ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H Διευθύνων Σύμβουλος είναι…τελειωμένη, αλλά δεν παραιτείται.

Θεωρεί τον εαυτό της επιτυχημένο και ταυτόχρονα θύμα άδικης κριτικής για ευθύνες και αστοχίες που δεν της αναλογούν και ανήκουν σε άλλους. Γι' αυτό καμία δήλωση ή κριτική δεν πρόκειται να θέσει τέλος στα μεγαλεπήβολα σχέδια της, που όμως  θα καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος.

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες, η Δέσποινα Γκικάκη, καθώς έχει καταφέρει – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – να την κατηγορούν για τους χειρισμούς της, στελέχη από την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και σημαντικά μέλη της  κοινωνίας. Και μάλιστα επωνύμως και δημόσια.

Ο διορισμός της στην θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου, εταιρείας του δημοσίου τομέα, είχε προκαλέσει από την αρχή αντιδράσεις όχι τόσο για την ηλικίας της, όσο για την εμπειρία και το γνωστικό αντικείμενο των σπουδών και της προϋπηρεσίας της. Κοινώς την θεωρούσαν «άπειρη» για την θέση και ορισμένοι με μεγάλη εμπειρία στον συγκεκριμένο κλάδο «άσχετη».

Παρά τις σαφείς οδηγίες για την επιτάχυνση του εκσυγχρονισμού της εταιρείας και αλλά και τις φιλικές συμβουλές σε κρίσιμα ζητήματα, η ίδια, έλαβε σοβαρές αποφάσεις, αμφιβόλου λογικής και αποτελεσματικότητας. Μάλιστα ορισμένες από τις επιλογές της αποδείχτηκαν τουλάχιστον ατυχείς.

 Θεωρείται ήδη «τελειωμένη», αφού είχε την υποστήριξη, τις ευκαιρίες, αλλά απέτυχε παταγωδώς στα πιο κρίσιμα ζητήματα, δημιούργησε αρνητική εικόνα στους πολίτες και ακόμα χειρότερα δεν ανέλαβε την ευθύνη και δεν βγήκε να ζητήσει συγνώμη για (ανθρώπινα) λάθη και αστοχίες αλλά αντιθέτως κατηγόρησε άλλα πρόσωπα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως  ένας σοβαρός και επιτυχημένος υπουργός,  να  αφήνει αιχμές, σε συζητήσεις, ποιος έχει και γιατί ευθύνες για το «μπάχαλο» των τελευταίων μηνών, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά το συγκεκριμένο πρόσωπο, αφού και ο ίδιος καταλαβαίνει πλέον ότι η διευθύνουσα, μόνο ζημιά του κάνει και τίποτα άλλο.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια Διευθύνουσα  Σύμβουλο που θεωρεί «πρόβλημα άλλων» την υποβάθμιση, της ποιότητας ζωής, χιλιάδων πολιτών και αναπόσπαστο «μέρος της δουλειάς» των εργαζομένων, που προσπαθούν να περισώσουν την κατάσταση;

Όπως φημολογείται μάλιστα φρόντισε να στείλει «μηνύματα» πως δεν την…αγγίζουν οι δηλώσεις περί παραιτήσεως για λόγους ευθιξίας και δεν είναι διατεθειμένη να υποβάλλει την παραίτησή της, για κανένα λόγο αφού κρίνει το έργο της επιτυχημένο.

Όπως μας φαίνεται δεν την αγγίζουν, τα e-mail με τις ερωτήσεις, που τις έχουμε στείλει και δεν απαντά, θεωρώντας τον οργανισμό τσιφλίκι της.

 Τι να περιμένει όμως κάνεις, από την κα Δέσποινα Γκικάκη, η οποία σε λίγο καιρό θα έχει οδηγήσει τον οργανισμό στη χρεοκοπία.

 Δεν βλέπουμε, όμως καμία αντίδραση, από τον πρόεδρο του οργανισμού, κ. Σπύρο Χρυσοφώτη, ο οποίος θα έπρεπε να έχει αναλάβει ήδη πρωτοβουλίες, γιατί αλλιώς τον βλέπουμε να πέφτει μαζί με την κα Γκικάκη, στα κρύα νερά του λιμανιού.

 

Στο Μέγαρο Μαξίμου και στο ΤΑΙΠΕΔ, άραγε έχουν ενημερωθεί για τις απόψεις  και συμφωνούν μαζί της;