ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Πραγματοποιήθηκε το Διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου Κ16 αγοριών και κοριτσιών, στο Δημοτικό στάδιο Παλλήνης

Πραγματοποιήθηκε το Διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου Κ16 αγοριών και κοριτσιών, στο Δημοτικό στάδιο Παλλήνης

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Δημοτικό στάδιο Παλλήνης το Διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου Κ16 αγοριών και κοριτσιών με τεράστια αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε όλα τα αγωνίσματα του στίβου που πραγματοποιούνται σε ένα τέτοιου είδους πρωτάθλημα, σε έναν από τους πολυπληθέστερους, αν όχι πολυπληθέστερο, όμιλους της χώρας. Σε αυτό τον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 980 αθλητές και αθλήτριες (673 κορίτσια και 307 αγόρια) από 55 σωματεία της Αθήνας & της Ανατολικής Αττικής.

Ο αγώνας διεξήχθη σε ανακαινισμένες αθλητικές υποδομές από τη νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Παλλήνης, όπως τα νέα σκάμματα οριζοντίων αλμάτων, τον χώρο ρίψεων με κλωβό κι επιδιορθωμένο τον ελαστικό τάπητα. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές, η οργάνωση άριστη, ο συναγωνισμός έντονος και οι επιδόσεις εξαιρετικές από τους αθλητές και αθλήτριες που αποτελούν το μέλλον του στίβου. Οι αγώνες συγκέντρωσαν μεγάλο πλήθος θεατών οι οποίοι γέμισαν τις κερκίδες του σταδίου, δημιουργώντας έτσι μία καταπληκτική ατμόσφαιρα που βοήθησε τους αγωνιζόμενους στην απόδοσή τους.

Τους αγώνες διοργάνωσε η Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Αθήνας, και ο Δήμος Παλλήνης με την Αθλητική Ένωση Μεσογείων Αμεινίας ο Παλληνεύς, οι οποίοι με την άψογη συνεργασία κατάφεραν να διοργανώσουν ιδανικούς αγώνες από κάθε πλευρά.

Στους αγώνες παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την πρόταση για ανάληψη της διοργάνωσης και συνέβαλε τα μέγιστα, στην πραγματοποίηση αυτών των αγώνων.

Επίσης, τους αγώνες τίμησαν με την παρουσια τους η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ( για πρώτη φορά στην Παλλήνη) Σοφία Σακοράφα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθλητισμού Θάνος Οικονόμου, ο οποίος επιμελήθηκε με τον πρόεδρο του σωματείου Αμεινίας ο Παλληνεύς Ιωάννη Παπαϊωάννου και τον γραμματέα Μενέλαο Νικολαίδη, όλες τις κατασκευαστικές και οργανωτικές λεπτομέρειες των αγώνων, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και δημοτικής κοινότητας Παλλήνης Παναγιώτης Μερτύρης, ο Αντιδήμαρχος συντήρησης δημόσιων κοινόχρηστων χωρών και υποδομών, περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής Νίκος Κούτρας, το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και πρωταθλητής των δρόμων ταχύτητας Χαράλαμπος Παπαδιάς, ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Αθήνας Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος, το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Ε.Μεσογείων Αμεινίας ο Παλληνεύς και οι παλαίμαχοι πρωταθλητές Άγγελος Παυλακάκης, Σπύρος Βασδέκης, Γογώ Τσιλλιγγίρη οι οποίοι παρακολούθησαν τις προσπάθειες των νεαρών αθλητών κι αθλητριών.

Από αγωνιστικής πλευράς σημειώθηκαν εξαιρετικές επιδόσεις όπως: τετραπλούν αγοριών Πέππας Στέλιος ( Γ.Σ. Κηφισιάς) 17.66μ(+5,1), μήκος αγοριών Δαμασκηνός Σταύρος ( Αμεινίας ο Παλληνεύς) 6.43μ ( +3,5), 80 μ αγοριών Κρίτσας Χαρίλαος (ΣΑΚΑ) 9’’25 ( +5,0), σφυροβολία αγοριών Αποστολάκος Ανδρέας (Α.Σ.Σωκράτης Γκιόλιας) 61.08 , 80 μ κοριτσιών Γλυμακοπούλου Παρασκευή ( Δρομέας Βάρης) 10’’27 ( +3,9), 600 μ κοριτσιών Κατσέλη Μαριέττα( Νίκη Βύρωνα)1’39’’79, τετραπλούν κοριτσιών Στεφανίδη Άννα ( Γ.Σ. Κηφισιάς) 14.45 , ύψος κοριτσιών Χρύσου Ολίβια ( Αμεινίας ο Παλληνεύς) 1.59 μ, 80 μ εμπόδια κοριτσιών Αργυρού Μαρία (Α.Ο.Φιλοθέης) 11’’87 ( +1,7), 150 μ κοριτσιών Κοκκόση Μαρία ( Ικαρος Νέας Ιωανίας) 19’’03 ( +2,2), επί κοντώ κοριτσιών Αναστασιάδη Αγγελική (Αμεινίας ο Παλληνεύς) 3.50 μ.

Στην βαθμολογία στα αγόρια επικράτησε ο Αμεινίας ο Παλληνεύς με 72 βαθμούς, στην δεύτερη θέση ο ΣΑΚΑ με 68 και στην τρίτη το Γυμνάσιο Γαλατσίου με 48.

Στα κορίτσια επικράτησε ο ΣΑΚΑ με 212 βαθμούς, ακολούθησε στην δεύτερη θέση ο Αμεινίας ο Παλληνεύς με 164 ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Κάλλιστος με 100 βθμούς.

Βαθμολογικά επικράτησε στην πρώτη θέση ο ΣΑΚΑ με 280 βαθμούς , με τον Αμεινίας τον Παλληνεύς να ακολουθεί με 236 και τον Κάλλιστο με 136 βαθμούς.