ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τραγωδία στο Μάτι: Νέα απόρριψη από τον εισαγγελέα στο αίτημα του ανακριτή για άσκηση δίωξης σε βαθμό κακουργήματος

Δεν υπάρχουν στοιχεία ικανά να θεμελιώσουν την αναβάθμιση και σε βαθμό κακουργήματος του κατηγορητηρίου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Αυτό έκρινε εκ νέου ο αρμόδιος εισαγγελέας Γεώργιος Νούλης όσον αφορά στο αίτημα που είχε καταθέσει ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης για άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος κατά στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Με το σκεπτικό αυτό απερρίφθη για τρίτη φορά το αίτημα του κ. Μαρνέρη για άσκηση δίωξης σε βαθμό κακουργήματος κατά στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βάσει νέων στοιχείων που ο ίδιος συνέλλεξε στο πλαίσιο της έρευνάς του για τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, το καλοκαίρι του 2018.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες κρίθηκε ότι τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο ανακριτής δεν αποτελούν νέα πραγματικά περιστατικά που ανάγονται στο χρόνο διάπραξης των εξ αρχής διωχθέντων πλημμελημάτων και ως εκ τούτου δεν ήταν ικανά να θεμελιώσουν ενδεχόμενο δόλο, όπως απαιτεί ο νόμος.

Υπενθυμίζεται στο πλαίσιο της ανακριτικής έρευνας για το Μάτι έχουν συγκεντρωθεί ιδιαιτέρως επιβαρυντικά στοιχεία για τις ευθύνες των αξιωματούχων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όσον αφορά στη διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία αυτά – καταθέσεις και απολογίες κατηγορουμένων - Τροχαία και Αστυνομία δεν προχώρησαν σε επιχείρηση απομάκρυνσης των πολιτών από τις περιοχές που έπληξε η πυρκαγιά, παρότι διέθεταν τα μέσα και τις δυνάμεις για κάτι τέτοιο. Και η απομάκρυνση των πολιτών δεν έγινε διότι δεν υπήρχε σχετική εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Πηγή: lawandorder.gr