ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παναγιώτης Μερτύρης: Ο Ζούτσος είναι ο μεθοδιστής, του «κι αύριο μέρα είναι». Ο Δήμαρχος που μας έχει στερήσει 10 χρόνια ποιότητας ζωής

Λίγες κουβέντες προς ενημέρωσή σας.
Την ίδια εποχή πέρσι, στηρίξαμε την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, σε μια ένδειξη καλής θελήσεως αλλά και υποβοήθησης για την υλοποίηση στόχων που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των πόλεων μας.
Διαβάζοντας την φετινή εισήγηση του αντίστοιχου προγράμματος και ο ποιο αδαής αντιλαμβάνεται πως ο ρεαλισμός και η αλήθεια έχουν πάρει διαζύγιο από τις σκέψεις των συντακτών του.
Μπορείς να υποστηρίξεις πως το έχουν πια ως μια παγιωμένη τακτική και αδιάφορη συνήθεια, να παραθέτουν αριθμούς χωρίς ενδοιασμούς, ούτε καν την ανάλυση μιας συγκριτικής εικόνας πεπραγμένων, έναντι του περσινού ή του προπέρσινου και λοιπών χρόνων.
Στο Συμβούλιο δεν μπήκα σε ιδιαίτερες μνείες κωδικών και ποσών, αλλά έδωσα ιδιαίτερο βάρος στα πολιτικά σκεπτικά, εκθέτοντας όλα αυτά που συνηγορούν σε μια πολιτική απάτη προς τους Δημότες.
Συνδημότες μου, και η καλύτερη περιγραφή δεν μπορεί να αποδώσει την κυριαρχία της αλαζονείας στο ύφος και τα λεγόμενα του κ. Ζούτσου, όταν του επισημάναμε πως αποχέτευση και φωταέριο δεν αφορούν στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.
-Είναι δικά ΜΟΥ, είναι στη περίοδό ΜΟΥ!!!
Κανείς άλλος. Ούτε οι Κυβερνήσεις, ούτε οι Περφέρειες, ούτε οι προγενέστεροι Δήμαρχοι με τους δημοτικούς Συμβούλους.
Κανείς μα κανείς άλλος, και ας δηλώνει κροκοδείλια ευχαριστώ, πότε στη Δούρου, πότε στον Πατούλη.
Τι κι αν έχασε την χρηματοδότηση –εγώ την ξαναπήρα- μας το είπε κι αυτό. Αλλαζονικό κρεσέντο, για να μην πω αμοκ.
Και να σκεφτείτε πως ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί.
Επί του Τεχνικού προγράμματος αξίζει να σημειωθεί πως πέραν της «ευημερίας των αριθμών» και σε σχέση με το περσινό δεν έχει υλοποιηθεί περισσότερο από ένα 12%.
Όλα τα ζητήματα, όπως το ΣΜΑ-Πράσινα σημεία είναι ακόμη στα θαθαθα.
Τον προκάλεσα να μας αναφέρει ένα έστω σοβαρό έργο που έχει κάνει τόσο στον Γέρακα όσο και στη Παλλήνη.
Ακόμη περιμένω.
Θίχθηκε για την παρουσία μου στον Υπ.Εσωτερικών και την επικαιροποίηση από πλευράς μου, του πάγιου αιτήματος του Λαού μας για την αξιοποίηση του Λόφου Κεραίας στον Γέρακα και του κτήματος Λεβίδη στην Παλλήνη.
Όταν μάλιστα του έφερα το παράδειγμα της χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών με 800.000 ευρώ περίπου, προς τον Δήμο Αγ. Παρασκευής για την αξιοποίηση του κτήματος Ιόλα «εξεμάνη», σαν να του έχεις πάρει την «μπουκιά από το στόμα».
Φτιάχνουμε εισηγητικό φάκελο μας είπε. Ο μεθοδιστής, του «κι αύριο μέρα είναι». Ο Δήμαρχος που μας έχει στερήσει 10 χρόνια ποιότητας ζωής. Ο Δήμαρχος που φυτεύει δενδράκια χωρίς να ξέρει πως τα ονομάζουν.
Ο Δήμαρχος που ότι χρειάζεται δουλειά και επιφέρει ευθύνες, τα αποφεύγει σαν τον διάολό του.
Ο Δήμαρχος που απαξιεί να εξηγήσει στο Συμβούλιο που πήγε το 1.200.000 που του έδωσε η Κυβέρνηση για το covid.
Με τα χίλια του βγάλαμε μια συμφωνία για εμβολιαστικό κέντρο στα δημοτικά ιατρεία.
Στον άνθρωπο αυτόν, θα πρέπει ο λαός να του υπενθυμίσει πως δεν τον έβαλε στη θέση που είναι για «γκιουλέκα», ούτε να διοικεί με «ελέω Θεού βασιλεία».
Η Αυτοδιοίκηση έχει θεσμοθετημένα όργανα - ρόλους που όλα και όλοι ελέγχονται και απολογούνται στον λαό-δημότη και μάλιστα σε ετήσια βάση.