Παλλήνης

Ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αηδόνης συμμετείχε στη συντονιστική σύσκεψη του Σ.Π.Α.Π με τον Υπουργό κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας
Ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αηδόνης συμμετείχε στη συντονιστική σύσκεψη του Σ.Π.Α.Π με τον Υπουργό κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας.
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 29 Μαΐου 2025, από το Συνδέσμο Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) στο Δημαρχείο Κηφισιάς, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.
Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Χρήστος Αηδονής, ο οποίος κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, έθεσε σειρά κρίσιμων ζητημάτων που άπτονται της θωράκισης των δήμων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Συγκεκριμένα, ζήτησε:
Τη χρηματοδότηση του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος του στην πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, με δράσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες των δήμων που εμπλέκονται.
Την ενίσχυση του εξοπλισμού των δήμων, ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας κάθε περιοχής από πυρκαγιές, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μια δίκαιη και αναλογική κατανομή των πόρων.
Τη χρηματοδότηση για την εγκατάσταση δεξαμενών νερού, σε επιλεγμένα σημεία εντός των διοικητικών ορίων των δήμων, προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια νερού για την αντιμετώπιση πυρκαγιών σε κρίσιμες στιγμές.
Την ενίσχυση της διαδημοτικής συνεργασίας, κυρίως με όμορους δήμους, για τη διαρκή επιτήρηση και έγκαιρη παρέμβαση σε περιοχές υψηλού κινδύνου.
Η σύσκεψη διοργανώθηκε από τον Πρόεδρο του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχο Κηφισιάς, Βασίλη Ξυπολιτά και τα μέλη του Συνδέσμου, με σκοπό την ενημέρωση του Υπουργού για τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις προτεραιότητες του Συνδέσμου, καθώς και την ανταλλαγή απόψεων για θέματα πολιτικής προστασίας που αφορούν δήμους σε κρίσιμες ζώνες υψηλής επικινδυνότητας στην Αττική, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.
Στην ευρεία σύσκεψη του Σ.Π.Α.Π συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Νίκος Παπαευσταθίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής Λεωνίδας Μανωλάκος, ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης, ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης κ. Μάριος Ψυχάλης, η Δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.