμος Παλλήνης τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:00-19:00 στο Δημαρχείο Παλλήνης (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) Ιθάκης 12, Γέρακας, απευθύνει προς τη σχολική  κοινότητα ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο της πρόσφατης ένταξής του Δήμου Παλλήνης στο δίκτυο των Πόλεων Μάθησης της UNESCO(UNESCOGlobalNetworkofLearningCities).

Η συμμετοχή του Δήμου Παλλήνης στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO δίνει μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα στα σχολεία του Δήμου μας να συμμετάσχουν στο Διεθνές Πρόγραμμα του Οργανισμού «Συνδεδεμένα Σχολεία της UNESCO-ASPnet».

Το Δίκτυο Σχολείων ASPnet δημιουργήθηκε από την UNESCOτο 1953 και αριθμεί, μέχρι σήμερα, περισσότερα από 12.000 εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων σε 182 χώρες. Τα σχολεία που συμμετέχουν στο Δίκτυο προωθούν τα Προγράμματα και τις Προτεραιότητες των 5 τομέων αρμοδιότητας της UNESCO, ήτοι Εκπαίδευση, Πολιτισμός, Φυσικές & Κοινωνικές Επιστήμες και Επικοινωνία, υλοποιώντας στοχευμένες δράσεις για θεματικές όπως ο Διαπολιτισμικός Διάλογος και η Βιώσιμη Ανάπτυξη. Το Παγκόσμιο Δίκτυο ASPnet ανοίγει νέες προοπτικές εξωστρέφειας, καθώς δίνει τη δυνατότητα στα συμμετέχοντα σχολεία να ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές και να συνάψουν συνεργασίες.

Στο Δίκτυο συμμετέχουν ήδη 7 σχολεία του Δήμου μας. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση όλης της σχολικής κοινότητας και η διερεύνηση ένταξης όλων των σχολείων στο Διεθνές Πρόγραμμα της UNESCO.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την επιβράβευση της προσπάθειας των υποψηφίων και επιτυχόντων, του Δήμου Παλλήνης, στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2023.

(Η ένταξη σε δίκτυα συνεργασίας και η δια βίου μάθηση, σύμφωνα με τις αρχές της UNESCO, είναι συμβολικά οι καλύτεροι συνοδοιπόροι στην ακαδημαϊκή τους πορεία που ξεκίνησε μόλις λίγους μήνες πριν. )

Δηλώσεις συμμετοχής σχολείων στην ηλεκτρονική διεύθυνση:Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες: Αντιδήμαρχος Δήμου Παλλήνης, κα Καλλιόπη Ζινελη  6974020778

Από το Γραφείο Τύπου