ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το αθλητικό τμήμα του Δήμου Παλλήνης, η ενταγμένη στο BE ACTIVE δράση, «Γνωριμία με διαδεδομένα και μη ολυμπιακά αθλήματα»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το αθλητικό τμήμα του Δήμου Παλλήνης, η ενταγμένη στο BE ACTIVE δράση, «Γνωριμία με διαδεδομένα και μη ολυμπιακά αθλήματα»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το αθλητικό τμήμα του Δήμου Παλλήνης, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, στο 5ο αθλητικό κέντρο Παλλήνης, η ενταγμένη στο BE ACTIVE δράση, «Γνωριμία με διαδεδομένα και μη ολυμπιακά αθλήματα».

Περίπου 300 μαθητές της Δ΄ δημοτικού, γνώρισαν και μυήθηκαν στα μυστικά της ξιφασκίας, της τοξοβολίας, της ορεινής ποδηλασίας, του tae kwon do, του τένις και του άλματος σε ύψος.

Η δράση ξεκίνησε παρουσία του Δημάρχου Παλλήνης Χρήστου Αηδόνη, με ολιγόλεπτη ομιλία της κας Δήμητρας Μαγκανουδάκη, Ολυμπιονίκη της ξιφασκίας, Αθήνα 2004, συνεχίστηκε για 4 ώρες με την εκμάθηση των αθλημάτων και τελείωσε με την ανακύκλωση πλαστικών αντικειμένων που είχαν φέρει μαζί τους τα παιδιά, θέλοντας να περάσουμε το μήνυμα ότι για να γυμναζόμαστε στο περιβάλλον πρέπει να το διατηρούμε καθαρό.

Ταυτόχρονα σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, η πρέσβειρα του BE ACTIVE και παγκόσμια πρωταθλήτρια TAE KWON DO , κα Μαρία Καρπαθάκη απευθυνόμενη στους μικρούς μαθητές, τους εξηγούσε τις αξίες του αθλητισμού και την συμβολή τους στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, αλλά επίσης με την ιδιότητά της ως αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. τους παρότρυνε να μην ασκούν και να μην δέχονται κακοποιητική συμπεριφορά από κανέναν, ζητώντας βοήθεια από οποιονδήποτε ενήλικα εμπιστεύονται.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ακόμη, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Θάνος Οικονόμου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Φιλίτσα Δασκαλάκη, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Στέφανος Σταυρινούδης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Εθελοντισμού Αριστείδης Τουρκάκης, οι Δημοτικοί Δύμβουλοι της αντιπολίτευσης Πόπη Ζινέλη και Βάσω Μελισσά, η Μαρία Παπαδοπούλου από την οργανωτική επιτροπή του BE ACTIVE και η Χαρά Ρόμπου υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της ΔΙΠΕ Ανατ.Αττικής.

Θερμές ευχαριστίες:

  • Στους εκπαιδευτικούς-συνοδούς και μαθητές των δημοτικών σχολείων Ανθούσας,1ου, 4ουκαι 6ου Παλλήνης και 1ου, 3ου 4ου ,7ου Γέρακα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συνέβαλλαν με τον τρόπο τους στην επιτυχημένη διεξαγωγή της διοργάνωσης.
  • Στην Δήμητρα Μαγκανουδάκη(Αθλητική Ένωση Μεσόγειος) και τους φοιτητές της ειδικότητας ξιφασκίας του ΤΕΦΑΑ Αθηνών, στους Σόφη Σκανδάλη, Φωτεινή Καραμαδούκη, Δημήτρη Τεγγελίδη της Ομοσπονδίας Τοξοβολίας και τον Χρήστο Μακρυγιάννη του ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ-ορεινή ποδηλασία για την εθελοντική και άοκνη προσφορά τους στην εκμάθηση των αντίστοιχων αθλημάτων.
  • Τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα πράσινης οικονομίας και ανακύκλωσης Κων/νο Στρίκο για την άμεση ανταπόκρισή του.
  • Τους συλλόγους Γ.Σ. Παλλήνης BASKETBALL και την Α.Ε. Μεσογείων Αμεινίας ο Παλληνεύς για τη στήριξή τους.
  • Το Απολλώνιον bakery Παλλήνης για την ευγενική χορηγία του.
  • Όλους τους γυμναστές – εργαζόμενους του δήμου για την εξαιρετική δουλειά τους.