ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Την ιδρυτική διακήρυξη του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων» υπέγραψε ο Δήμαρχος Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης

Την ιδρυτική διακήρυξη του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων» υπέγραψε ο Δήμαρχος Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης

Την ιδρυτική διακήρυξη του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων» υπέγραψε ο Δήμαρχος Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης, την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 στο πλαίσιο του Forum του ΣΠΑΥ με θέμα «ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ & ΑΝΘΕΚΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ».

Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για μία σημαντική στιγμή στα αυτοδιοικητικά δρώμενα καθώς το «Δίκτυο» με μέλη 91 Δήμους, ένας εκ των οποίων και η Παλλήνη, αποτελεί ένα νέο εργαλείο παρέμβασης με συγκεκριμένη πρόταση: «Εργαλεία, χρηματοδοτήσεις, υλοποίηση».

Το Δίκτυο θα εκπονεί τις μελέτες, οι οποίες θα εγκρίνονται από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων – Μελών και εν συνεχεία αυτές θα κοινοποιούνται στην πολιτεία όχι μόνο για χρηματοδότηση, αλλά για να είναι γνώστες όλοι για τις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Αηδόνης κατά τη διάρκεια του Forum του ΣΠΑΥ συμμετείχε στη θεματική συζήτηση «Ορεινοί Όγκοι της Αττικής

και Ρέµατα που Εκπέµπουν S.O.S.» στην οποία παρουσίασε την κατάσταση των Ρεμάτων που απαιτούν άμεσης διευθέτησης στον Δήμο Παλλήνης, όπως και της προστασίας των Ορεινών όγκων και δασών. Ο Δήμαρχος ανέπτυξε τους βασικούς άξονες πολιτικών της νέας Δημοτικής Αρχής αλλά και της επιτακτικής ανάγκης παρεμβάσεων προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και μεταρρυθμίσεις για την ταχεία εκπόνηση μελετών και έργων στον κρίσιμο τομέα της πολιτικής προστασίας.

432330311_722799850028380_7969312255274257849_n_b8ad4.jpg