ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Στις ενέργειες των πρώτων 17 ημερών της Διοίκησης του Δήμου Παλλήνης αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Χρήστος Αηδόνης κατά την εισήγησή του στην 1η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στις ενέργειες των πρώτων 17 ημερών της Διοίκησης του Δήμου Παλλήνης αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Χρήστος Αηδόνης κατά την εισήγησή του στην 1η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στις ενέργειες των πρώτων 17 ημερών της Διοίκησης του Δήμου Παλλήνης αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Χρήστος Αηδόνης κατά την εισήγησή του στην 1η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024.

Ο Δήμαρχος σημείωσε επιγραμματικά στις προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής, που πέρα της επιβεβλημένης ενημέρωσης για όλα τα κρίσιμα ζητήματα του Δήμου, περιλαμβάνουν, την εισαγωγή ενός νέου μοντέλου Διοίκησης του Δήμου, καθώς επίσης και μία νέα επικοινωνία και αποτελεσματική αλληλεπίδραση του Φορέα με τους Δημότες.

Ενδεικτικά τόνισε:

«Υιοθετούμε ένα νέο μοντέλο Διοίκησης κατά το οποίο όλοι οι επικεφαλής Διευθύνσεων κάθονται γύρω από ένα τραπέζι και παρουσιάζουν ο καθένας τις προτεραιότητές του και αναλύοντας τα θέματά του, που προφανώς αλληλοεπιδρούν με όλα τα υπόλοιπα τμήματα.

Για πρώτη φορά, Διοίκηση σε αυτό τον Δήμο τα τελευταία 17 χρόνια βλέπει όλη την ηγεσία των Διευθύνσεων συνολικά και όχι για να κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα αλλά για να εργαστεί προ όφελος της λειτουργίας του ιδίου του Δήμου και εν τέλει των Δημοτών!»

Στη συνέχεια ο κ. Αηδόνης σημείωσε την ανάγκη να περάσει ο Δήμος σε μία νέα οργανωτική δομή και λειτουργία, κατά την οποία η γνώση για τα θέματα θα είναι κοινή και αυτό θα επιτευχθεί και μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Δήμαρχος στη σημασία που δίνει η νέα Δημοτική Αρχή στις υποδομές της πόλης, με πρώτη προτεραιότητα αυτές που αφορούν στα παιδιά και τις ανάγκες της οικογένειας όπως τα σχολεία, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς τις παιδικές χαρές κ.α. και στο πλαίσιο αυτό, ενημέρωσε το σώμα πως πραγματοποιήθηκαν διευρυμένες συναντήσεις με όλες τις υπεύθυνες, βρεφονηπιακών σταθμών και τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που όμως στο νέο μοντέλο διοίκησης του Δήμου θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ακόμη ο κ. Αηδόνης μίλησε για τις υποδομές της πόλης όπου πραγματοποίησε αυτοψία και που βρίσκονταν σε καθεστώς μη παραλαβής – από την προηγούμενη Διοίκηση - για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως το Διοικητήριο της Ανθούσας και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στην περιοχή Γαργηττός ΙΙ, όπως και τις δικές του ενέργειες προκειμένου αυτοί οι χώροι να αποδοθούν στον Δήμο και την κοινωνία και να επιτελέσουν τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκαν.

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσοχή που δίνει η νέα Δημοτική Αρχή στις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων αλλά και στην αξία της μηχανοργάνωσης και ψηφιοποίησης όλων των αρχείων του Δήμου, φέρνοντας ως παράδειγμα την πολύ κακή κατάσταση που επικρατεί στο σημείο φύλαξης του αρχείου της πολεοδομίας της Παλλήνης.

Τέλος ο κ. Αηδόνης σημείωσε πως είναι ανοικτός σε δημιουργικές προτάσεις και διάλογο με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όπως αυτή της κας Κουνενάκη για το «περιβαλλοντικό ισοζύγιο», κατά το οποίο τα δέντρα που κόβονται για λόγους πολιτικής προστασίας θα αντικαθίστανται, με ανάλογες φυτεύσεις σε σημεία που δεν επηρεάζουν την ασφάλεια των Δημοτών.