ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Δήμος Παλλήνης εκπαιδεύει τη Νέα Γενιά στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος FoodSHIFT2030 - «Τα σχολεία ως ιστότοποι για εμπειρία τροφίμων & μεταμόρφωση συστήματος τροφίμων»

Ο Δήμος Παλλήνης προωθώντας την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση συμμετείχε στο θερινό σχολείο με θέμα: «Τα σχολεία ως ιστότοποι για εμπειρία τροφίμων & μεταμόρφωση συστήματος τροφίμων», που έλαβε χώρα 3-8 Ιουλίου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος FoodSHIFT2030.

Η Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Πολιτικής Δήμου Παλλήνης, Καλλιόπη Ζινέλη, και η Προϊσταμένη Τμήματος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Ελένη Κωνσταντίνου, παρουσίασαν τις δράσεις όλων των σχολείων που υπηρετούν τους στόχους του FoodSHIFT2030, όπως η καμπάνια για τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων, που διεξήχθη  την σχολική χρονιά 2019-2020. Παρουσιάστηκαν ειδικότερα, από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης,  δράσεις, όπως  του 3ου ΝΓ Γέρακα, του 1ου Γυμνασίου Παλλήνης και του 2ου Λυκείου Γέρακα, τα οποία δραστηριοποιήθηκαν, στην κηπουρική, τις διατροφικές συνήθειες και την ανάδειξη τοπικών προϊόντων.  

Η συμμετοχή της διευθύντριας και των εκπρόσωπων  από το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης απέσπασε ιδιαίτερα ευνοϊκά σχόλια από τους συμμετέχοντες, οι οποίες παρουσίασαν την συλλογή από το προαύλιο του σχολείου τους των ελιών, την συσκευασία του παραχθέντος λαδιού και την προσφορά του στο κοινωνικό παντοπωλείο.

Ο Δήμος Παλλήνης, ως ο μοναδικός Δήμος από την Ελλάδα, φιλοξενεί το Εργαστήριο Επιταχυντής της Αθήνας “Open School Lab”  που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικης, σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή και τη DRAXIS. Το “Open School Lab” εστιάζει στην επανασύνδεση των νέων ανθρώπων με τη φύση μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων, όπως η δημιουργία σχολικών κήπων, δράσεις που αφορούν την επιλογή υγιεινής διατροφής βασιζόμενης στην πρόσληψη τροφών από περισσότερες φυτικές πηγές. Το έργο FoodSHIFT2030 έχει χρονική διάρκεια από 1η Ιανουαρίου 2020 – 31η Δεκεμβρίου 2023.

Η εκπαίδευση σχετικά με τα τρόφιμα είναι απαραίτητη για την καλλιέργεια μιας γενιάς πολιτών ενημερωμένων σχετικά με το σύστημα τροφίμων, έτσι ώστε  να  αντιμετωπίζουν το τρόφιμο ως μέρος του αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή αλλά και την βελτίωση της  υγείας μας.