ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε αυτούς που άδικα “θυσιάζονται " συνέντευξη του Δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε αυτούς που άδικα “θυσιάζονται " συνέντευξη του Δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Μετά το Μάτι η χώρα μας ζει ακόμα μία Εθνική τραγωδία, αυτή τη φορά στα Τέμπη. Ποια συναισθήματα σε γεννήθηκαν με το άκουσμα αυτού του δυστυχήματος, που είχε ως συνέπεια απώλεια ανθρώπινων ζωών;

Κάθε τραγωδία χαράσσεται ανεξίτηλα στην μνήμη αυτών που πραγματικά ενδιαφέρονται, μακριά φυσικά από τα όρια ενός ψεύτικου και επιδερμικού- παροδικού “κλίματος” ομαδικής συγκίνησης που δημιουργούν δηλώσεις και επικοινωνιακες πρακτικές.
Τελευταία παρατηρούμε κροκοδείλια δάκρυα κι δηλώσεις πολλών που φέρουν ευθύνες και οι οποίες επιμερίζονται πέραν του αυταπόδεικτου ανθρώπινου λάθους του “σταθμάρχη”.
Για τους άλλους ”σταθμάρχες” της εξυπηρέτησης των συμφερόντων που λιμαίνονται διαχρονικά το δημόσιο χρήμα πρέπει να ανοίξει κάποτε πραγματικά μια γόνιμη συζήτηση στην ελληνική κοινωνία και όχι κραυγές αποπροσανατολισμού.
Εκτός της μεγάλης και ανύπωτης απώλειας ανθρωπίνων ψυχών σε Τέμπη και Μάτι, που πραγματικά προκαλεί παγκόσμια συγκίνηση, υπάρχουν άλλες “συμπτώσεις” για τις οποίες οφείλουμε να μιλήσουμε ως κοινωνία.
Έλλειψη τηλεδιαχείρισης συρμών στα Τέμπη, η οποία θα παραδίδονταν στο “προσεχές” διάστημα, έλλειψη ενεργοποίησης του μηχανισμού ειδοποίησης μέσω του 112 στο Μάτι, η οποία ενεργοποιήθηκε μετά την καταστροφή.
Σύμπτωση ή οριζόντια εικόνα δημοσίων υπηρεσιών από την κεντρική διοίκηση;
Η “σύμπτωση” ενεργοποίησης μηχανισμών μετά από καταστροφές αντιμετωπίζεται από τον κόσμο με μορφασμούς απογοήτευσης.
Οφείλουμε όλοι να εργαστούμε για να εξαλείψουμε τέτοια φαινόμενα.
Οφειλουμε όλοι να σεβαστούμε τη μνήμη αυτών που άδικα “ θυσιάζονται”


Να περάσουμε στα αυτοδιοικητικά και τα του δήμου σας. Κάνοντας απολογισμό του έργου σας τι πιστεύετε ότι έχετε πετύχει στη δεύτερη δημοτική θητεία σας;
Πετύχαμε να είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες, δρομολογώντας ολες τις υποδομές που υποσχεθήκαμε.
Αναρτήσεις σχεδίων πόλεως, αποχέτευση, οδικά έργα, αναπλάσεις περιβάλλοντος, αθλητικές υποδομές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές υποδομές, επιτυχή αντιμετώπιση καθημερινότητας, αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων είναι μόνο μερικά από τα έργα που σε 64 σελίδες ενός απολογισμού αποτυπώθηκαν σε μια πρόσφατη αναλυτική έντυπη έκδοση.


Πώς εξελίσσονται τα έργα που υλοποιούνται στον δήμο Ραφήνας – Πικερμίου;
Εντός χρονοδιαγράμματος που ολοκληρώνεται από το 2023, έως το 2028.
Η τήρηση χρονοδιαγραμμάτων είναι η μεγάλη επιτυχία.
Και γι’αυτό δουλεύουμε καθημερινά.
Εξάλλου μόνο η δουλειά πρέπει να αξιολογείται και όχι οι δηλώσεις.


Έχετε ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσετε την επανεκλογή σας τον Οκτώβριο του 2023. Ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του συνδυασμού σας;
Πρώτα απ’ όλα ο συνδυασμός που έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, είναι μια “αριθμητική” μικρογραφία της κοινωνίας μας που συνδυάζει την επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση, την ορθή γεωγραφική κατανομή αλλά κυρίως την ανεξάντλητη θέληση προσφοράς για να φτιάξουμε ένα ακόμα καλύτερο τόπο, να ζήσουμε μαζί με τα παιδιά μας.
Όλοι μαζί εργαζόμαστε για την πρόοδο του τόπου μας.


Ποιοι είναι οι στόχοι και οι προτεραιότητές σας για την επόμενη θητεία, αν σας επανεκλέξουν οι δημότες;
Η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων που συνοψίζονται στις εντάξεις σχεδίων πόλεως σε Ραφήνα και Πικέρμι, την υλοποίηση και λειτουργία της αποχέτευσης, την παράδοση του μεγάλου Παρολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου, το τεράστιο έργο έλευσης του Προαστιακού (στα τελευταία 4 Km ως metro), και της Αττικής οδού έως το λιμάνι της Ραφήνας, την απόδοση του παράκτιου μετώπου στην αυτοδιοίκηση, την ολοκλήρωση όλων των δράσεων στο πρόγραμμα “ Αντώνης Τρίτσης”, τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών, την περαιτέρω ενίσχυση του κοινωνικού ιστού, την βελτίωση της καθημερινότητας .
Με μια έκφραση “ Να αποδώσουμε στους πολίτες ένα τόπο ζηλευτό”