ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δήμος Ραφήνας Πικερμίου: Παραδόθηκε προς χρήση ο πρώτος διπλός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Δήμος Ραφήνας Πικερμίου: Παραδόθηκε προς χρήση ο πρώτος διπλός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου πρωτοπορεί και στους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και γίνεται ο τρίτος δήμος πανελλαδικά που υλοποιεί το σχετικό πρόγραμμα.

Σήμερα Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου παρέλαβε και επισήμως από τη ΔΕΗ ΑΕ τον πρώτο διπλό σταθμό ο οποίος είναι πλέον διαθέσιμος προς χρήση από τους πολίτες. Ο εν λόγω σταθμός τοποθετήθηκε μπροστά στο Δημαρχείο Ραφήνας Πικερμίου και περιλαμβάνει ισάριθμες θέσεις στάθμευσης και ειδική σήμανση.

Το επόμενο διάστημα θα παραδοθούν από τη ΔΕΗ ΑΕ άλλοι οκτώ  διπλοί σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, φθάνοντας συνολικά τους 20, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε σημεία της Ραφήνας και του Πικερμίου κατόπιν εγκεκριμένης μελέτης.

Από αυτούς τους σταθμούς έξι θέσεις αφορούν ταχυφορτιστές ενώ αποτελούν μέρος του συνολικού σχεδίου (ΣΦΗΟ) το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και περιλαμβάνει συνολικά 32 θέσεις φόρτισης.

Ο κάθε σταθμός φόρτισης έχει αναλυτικό οδηγό χρήσης ενώ το κόστος είναι 0,40 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τοποθέτηση των σταθμών έγινε χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου ενώ ο Δήμος ξεκινά άμεσα να εισπράττει μηνιαίο όφελος ανεξαρτήτως αν έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση όλων των σταθμών.

Συνεχίζουμε υλοποιώντας τις δεσμεύσεις μας.

Τα σημεία τοποθέτησης των σταθμών αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα: