ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ευάγγελος Μπουρνούς: Απαλλαγή καταβολής δημοτικών τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος για το 2021

✅ Με εισήγηση μου, προτείνεται προς το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου η λήψη απόφασης περί απαλλαγής καταβολής δημοτικών τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2021.
 
▶ Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής αποτελεί μια ακόμη κίνηση στήριξης για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου αλλά και τους επιχειρηματίες που διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά την λειτουργία τους λόγω της εφαρμογής των μέτρων αποτροπής της διασποράς Covid 19.
 
❗ Συγκεκριμένα προτείνεται για όλο το χρονικό διάστημα του έτους 2021 η δωρεάν παραχώρηση χρήσης του αναγκαίου κοινοχρήστου χώρου για την λειτουργία των επιχειρήσεων τους, εφόσον είναι οι επιχειρήσεις τους δημοτικά ενήμερες ή έχουν προβεί μέχρι το τέλος Μαρτίου 2021 σε ρύθμιση χρεών την οποία ακολουθούν ανελλιπώς.
 
✅ Δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα προτείνεται και η απαλλαγή από τα αναλογούντα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για το 2021 με τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιγράφονται. "