ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Κωστής Σμέρος: «Σε παρωδία εξελίχθηκε η πρώτη συνεδρίαση λογοδοσίας του Δήμου Παλλήνης με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής του κ. Αηδόνη»

Κωστής Σμέρος: «Σε παρωδία εξελίχθηκε η πρώτη συνεδρίαση λογοδοσίας του Δήμου Παλλήνης με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής του κ. Αηδόνη»

Από την πρώτη στιγμή, ξεκαθαρίσαμε ότι εφόσον ήταν η πρώτη συνεδρίαση κατανοούμε πιθανές τις παραλείψεις, που μπορεί να υπήρχαν.

 Επίσης, ξεκαθαρίσαμε ότι δε θέσαμε κάποιο θέμα ή ερώτημα σεβόμενοι το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχη έχει αναλάβει τα καθήκοντα της μόλις για δυο μήνες.

 Παρά την συναινετική μας διάθεση, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βιτσιος, ο οποίος επίσης επεσήμανε τη προαναφερθείσα έλλειψη περιγραφής του τρόπου συνεδρίασης, δε δέχτηκε την πρόταση μας για δυνατότητα παρέμβασης των Δημοτικών Συμβούλων ΕΠΙ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, που είχαν τεθεί προς συζήτηση κει ήταν σοβαρά.

 Επίσης, παρατύπως δεν τηρήθηκε η ίδια η νομοθεσία (ν. 5056/2023, ν. αρ. 7/ παρ. 7) που πέραν των όσων αναφέρει για την συνεδρίαση λογοδοσίας, κατά τα άλλα προβλέπει όσα αφορούν για τη Σύγκληση του Δημοτικού Συμβούλιου (ν. 3852/2010, αρ. 67).

 Οπότε, μείναμε θεατές ενός διαλόγου, που σε μεγάλο βαθμό, στήθηκε μεταξύ του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων του με προσυνεννοημένες μεταξύ τους θεματικές και ερωτήσεις.

 Δεν ήταν καθόλου καλό ξεκίνημα για μία τέτοια σημαντική διαδικασία.

Δυστυχώς, ο συμβολισμός που επέβαλλε η Δημοτική Αρχή του κ. Αηδόνη λόγω της πλειοψηφίας δεν ταιριάζει καθόλου με τις προεκλογικές εξαγγελίες τους.

 Εμείς έχοντας πάντα ως άξονα την παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο μόνο για το καλό του τόπου προτείναμε - και το καταθέτουμε δημόσια - την επικαιροποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να τεθεί συγκεκριμένος τρόπος διεξαγωγής των Συνεδριάσεων Λογοδοσίας για να διευκολύνεται η συμμετοχή τόσο των Δημοτικών Συμβούλων όλων των Παρατάξεων, αλλά και των Δημοτών.