ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Παλλήνης και του Συλλόγου "Το Χαμόγελο του Παιδιού"

Υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Παλλήνης και του Συλλόγου "Το Χαμόγελο του Παιδιού"

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Παλλήνης και του Συλλόγου "Το Χαμόγελο του Παιδιού" υπεγράφη στις 15 Απριλίου 2024 από τον Δήμαρχο Χρήστο Αηδόνη και τον Πρόεδρο Δ.Σ. του Συλλόγου Κώστα Γιαννόπουλο.

Το Σύμφωνο προβλέπει μία σειρά δράσεων και ενεργειών που αφορούν στην προστασία παιδιών που διαβιούν σε ευάλωτα περιβάλλοντα και αντιμετωπίζουν κινδύνους πάσης φύσεως. Παράλληλα μέσα από τις πολιτικές που από κοινού αναπτύσσονται, προασπίζεται και υποστηρίζεται η οικογένεια με έμπρακτο τρόπο, σημειώνει ο Δήμαρχος.

Ακόμη ο κ. Αηδόνης επισημαίνει: «Ο Δήμος μας αντιμετωπίζει ολιστικά το ολοένα αυξανόμενο φαινόμενο, της ενδοοικογενειακής βίας και της παιδικής κακοποίησης. Από τη μία με τη στενή συνεργασία με το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και σήμερα με το ειδικό Σύμφωνο με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», επεκτείνουμε τους τομείς δράσεις σε σημεία πολύ κρίσιμα για την κοινωνική συνοχή του τόπου μας. Απλώνουμε ένα δίχτυ προστασίας επάνω σε κάθε ευάλωτο συνάνθρωπό μας και ειδικά στα παιδιά και αναπτύσσουμε πολιτικές που δεν αφήνουν κανένα συμπολίτη μας απροστάτευτο. Μέσα από το Σύμφωνο αυτό, οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας με επικεφαλής την αρμόδια Αντιδήμαρχο Ασπασία Τσιτζικάκη, συντονίζουν με τη συνδρομή του Συλλόγου, δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πραγματικής πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών σε κάθε γειτονιά και σχολείο για την προστασία της ψυχικής και σωματικής υγείας των παιδιών μας. Ευχαριστώ τον Κώστα Γιαννόπουλο για την ανταπόκρισή του και τη θετική εξέλιξη, καθώς ο Δήμος μας, παρουσιάζει ιδιαίτερα δημογραφικά χαρακτηριστικά, με συνεχή αύξηση πληθυσμού, όπου η κοινωνική υποστήριξη σε μία εποχή έντασης και νέων αναγκών απαιτεί τον επανασχεδιασμό πολλών πολιτικών μας».

Ο Δήμαρχος κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου, ενημερώθηκε για το σύνολο των δραστηριοτήτων και λειτουργιών, τη μεθοδολογία δράσεων και τις δυνατότητες για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τον Δήμο Παλλήνης.

Παρόντες ακόμη ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας Βίκτωρ Παναγιωτακόπουλος και ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ανθούσας Νίκος Μιγλάκης - Βίγλης.