ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δήμος Ραφήνας Πικερμίου: Μπροστά στην ψηφιακή εποχή - Σε λειτουργία ο εύχρηστος αναβαθμισμένος ιστότοπος – Αναλυτική παρουσίαση

Δήμος Ραφήνας Πικερμίου: Μπροστά στην ψηφιακή εποχή - Σε λειτουργία ο εύχρηστος αναβαθμισμένος ιστότοπος – Αναλυτική παρουσίαση

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου με γνώμονα την εύκολη, γρήγορη και εύχρηστη πρόσβαση στις υπηρεσίες για όλους τους πολίτες μας, την άμεση και έγκαιρη πληροφόρηση και στο πλαίσιο μιας διαρκούς ψηφιακής αναβάθμισης, προσχώρησε στην ανανέωση του ιστοτόπου ο οποίος είναι ήδη σε λειτουργία στην γνωστή ηλεκτρονική διεύθυνση www.rafina-pikermi.gr/.

Κύρια χαρακτηριστικά ο φιλικός σχεδιασμός, η κατανοητή δομή, η ευέλικτη πλοήγηση με βασικό στόχο τόσο την άμεση και συνεχή ενημέρωση όσο και την ολοκληρωμένη και σαφή πληροφόρηση τόσο των δημοτών, όσο και των επισκεπτών του δήμου μας.

Ειδικότερα η νέα δομή δίνει τη δυνατότητα της ευέλικτης πλοήγησης σε μια σειρά από υπάρχουσες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινή διεκπεραίωση αιτημάτων, πληρώντας όλες τις προδιαγραφές, για να μπορεί να λειτουργεί και να προσαρμόζεται αυτόματα στις διαστάσεις κάθε συσκευής (υπολογιστή, tablet, smartphone κλπ.), ενώ χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης δημιουργήσαμε τη δυνατότητα πρόσβασης για άτομα ΑμεΑ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Στην Κεντρική Σελίδα πρωτεύοντα ρόλο έχουν οι νέες ανακοινώσεις και οι ενημερώσεις σε όλα τα επίπεδα ενώ ακολουθούν οι τρεις βασικές κατηγορίες για την εξυπηρέτηση του Πολίτη: Δήμος, e-Υπηρεσίες, Για τον Πολίτη.

Στο πάνω μέρος της Κεντρικής Σελίδας εμφανίζονται οι εξής κατηγορίες: Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ, ΝΕΑ, e-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ

Κάνοντας «κλικ» στην πρώτη κατηγορία εμφανίζονται οι εξής υποκατηγορίες για τις οποίες όλοι οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και να ενημερώνονται για τη δομή, τις δράσεις και τις αποφάσεις: Διοίκηση Δήμου, Αντιδήμαρχοι, Αποφάσεις Δημάρχου, Δημοτικές Κοινότητες, Δομή, Δημοτικό Συμβούλιο, Τοπικά Συμβούλια, Νομικά Πρόσωπα, Επικοινωνία, Προϋπολογισμοί Δήμου, Οικονομική Επιτροπή, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Πολιτιστικοί Σύλλογοι

ΝΕΑ

Περιλαμβάνονται όλα τα Δελτία Τύπου και τα νέα του Δήμου μας.

e-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Μια ιδιαίτερα χρήσιμη κατηγορία για την εξυπηρέτηση του Πολίτη καθώς περιλαμβάνει τις εξής υποκατηγορίες: Εφαρμογή Ηλεκτρονικά Ραντεβού, Αιτήματα Καθημερινότητας, Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων, Ηλεκτρονικές Πληρωμές

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

Εξίσου πολύ χρήσιμη κατηγορία που περιλαμβάνει τα εξής: Δελτία Τύπο, Νέα-Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Δομές Παιδείας, Θέσεις Παρκομέτρων, e-Learning, Δημοτική Συγκοινωνία, Αντισεισμική Προστασία, Δημοτική Βιβλιοθήκη.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ

Σε αυτήν την κατηγορία υπάρχουν όσες πληροφορίες χρειάζεται ο επισκέπτης για να κατατοπιστεί για τον τόπο μας. Περιλαμβάνει τις εξής υποκατηγορίες: Η περιοχή μας, Ιστορία, Πολιτισμός, Αξιοθέατα, Παραλίες, Έκθεση Ιστορικής Μνήμης.

Τέλος στο πάνω δεξί μέρος δίπλα στις κατηγορίες υπάρχει ο μεγεθυντικός φακός το γνωστό «ψαχτήρι» το οποίο διευκολύνει όλους για την εύρεση οποιασδήποτε υπηρεσίας, εκδήλωσης ή πληροφορίας.

Είμαστε ήδη στη νέα εποχή. Με το βλέμμα στο μέλλον που θέλουμε όλοι δημιουργήσαμε έναν εύχρηστο ιστότοπο για τους πολίτες και τους επισκέπτες του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, συνεχίζοντας την αναβάθμιση του ψηφιακού Δήμου.